Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem vyměnili tašky. Podruhé se „našli“ u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra (L. Šafránková) přišla Tomášovi Krchňákovi (J. Abrhám) připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu pokračovala známost stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u jeho kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se už asi nikdy nedočká. O to větším překvapením byla pro rodiče Tomášova reakce: „Já se budu ženit“. Rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. „Člověk by se měl ženit s rozmyslem“, varoval před zbrklostí otec. „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ“. Oni dva s maminkou například jeli na svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Půvabná Libuše Šafránková a šaramantní Josef Abrhám tvořili hezký pár v životě i ve Svatební cesta do Jiljí. Jedna z nejlepších romantických komedii Made in Czechoslovakia.  Má laskavý humor, je inteligentní, hercům to sluší. Celkovému dojmu pomáhá i vnitřní hlas mužské polovičky této dvojce. Zajímavý byl ženský vnitřní hlas. Tento komentář a hodnocení jsou tak trochu věnovaný Libuši Šafránkové a Josefu Abrhámovi jednomu z nej (v několika ohledech) hereckých párů. Budete nás bavit z pláten kin, televizních obrazovek a monitoru počítačů bavit bavit dohromady i solo ještě dlouhá léta. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Josefu Abrhámovi tyhle ironizující typy chlápků prostě sednou. A to ani nemluvím o tom, jak v tomhle filmu září Libuška Šafránková. Jedna z nejkrásnějších českých hereček zahrála tu postavu tak dokonale, že člověk hned chápal, proč se jejímu nastávajícímu pořád něco nezdá, ale proč zároveň není schopen se na ní moc dlouho zlobit. Prostě ten typ ženy, kterou chlap nemůže nemilovat. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Rozmarná normalizační komedie řídící se osvědčeným pravidlem: jak něco říci a přitom nic neříkat, smát se a přitom nemít proč. Včerejší vysílání České televize je uvedeno slovy: "Adepti manželství, dříve než se rozhodnete, podrobte svůj vztah zatěžkávací zkoušce..." Nějak tak to asi je, obvykle však jsou společné dovolené posledním hřebíkem do rakve nefunkčního manželství. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní komedie Hynka Bočana je postavená na inteligentním scénáři o inteligentních lidech. Podle toho vypadají i vtipné dialogy. Nic zde neskřípe, nestagnuje a slabších míst je jako šafránu. Kdybych někde narazil na hada, vydával bych asi podobné skřeky jako Josef Abrhám.:) Poučení z filmu je jasné: Pracháči sepisujte předmanželské smlouvy, a vy ostatní podnikejte předsvatební cesty - každý do toho „svého“ Jiljí. :-) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů,které počítám k absolutní špičce českých(potažmo světových) komedií,s osvědčenou dvojicí hlavních protagonistů.Střet Krchňákových fantazií se syrovou realitou je naprosto brutální a on tu musí použít veškeré své schopnosti,tupou sílou počínaje a brilantním čtením v mapě konče.Film jsem si oblíbil už v dětství a vydrželo mi to dodnes. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (17)

  • Film sa predal aj do Číny, čo sa jeho režisérovi Bočanovi nikdy predtým nepodarilo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama