Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve vnitrozemí Afriky, na místě zvaném Kolébka života, je ukryta Pandořina skříňka, skrývající ty nejtemnější a nejhorší hrozby pro lidskou rasu, jaké kdy lidstvo vůbec poznalo. Světově uznávaná archeoložka Lara Croft, je jediná, která může najít skříňku dřív, než nositel Nobelovy ceny a obchodník s biologickými zbraněmi, doktor Reiss. Ten ji chce využít k dosáhnutí neomezené vlády nad světem. Lara bude muset vyčerpat celý rezervoár svých schopností, protože Reiss má před ní pořádný náskok. Nemusíte hrát hru Tomb Raider, abyste se bavili u pokračování, které je lepší než jeho předchozí díl. Angelina Jolie je zde sexy, tak co si víc přát, a navíc příběh rychle odsýpá, je dynamický a je zde spousta akčních sekvencí, takže ani není čas se zamýšlet nad logikou děje, která si tentokrát vzala dovolenou, protože konzolové hry také nikdy moc logiky nepobraly. Tentokrát tvůrci chtějí diváka bavit. V mém případě se jim to povedlo. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že jsem tolerantní člověk, ale tohle bylo už i na mě moc. Slabé, podprůměrné béčko, které si hraje na velkolepou výpravnou dobrodružnou podívanou, ale bohužel se k této metě za celou stopáž ani zdaleka nepřiblíží. Nuda, nuda a pořád jenom nuda, ze které mě nevytrhl ani přiléhavý obleček Angeliny Jolie. Druhý Tomb Raider je bohužel hodně lacinou imitací dobrodružného filmu, znevážení herní klasiky a jeden velký trapas. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kamera přeletí moře a jsme na svatbě v Řecku. Malé zemětřesení a už se k nám na člunu blíží sexy Jolie a její Lara Croft. Pokračování jedničky na sebe nedalo dlouho čekat a tak tu máme Kolébku života a honbu za Pandořinou skřínkou. Opět je to ten stejný Tomb Raider jako předtím. Pro někoho stejně špatné, pro mě stejné dobré. Daniel Craig má volno a tak ho střída Gerard Butler, což je vynikající náhrada. Croft tentokrát vystřídá víc míst. Podívá se do Číny, projede se na Čínské zdi na motorce a pak ještě stihne zaletět do Afriky. Nemluvě o nádherném Řecku a Alexandrově podvodním chrámu v úvodní sekvenci. Pro mě je Kolébka života parádním pokračováním, kterého se tato filmová série dočkala. Spolu s dynamičtějším soundtrackem je to prostě další skvělý akční dobrodružný snímek. Těm, co se líbil první film, tak je Kolébka života nemůže zklamat. (80 %) ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Četl jsem obě knihy, které podle filmů Tomb Raider vznikly. První byla hodně nudná, zato u té druhé jsem se hodně bavil a na film se jí povedlo docela dobře mě navnadit. Když jsem se dozvěděl, že na režisérské křeslo si sedne Jan de Bont, bylo mé nadšení o to větší. S příslibem výborné akční podívané jsem se vrhnul do kina... Ano, soudíte zcela správně, byl jsem neuvěřitelně zklamán. Film je velmi slabý, postrádá kvalitní skladbu příběhu, jedná se spíše o sled vcelku zajímavých epizodek, které jsou bohužel chaoticky natočené. Zároveň je velmi chladný... Je to škoda, neboť tahle látka by si zasloužila mnohem větší pozornost. Jen doufám, že vznikne i třetí díl, možná si někdo klepe na čelo, ale já věřím, že i Tomb Rider může být dobrým filmem. [TOP 19/10 42%] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už podruhé se vnadná Lara rozhodla svým protivníkům nakopat zadek a ani napodruhé to nedopadlo nejlépe. Když nás před lety silně zklamal jinak nadějný Simon West (kam odhodil svůj styl?), obavy dle očekávání přineslo i dosazení Jan de Bonta na režisérskou stoličku, jehož kdysi hvězdná reputace (stačí si vzpomenout na Nebezpečnou rychlost) je ta tam (naopak raději zapomenout na pokračování Nebezpečné rychlosti). Vedle uhlazené akce (chybí nadhled, šmrnc), která rozhodně nenadchne, je tu opět ranec nudy v podobě nefunkčního scénáře, podpořeného navíc peprně trapnými dialogy a řadou hereckých zelenáčů ve vedlejších rolích. Jen smyslná Angelina Jolie nezklame, v každém druhém záběru vypadá jakoby pózovala pro prestižní kosmetickou značku!! Takže aspoň tak. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Angelina Jolie (Lara Croft) prohlásila, že fyzický trénink, který před natáčením podstoupila, byl těžší než natáčení samotné. (HappySmile)
  • Natáčelo se v Řecku, Keni, Hong Kongu, Číně, a dokonce i na dosud činné sopce v Tanzanii. Ta se ale probudila, a tak musel celý štáb na nějaký čas místo natáčení opustit. Natáčelo se od 27. srpna 2002 do 19. března 2003. (HappySmile)
  • Štábu nebylo dovoleno natočit honičku na skutečné Velké čínské zdi, tak si její repliku nechal postavit ve Walesu. Jako komparzisty najal personál místní čínské restaurace. (NIRO)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama