Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný zeměpisný stlas zabalený do stylu a hávu počítačové hry. Ale počítačová hra bez lidské interakce s hrdinou, to jsou opravdová muka. De Bont navíc nezvládl po režijní stránce téměř nic (možná taky nebylo CO zvládat, když scénář urychluje, co se dá) a zjevně je mu už do konce života souzeno nosit odznak bídáckého béčkaře. Ale Angelina Jolie, na tu se dá kouka pořád a člověk nemá nikdy dost...hlavně proto není tenhle film za jednu hvězdičku... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane sa tak nízkemu hodnoteniu čudujem, na strane druhej to aj trochu chápem. Ale to naozaj ľudia takéto filmy berú vážne? Sexy Angelina v obtiahnutom kostýme, so zbraňami, s motorkou... Film sa mi páčil rovnako ako prvý diel a som rád že Laru hrala Angi. Film vôbec nerobí menu Tomb Raider hanbu. Mám veľmi rád Angelinu Jolie ako herečku, je to krásna a schopná žena s hereckými gény po otcovi. (jej starý otec je Slovák). Pokračovanie Lary určite nieje zlý film a ani on, ani Angelina, čoby Lara ma nesklamali. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mierne zlepšenie oproti jednotke, pôsobí to "farebnejšie" a tak nejak plnšie. Bohužiaľ ide o rovnaký výplach, ktorý zostarol tak rýchlo, pretože už vo svojej dobe vyzeral ako retro z deväťdesiatok. Dialógy sú tak jednoduché, ako to len ide, po čase začnete mať kvôli nim dojem, že všetky postavy majú IQ pod 90. Akčné scény sú dnes už husto wtf, čiže ide o prístup, či sa budete na nich zabávať, alebo budete pri nich trpieť, u mňa sa to pravidelne striedalo. Strieľajúci nepriatelia na dvojicu, ktorá sa ocitá dole hlavou na lane, pričom ani z pár metrov ich nikto netrafí, to patrí zase až do osemdesiatok. Je to vtipné? Ako pre koho... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, tak i jeho pokračování se pohybuje v mezích tolerance dobrého vkusu. Vizuální efekty se sice mírného zlepšení dočkaly, téměř vše ostatní směřuje spíše k odpadu. Co lze pochválit (stejně jako v prvním filmu) je pohled na Angelinu Jolie, tentokrát k ní můžu přičíst i Alana Silvestriho, který složil příjemně padnoucí hudební doprovod. Kam však dali producenti oči při výběru režiséra, scénáristy či castingového režiséra? Jan de Bont už několik let platí za akčního packala a dává zapomenout časům Nebezpečné rychlosti i Twisteru. Scénář je překvapivě ještě hloupější než scénáře nejnovějších dílů herní série a Gerard Butler? Po Danielu Craigovi tu vězí obrovská díra v roli sidekicka, kterou Gerard při vší úctě zaplnit nedokázal. Že by do třetice všeho dobrého? Snad. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Lara Croft aneb archeologie hrou...ale ne, já vím, že je to podle počítačové hry (kterou jsem nikdy nehrál a hrát nebudu), takže jde jen o zhmotnění té prsatice v "božskou" Angelinu Jolie. Takže se omezím na konstatování, že má věková ani divácká kategorie to není, proto mé hodnocení neberte vážně. Ale musíte uznat, že jak vrazila tomu žralokovi nebo co to bylo za obludu, tak to musel režisér natočit v době, kdy měl čtyřicítky horečky, fatamorgánu z LSD a zvýšenou agresivní hladinu vůči mořské fauně, to snad ani není možné. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • V předchozím dílu měla Angelina Jolie (Lara Croft) v podprsence vycpávky, aby se více přiblížila předobrazu její postavy. V tomhle dílu to odmítla, protože chtěla udělat Laru realističtější a lidštější. (Elisebah)
  • Štábu nebylo dovoleno natočit honičku na skutečné Velké čínské zdi, tak si její repliku nechal postavit ve Walesu. Jako komparzisty najal personál místní čínské restaurace. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2003 v USA. (Varan)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama