Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti. Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 355)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Big Fish rozhodně není záležitost pro ty, kteří neumí povolit uzdu fantazii. Je to film, který je typicky burtonovský a přitom není. Netlačí tolik na pilu jako Karlík nebo Alenka a o to je tento film pohádkovější. Pro Burtona nejtypičtější mi připadal asi Edwardův porod, kdy se mimino vesele klouzalo po chodbě. Jinak celá podivínská atmosféra, kdy si můžete připadat zmateně je pro Burtona charakteristická, na druhou stranu propojení pohádkových příběhů s realitou a ten "netemný" vzhled už tolik ne. Přesto kouzelné, jak vizuálně tak obsahově a přestože mám po druhém shlédnutí pocity trochu horší než po prvním, nechám plný počet..PS: A nezapomeňte, co je pro jiného šílenství, může být pro někoho dalšího realitou..:) ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě nepřestává opouštět ona myšlenka člověku přirozené vlastnosti budovat si svou realitu. Relativizuje se mi tím důležitost oné racionální cesty, která je mi stále blízká, ale tak nějak působí příliš samolibě tím, jak si hraje na čtyř-proudovou dálnici ve světě, kde je jen jednou z mnoha prašných cest. Rybičce semtam opadávají epizodní šupiny, ale tvář rozhodně neztrácí. Burtonův civilně bizarní svět je krásnější bez pozornost odvádějích konfet a ohňostroje. To, co člověk vidí, záleží na očích, kterými se dívá, a je hlavně dáno tím, jak zhlíží. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Slavny Edward Bloom, velmi hladny obor, pukance visiace vo vzduchu, cas ktory musi dohnat sam seba, dievca ktore miluje narcisy, usmev Evana McGregora, polosialeny Norbert Winslow, prilis krasny Prizrak, jedna prenadherna basen, babkove divadlo v Severnej Korei, bankova lupez, morska panna, velmi zvlastna potopa, ten najkrajsi pohreb......a Velka ryba. (10/10) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že ze začátku mě film trochu nudil a možná jsem byl i mírně zklamaný. S každou další minutou jsem se však dostával do děje, příběh mě začal uplně pohlcovat až mě pohltil úplně. Opravdu mistrovský kousek Tima Burtona. Abych mohl objektivně hodnotit, tak se budu muset na snímek podívat ještě jednou. Zatím je to za čtyři hvězdičky, ale je tu velká pravděpodobnost, že jedna se ještě v budoucnu dostaví. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tim Burton, pohádkář a vypravěč, natočil film o tom, jak to má člověk obdařený imaginací v tom našem hloupém šedivém světě občas těžké. Přizval k tomu skvělé herce, jako obvykle nechal Dannyho Elfmana vyblbnout u skládání hudby a...a pravda je, že nebýt Ewana McGregora a jeho fantazijní reality, pěkně by mě naštval, protože obě hlavní postavy (otec a syn) mi byly asi do poloviny filmu těžce nesympatické:P S postupem děje ale začnete ledacos chápat a s příchodem Heleny Bonham Carter je už všechno tak jak by u vašeho oblíbeného režiséra mělo být. A velké finále filmu vás pak vezme palicí a odvleče do jeskyně, kde sídlí obr a na jejíž druhé straně se chytají ryby na snubní prsteny a...je to nádhera. 80% PS: Vážně by mě zajímalo, co by vzešlo ze spolupráce Burton-Gaiman.... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (35)

  • Mladý Will (Billy Crudup) dostane list z domova do svojej kancelárie UPI v Paríži. List je adresovaný na 2. Rue Gabriel v 8. obvode čo je adresa veľvyslanectva USA v Paríži. (WalterIK7)
  • Rychlý růst malého Edwarda (Perry Walston) byl demonstrován například ve scéně, kdy mu znenadání v kostele popraskaly knoflíky na košili. Hned v dalším záběru však byly knoflíčky zpět na svém místě. (Anthro)

Související novinky

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama