Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti. Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 355)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netypický Burton, možná nejlepší Burton. Tam, kde by člověk hledal jeho typický rukopis, režisér naopak sází na silný příběh s jasnou premisou toho, že i dospělý člověk znuděný realitou rád unikne do tajů své fantazie. Jak řekl jeden myslitel : ,,Svět není černobílý. To ale neznamená, že v něm neexistuje černá a bílá." A to je na tom to krásné...90% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tim Burton trochu jinak - ale skvěle jinak! Ryzí racionalita vs. fantazie s křídly jako od Red Bullu = výsledek je jasný, fantazie vítězí na body! Člověk nemusí být zrovna Timův fanoušek, aby si v tomhle filmu našel to svoje, protože ruku na srdce, snad každý z nás si v životě párkrát zafantazíroval. Někdo více, někdo méně, jiný fantazíruje pořád - někdo to nazývá báchorkami, jiný výmysly, další zase třeba lhaním - vše je ale výplodem lidské mysli, která dokáže stvořit občas neuvěřitelné příběhy. Leč i ty nejneuvěřitelnější příběhy mohou stát na pravdivých základech, byť jinak vyhlížejí jako výplody choré mysli. A ostatně - nebýt lidské fantazie, nevznikl by ani tento skvostný film. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Můj nejmilovanější Burton. Laskavější, smířlivější, moudřejší, ale neviditelná křídla příběhu mají stále to šílené rozpětí. Fantasmagorie, která se tváří jako pohádková cesta od kořenů k potomkům.................. Albert Finney/Ewan McGregor a jejich osudové ženy společnými silami natáhli síť, ale Velkou rybu chytil na háček samotný Velký Tim, jeden z největších filmových poetů. Kontrasty otec-syn, realita-snovost, osud-volba ústí do závěrečné scény u řeky, jíž se koloběh uzavírá. I syn v chladném podání Billyho Crudupa konečně vstupuje do otcova barevného a barvitého světa... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tim Burton, pohádkář a vypravěč, natočil film o tom, jak to má člověk obdařený imaginací v tom našem hloupém šedivém světě občas těžké. Přizval k tomu skvělé herce, jako obvykle nechal Dannyho Elfmana vyblbnout u skládání hudby a...a pravda je, že nebýt Ewana McGregora a jeho fantazijní reality, pěkně by mě naštval, protože obě hlavní postavy (otec a syn) mi byly asi do poloviny filmu těžce nesympatické:P S postupem děje ale začnete ledacos chápat a s příchodem Heleny Bonham Carter je už všechno tak jak by u vašeho oblíbeného režiséra mělo být. A velké finále filmu vás pak vezme palicí a odvleče do jeskyně, kde sídlí obr a na jejíž druhé straně se chytají ryby na snubní prsteny a...je to nádhera. 80% PS: Vážně by mě zajímalo, co by vzešlo ze spolupráce Burton-Gaiman.... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Neviem čím to je, ale čím som starší, tým mám radšej príbehy, ktoré sa točia okolo klasických rozprávkových tém a postavičiek - detstvo, prvé dobrodružstvá, bosorky a čarodejnice, obrovia, škriatkovia, cirkusy, kúzla a čary... A Veľká ryba moje chúťky dokonale uspokojila a urobila to s klasickým šarmom ála Tim Burton. A navyše, rozplynula moje neopodstatnené predsudky voči Ewanovi McGregorovi, ktorý sa pre túto úlohu snáď narodil, a potvrdila moju vysokú mienku o Alison Lohnan, z ktorej sa jedného pekného dňa určite stane hviezda, alebo aspoň hviezdička. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (35)

Související novinky

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama