Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti. Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 355)

RHK 

všechny recenze uživatele

Celosvětově divácky úspěšný film. Napoprvé jsem tento film nedocenil, napodruhé už se mi to zdálo dokonalé. Kromě níže zmíněného Forresta Gumpa to připomíná trochu i Cimrmana ležícího spícího, především jde ale o krásný Burtonovský film s tématy odcizení a nakonec sblížení otce a syna a hledání smyslu života. Přitom film je napínavý a vizuálně krásný a tak nějak hezky zasněný. Trailer: http://www.csfd.cz/film/42923-velka-ryba-big-fish/videa/ ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Sympatický úkrok Tima Burtona. S kouzelnou atmosférou, dojemnými momenty a hromadou životních pravd, kterým budete ochotni naslouchat díky jejich pohádkovému zpracování. Jen moc nechápu poznámky o neBurtonovské vizáži. Pořád je to ten typicky bizarní pohled na běžné lidské strasti a problémy, tou stejnou barvitou optikou, akorát trochu umírněnější a méně temný. Tim nám sice trochu stárne, ale pořád byste tenhle film bez váhání přiřadili k němu. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Slavny Edward Bloom, velmi hladny obor, pukance visiace vo vzduchu, cas ktory musi dohnat sam seba, dievca ktore miluje narcisy, usmev Evana McGregora, polosialeny Norbert Winslow, prilis krasny Prizrak, jedna prenadherna basen, babkove divadlo v Severnej Korei, bankova lupez, morska panna, velmi zvlastna potopa, ten najkrajsi pohreb......a Velka ryba. (10/10) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John August .. Retrospektivní, sentimentální a místy často nudný film. Vše obalené typickou Burton stylizací. Chybělo mi zde více humoru.. Mé očekávání, co Tim Burton zase předvede, bylo asi moc přehnané a při sledování došlo na zklamání; hlavně co se toho slibovaného "velkého" konce týče.. 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Opravdu nadhernej film. Nedokazu rict, co presne na tom ma nejvetsi podil, ale Tim Burton vse skloubil tak nadherne dohromady, ze to nema chybu. Dalo by se rict, ze to je takovy realny fantasy, protoze se tu vse vysvetli. Film ma spoustu dojemnejch momentu, je tu obsazeno spoustu myslenek a ma to kouzelnou, skoro az pohadkovou atmosferu. Navic hudba od Dannyho Elfmana nikdy nezklame a do toho super kamera a vynikajici herci v cele s Albertem Finneym a Ewanem McGregorem. Dal me jeste zaujal Steve Buscemi, kerej byl taky vybornej. Rozhodne jeden z nejlepsich filmu Tima Burtona. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (35)

Související novinky

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama