Reklama

Reklama

Xenogenesis

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Experimentální
USA, 1978, 12 min

Obsahy(1)

Tento krátkometrážní film odehrávající se v budoucnosti pojednává o posádce vesmírné lodi, jež narazí při svých cestách na neznámý komplex. Rozhodnou se jej prozkoumat, avšak brzy doplatí na svojí zvědavost a narazí na něco, co nečekali. Za svojí zvědavost možná zaplatí i životem. XENOGENESIS se stal úplně prvním filmem Jamese Camerona. (-Marc-)

(více)

Recenze (53)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Cameron, Randall Frakes | Hudba: Bernard Hermann | Rozpočet: 20,000 $ | Tržby: - $ || Ťažko objektívne hodnotiť niečo, čo je 36 rokov staré experimentovanie s technologickými postupmy, ktoré sa vyvinuli k pozeratelnosti až o niekoľko rokov neskôr. Ak by sme Xenogenesis vnímali, ako priekopnícku, inovátorskú záležitosť za daných dobových podmienok, zaslúžil by si 100%. Nakoľko by ale hodnotenie malo odzrkadlovať aktuálny dojem z celkového diela, a to vnímajúc všetky stránky veci (jak technickú, tak i umeleckú), tak je Xenogenesis len divným industriálnym krátkometrákom, ktorý je miestami až iritatývny jak obrazovo, tak hlavne zvukovo. A ten rozpočet 20tis. dolárov zas na tú dobu neni až tak nízky, aby som z toho bol len i trošičku zaujatý. 35% | SD, DD, EN DTS | ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom jednoduchý ale napínavý súboj ukazujúci, čo a ako mal tvorca v hlave dávno predtým, ako mali vzniknúť Terminátor a Votrelci. Nedá sa zhodnotiť celkom objektívne vzhľadom na meno režiséra, ale určite to nezaradíme k amatérskym filmom hlavne s ohľadom na rok vzniku. Škoda toho konca, možno sa plánovalo pokračovanie a potom z toho zišlo. Celý film na pozretie. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Krátký film z počátků kariéry Jamese Camerona je pouhou ukázkou nikdy nerealizované vesmírné ságy očividně inspirované úspěchem Star Wars. Z dnešního pohledu působí směšně a naivně, ale je zajímavý díky konceptu vražedného robotického stroje, který Cameron později dovedl k dokonalosti v Terminátorovi. Robot z Xenogenesis se ostatně náramně podobá předpotopní T-1. ()

petero 

všechny recenze uživatele

James Cameron v krátkom filme predvádza boj dvoch obrovských robotov o maličkého človeka v nejakom obrovskom space interiéry. Pri jeho sledovaní si určite spomeniete na jeho neskoršie filmy ako Terminator (pásy stroja), Abyss (chápadlo stroja) a Aliens (ovládanie stroja). Už z tohto kraťasu bolo jasné že to skrátka vie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 2/10 Děj 6/10 Hudba 3/10 Efekty 6/10/// +rozhodně triky (na svoji dobu), děj, námět -dnes už hroznej zvuk, horší kvalita/// Od Xenogenesis k Avatarovi ušel Camoron pěkný kus cesty. To ale nic nemění na tom, že i tento jeho první (studentský) počin je na svoji dobu úžasný. Vždyť mi ukažte tvůrce, kteří dnes dokáží na koleně udělat něco podobného. Je však vidět, že už tehdy měl jistou představu a některé "stroje" vám budou hodně povědomé. Dnes sice tedy neoslní, ale je dobře, že je možnost vidět jeho prvotinu./// Celkem 46%/// ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl vytvořen kvůli demonstraci Cameronových speciálních efektů. (-Marc-)

Reklama

Reklama