Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Ethiopia. Part 1 - James Horner ,2. Ethiopia. Part 2 - James Horner ,3. Ethiopia. Part 3 ,4. Ethiopia. Part 4 ,5. Cambodia. Part 1 ,6. Cambodia. Part 2 ,7. Cambodia. Part 3 ,8. Cambodia. Part 4 ,9. Chechnya. Part 1 ,10. Chechnya. Part 2 ,11. Kinderszenen No. 7 ("Träumerei"), for piano, Op. 15/7 ,12. Chechnya. Part 4 , ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídne sfilmováná dráma, ktorej sa dá vytknúť iba jedna, ale zásadná vec - nefungujúca chémia medzi ústrednou dvojicou. Príbeh filmu je ale príliš silný a rozdielne svetové lokácie príliš pekne nasnímané na to, aby ho podržali nad priemerom a divák neľutoval tie dve hodiny s ním. Dávam do jedného vreca s Hackfordovým thrillerom Proof of Life a budem si pamätať pre záver a strašidelného digitálneho černoška, ktorý musel stáť produkciu viac než Clive Owen. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Po skvělém úvodu, jenž bych sám o sobě ohodnotila o hvězdičku lépe, se bohužel s přibývajícími minutami víc a víc zpomaluje, až se propadá do naprosto stupidního závěru, jenž už se pohybuje na hranici jedné hvězdičky. Škoda, film, jehož kvalita má sestupnou tendenci, pro mě nemá cenu sledovat znovu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Moc hezky udělaný film. Měla jsem dojem, že ani toho patosu a klišé, zde tak často diskutovaných, jsem příliš mnoho nepostřehla. Scénář a dialogy mě oslovily a nějaké ty patetické momenty mě zcela míjely. Nechala jsem se tak s příjemným pocitem unášet kvalitně zpracovaným filmem. Délka dvou hodin byla přesně dostačující, děj se zdlouhavě nevlekl. Uběhl rychle, zajímal mě, a až na pár chybiček jsem nenašla mnoho, co bych vytknula. Angelina Jolie zastává tu "krásnou" část filmu a do role dámy z vyšších kruhů, spokojeně, avšak stereotypně žijící s hodným mužem, dobře pasovala. Clive Owen coby přímý a ostřílený doktor se zase postaral o výbornou hereckou stránku, do které opět zkušeně zapojil své charisma. Hranice zlomu se mi líbila a kdyby se mě někdo zeptal na kritiku, nejspíše bych nedokázala odpovědět. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film a dokonce mi v něm nevadila ani Angelina Jolie, která patří mezi mé nejméně oblíbené herečky. Krásný námět o bohaté dívce, která se rozhodne pomoci lidem umírajícím hladem v různých zemích světa a přitom se setkává s lékařem z těchto oblastí. Jen je škoda, jakým stylem se to natočilo. Námět by se dal zpracovat mnohem lépe a mohl by z toho být možná i oscarový film. Vzhledem k tomu, že film končí smrtí hlavní představitelky, nepatří mezi ty šablonovité klasiky s happyendem. Což mu rozhodně prospělo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)
  • Počas natáčania niektorých scén museli aktéri doslova mrznúť pri teplotách 40 stupňov pod nulou. Ďalšie scény sa však pre zmenu natáčali počas 40 stupňových horúčav. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama