Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 12 (1983) (série)


Šípková Růženka (S12E11)

(epizoda)

Obsahy(1)

To bylo ale divadlo. Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1983. Bratři Emil (S. Aubrecht) a Láďa (J. Langmajer) se zamilují do dívky Jáji z internátu. Aby se s ní mohli setkávat, vymyslí, že na internátě s místními dívkami nacvičí divadlo pro děti. Přemluví pana Smejkala (J. Štěpnička), vedoucího internátu, aby jim pohádku sám režíroval. A roli princezny Růženky bratři přidělí právě Jáje a sami mezi sebou bojují o roli prince, který má Růženku políbit... Jak toto divadlo dopadne? Na to už se podívejte v dnešním úsměvném bakalářském příběhu. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herec by ani v těch nejvypjatějších a nejtrapnějších chvílích neměl vypadnout z role. A že jich během divadelního představení Šípková Růženka nebude zrovna málo. Řevnivost dvou bratrů se přenese i na prkna amatérské divadelní hry pro děti, které ani nepoznají nekvality tohoto představení. Bratři Emil a Láďa soupeří o bobra neskutečné ochechule Jáji. Tahle povídka je zajímavá jen mladičkým Jiřím Langmajerem, který se zde představuje v jedné ze svých prvniček. To okolo už tolik zajímavé není. Divadelní hra se zhroutí v samých základech. Asi to mělo být vtipné, když se divadelnímu souboru během představení nic nedaří, Jiří Štěpnička je coby zoufalý režisér i herec, komandující všechny kolem, poměrně zábavný, jenže tím to hasne. Langoš o něco později prorazil do rolí sympatických sígrů, což mu šlo mnohem lépe. Se zapomenutým Stanislavem Aubrechtem (obtloustlý vojín Maňas v Takovém praporu) jim to ještě ve dvojici fungovalo, ale byl zde děsné "ucho". Role ve filmech Proč?, Třetí patro a Copak je to za vojáka na něj teprve čekaly. A dívku, o kterou soupeřil, to byl snad vtip. To byla těžce hrozná Slovanka. Markéta Zinnerová si zřejmě myslela, že režisérovi Václavu Hudečkovi dodala vtipnou záležitost. Režisér a ani herci z toho nedokázali nic vtipného vyrazit. To je s podivem, protože Zinnerová psát scénáře uměla, tohle bylo značně prostoduché (představení). 4/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce surrealistický pohled na amatérské divadlo. 1) Scénky s bratry nabídly dojemné mládí paniců._____ 2) 17letý Jiří Langmajer právě začínal a rovněž 17letý Stanislav Aubrecht později pochopil, že pěkná tvář není všechno a s herectvím přestal._____ 3) Hodnota snímku je v mládí herců a v zábavné absurdnosti celé koncepce. ()

Reklama

Mates Hradecky odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaroslav Dietl byl pro Bakaláře naprosto nepostradatelný. Takto to dopadá, když neměl čas (patrně si zadělával na infarkt na tenisovém kurtu) a scénář tak za něho napsala Markéta Zinnerová. Ta pravděpodobně přehlédla zadání, pro jaký typ pořadu je prostoduchý příběh primárně určen a sepsala veselou taškařici pro nedělní vysílání Studia Kamarád (kamaládi,máme vás ládi!). Nic proti Zinnerové, je to vynikající spisovatelka knih pro mládež i autorka mnohých výborných scénářů - nu což, i mistr tesař si utne palec.Bakaláři jsou ikona dobré zábavy z období normalizace a právě díky lidem jako byl Dietl či Menšík přežily desítky let a jsou koukatelné i dnes. Ovšem tuto povídku měli páni dramaturgové raději nechat zamčenou v retro trezoru. ()

Marthos odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šaškárna. Pubertální souboj o Romanu Kvapilovou, která vypadá jako loňská brambora, sice skončil nerozhodně, ovšem uhrovatý Langmajer získal přece jen jakous takous naději... Bizarní kousek z televizního archivu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama