Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá akční komedie, v níž vystupují zároveň animovaní i živí herci. Ve filmovém studiu vyhrál svůj boj o popularitu animovaný králík Bugs nad kačerem Daffym a vedení studia uložilo mladé ženě Kate, své programové ředitelce pro komedie, aby se Daffyho zbavila. Daffy je tedy vyhozen ze Studia, zároveň s mladým mužem DJ Drakem - dále jen "Dýdžejem", který tu by v ochrance. Dýdžej má ale slavného otce Damiána Drakea, který jako herec hrál nespočet špionů, ale ve skutečnosti jeho herectví byla jen zástěrka, je to superšpion. Vyhozený a rozhněvaný Daffy se pořád drží Dýdžeje a jedou spolu na cesty. Dýdžej dostal informaci, že jeho otec je vězněn, protože byl na stopě diamantu Modrá opice, který má tu moc, že z lidí dokáže udělat opice a naopak. Po Modré opici jdou padouši, firma, která díky ní chce ovládnout svět. Ve Studiu zatím přišli na to, že Daffy nebyl tak špatný, že popularita filmů bez něj klesá, a Kate proto hrozí vyhazov, jestli Daffyho nepřivede. Kate se podaří Dýdžeje s Daffym najít a bude jejich společnicí v bláznivém hledání diamantů i při záchraně Dýdžejova otce. Jejich pomocníky budou animovaní i živí herci, stejně tak jako na straně padouchů účinkují animovaní i živí padouši, schopní nespočtu převleků a proměn. Naše hrdiny vede cesta hrací karty, která má mít nějaký význam při hledání diamantu, do heren v USA, do záhadných laboratoří kde se experimentuje se zmizením hmoty, i živé hmoty, do pařížského Louvru za úsměvem Mony Lisy, do africké divočiny za diamantem... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Kazdy kto ma rad kacera Duffyho a zajaca Bunnyho si urcite pride na svoje.Okrem tejto podarenej dvojice tu mame moznost vidiet celu plejadu WB postaviciek.Animakom skvele sekunduje Dharma a George (kral dzungle). Filmik je plny podarenych gagov.Podla mna najlepsie co vzniklo v serii "animakov na platne"... ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Jako malému harantovi se mi tahle dobrodružná taškařice hóóódně líbila a překvapivě mi přijde docela snesitelná i po letech (což se o filmech jako Space Jam nebo Scooby-Doo povědet rozhodně nedá). Kombinace animovaných postaviček se skutečným prostředím a živými herci působí koukatelně (narozdíl od nového filmu s Tomem a Jerrym), hrdina v podání Brendana Frasera je neskutečný sympaťák a jeho interakce s ostatními protagonisty je naprosto bezchybná. Komediální sekvence působí občas poněkud dětinsky a trapně, ale onen meta humor byl i přesto vcelku fajn a takové narážky na nenažrané hollywoodské producenty nebo sérii o Mumii mne pak i vyloženě pobavily - přesto jsem však toho názoru, že scenárista se mohl snažit rozhodně víc! Občasné dvojsmysly a sekvence z nestoudného města hazardu jménem Las Vegas se mi zdály trochu nevhodné, vezmeme-li v potaz, že jde především o rodinný film, ale jsou tací, co nechají své malé ratolesti koukat na sexuální předehry Homera a Marge Simpsonových (vždyť je to přeci kreslené, to určitě musí být pro děti), takže bych to jako extra velký prohřešek asi neřešil :) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pán Bunny, nechápem, ako môžeme nakrútiť film BUGS BUNNY bez Bugsa Bunnyho.“ Keď v roku 1988 nakrútil Robert Zemeckis kombináciu hraného filmu s animovaným (KTO OBVINIL KRÁLIKA ROGERA?), bol to trhák. Keď sa o čosi podobné v roku 1996 pokúsil Joe Pytka v SPACE JAM, už to žiadna pecka (ani revolúcia) nebola, ale snímka si dodnes uchováva určité čaro. Nuž a v roku 2003 sa o čosi podobné pokúsil starnúci Joe Dante (PIRAŇA, KVÍLENIE VLKOLAKOV, GREMLINS 1 - 2): Brendan Fraser, Téa Leoniová, smoliarsky káčer Duffy a slávny Bugs Bunny zachraňujú svet pred premenou ľudstva na opice (...) a hoci im to občas šľape (Michael Jordan, Matthew Lillard verzus Scooby-Doo) a nechýba ani humor á la Monty Python (auto prestane padať „lebo došiel benzín“) a hoci Fraser je veľký komediálny talent (nielen kvôli scéne „robil som kaskadéra v MÚMII Brendanovi Fraserovi"), výsledkom je zmätený (naozaj sa budú deti baviť na parodovaní PSYCHA?) maglajz uprostred cesty. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo peklo!!! Děj jsem nepochopil doteď... ale asi šlo o nějakýho zlýho člověka a nějaký hodný lidia hodný nakonec vyhráli... jinak fakt nevim, Pár slušnejch narážek pro dospělý (který ale zase nepochopí děti) zejí uprostřed tupého humoru (ano dojde i na pověstné kopání se do zadnice) a nemají vůbec šanci zaujmout. Konec, tečka. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Brendana Frasera tedy mooc nezeru a nektere jeho komedie me zrovna nenadchly. Ale toto dilko je celkem povedena taskarice pro celou rodinu. Stejne jako napr. v Simpsonech je zde spousta odkazu na nejruznejsi filmove hity od pocatku kinematografie az po soucasnost ale ty si opravdu uzije clovek, ktery bude vedet vo co go. Pro ostatni je zde spousta gagu a hlasek a pomerne slusne zpracovani, dej tedy skoro nulovy ale co divat se na to da. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (16)

  • Snímek si prošel mnohými úpravami – úvod měl být parodií na Batmana v podaní kačera Daffyho, kanárek Tweety měl dostat více prostoru a finále si rovněž prošlo změnami. (fiLLthe3DD)
  • Bugs v jedné z úvodních scén odkazuje na Chucka Jonese a Mela Blanca, konkrétně větou: „How's the wife, Bobby? Great nose job Chuck. Good rug Mel, never would have guessed.“ Jones se coby režisér/producent podílel na tvorbě Looney Tunes a Mel propůjčil kresleným postavičkám svůj hlas. (fiLLthe3DD)
  • Anthony de Rosa soutěžil o cenu Annie v kategorii nejlepší animace postav. (Terva)

Reklama

Reklama