Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný gurmánský kritik Paul Gerard se živí psaním posudků na ty nejlepší restaurace ve městě. Protože má jméno a zákazníci se řídí jeho doporučeními, může jeho kritika některé podniky zlikvidovat. Vlivný restauratér Vittorio Rossi však ví, že Gerard bere za své recenze tučné úplatky, a vyhrožuje mu zveřejněním. Gerard jej následně na společné večeři otráví vínem, do něhož si nic netušící oběť sama vpraví jed s pomocí speciálně upraveného otvíráku. Poručík Columbo samozřejmě odhalí vraha, jeho motiv i způsob provedení. Jenže i jej čeká večeře s Paulem Gerardem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tych Top casti. Pacilo sa mi gastro prostredie a dialogy okolo toho - aj po taliansky. Vrah bol citatelny ako slabikar. Ja by som ho zabasol hned ako prisiel na miesto cinu. Hnusak jeden si este aj na porucika trufol. Zaverecny duel bol super, hlavne Columbove priznanie, ze vraha podozrieval po par minutach ako sa spoznali - necudujem sa. A pobavilo ma Columbove stretnutie s gejsou, asi mu pani porucikovu pripominala. Tesim sa na dalsiu cast. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký trocha iný diel, v podstate spolu s Columbom môžeme hádať ako presne bola vražda prevedená. Za Columbom stoja v plnej miere talianski blízki zavraždeného a je milé ako k nim Columbo zapadol. Počas celého dielu sa prakticky neustále niečo prežúva, čo postupne lezie až na nervy. Columbov protivník je totálny had. Zaujímavý nápad otravy a páči sa mi, že nie nereálny, keďže Japonci naozaj takýmto pochúťkam holdujú. Aj tak myslím, že táto časť je riadne nadhodnotená- 84 percent, vo výsledku som zostala dosť rozčarovaná, ako sa mi to pri Columbovi občas stáva. (SPOILER: Vrah by bol riaden hlupák, keby sa pokúsil Columba otráviť, na základe čoho ho vlastne Columbo aj usvedčil. Predsa by musel predpokladať, že nielen Columbo, ale kľudne celé kriminálne oddelenie musí vedieť, že Columbo sa nachádza s podozrivým z otrávenia jedom, mimochodom sám Columbo spomenul, že zistili z akého zdroja- ryby jed pochádza. Keby otrávil Columba tým istým jedom, nielen že by usvedčil sám seba z predchádzajúcej vraždy, ale mal by na krku ešte aj otráveného detektíva, kde ho jednoznačne zabiť mohol iba on. Proste nezmysel.) ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před svým opus magnum, Mlčení jehňátek, natočil Jonathan Demme s přehledem nejlepšího dosavadního Columba, kterého bude velmi těžko sesadit z pomyslného trůnu. Poručík se tu tentokrát setkává se známým jedem jedné mořské potvory a dokonce ke konci mu i půjde o život. Už jen v tomhle je Smrt ve sklence vína originální. Co mě ale fakt dostalo byl všude přítomný humor, díky kterému mam poručíka tak rád. V tomhle dílu se to hemží dobrým jídlem, kuchaři a tak neuplyne chvilka, kdy by Columbo něco neužďibal, nejedl nebo na konci dokonce nevařil. Brilantní díl! ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jeden z najzábavnejších dielov, v ktorom popravde divák ani tak zúfalo nečaká na spôsob odhalenia vražednej metódy ako na ďalšie a ďalšie Columbove príhody vo víre gastronómie. Manželka opäť nesklame a keďže peniaze a účty majú pod kontrolou hlavne ženy tak svojmu manželovi napovie... A veľmi podarený je aj záverečný kompliment na adresu Columba, ktorý v danom momente je však dvojzmyselný. A ešte musím pripomenúť, že človek sa učí na vlastných chybách a to bolo naposledy, keď som film s tematikou kuchárčenia a pojedania odsledoval bez pokrmu na dosah ruky....odbiehavanie do kuchyne počas filmu je hrozne nepríjemné. ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor na jedovatý /v/střik. Stoly se prohýbají, sliny se sbíhají. Muži v zástěře rozpoutávají sladko - slané hody, s vraždou v menu. Vyšetřování vykazuje klasický divácký požitek, tentokráte obohacený o gurmánský zážitek. Škoda, že jen vizuální, ale i tak kamera rozmazluje naše smysly, seč jí síly stačí, když nám doma v obývacích pokojích dopřáno jest jísti pouze očima. Bon appétit! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Jde o teprve druhou epizodu, kde Columbo (Peter Falk) mluví italsky. (TaNya_)
  • Jedna z mála epizod, kde se vrah pokouší zabít samotného Columba. (ČSFD)

Reklama

Reklama