Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Motýl v šedých stínech (S10E08)

(epizoda)
  • USA Butterfly in Shades of Grey (více)

Obsahy(1)

Úspěšný rozhlasový moderátor Fielding Chase se dostane do křížku s členem svého štábu, investigativním novinářem Geraldem Wintersem. Ten totiž pomáhá Fieldingově nevlastní dceři Victorii uplatnit rukopis její knihy u významného nakladatele. Fielding však na pětadvacetiletou Victorii žárlí a maří všechny její pokusy o samostatný život. Novinář navíc vyhrožuje, že arogantnímu Fieldingovi zničí kariéru. Proto Fielding zastřelí Geralda v jeho chatě. Alibi si připraví téměř dokonalé – ke střelbě dojde ve chvíli, kdy oběť telefonuje Fieldingovi do jeho kanceláře v Malibu a kdy spolu oba muži na dálku hovoří. Tak to alespoň vypadá podle Fieldingova telefonního záznamníku. Poručík Columbo se však – čistě pro pořádek – potřebuje zeptat na pár nejasností… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

William Shatner je zpátky! A tentokrát není ani trochu sympatický a má hnusného kníra. Hraje arogantního rozhlasového moderátora, prvotřídního parchanta, který si zajistí perfektní alibi, ale jak se ukáže, s příliš mnoha trhlinami. Columbo je opět krásně vlezlý a zvyká si na mobil, který údajně způsobuje rakovinu. Další díl, který je zábavný a který má skvělé herecké výkony. 80%.Plus: Columbo považován za bezdomovce, a to, jak huláká přes obrovskou zahradu na Chase a téměř přitom přeleze vstupní bránu, je geniální scéna. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A je to !! Bezdomovci, běžte domů a odevzdejte karty !!" ;) Lze hodnotit kousek, v němž jde Columbo znovu po krku kapitánu Kirkovi, jinak než plnou palbou ?? Bohužel nebude zbytí, ačkoliv jde jistě o jednu z nejvíce zábavných epizodek se spoustou fantasticky vtipných scének, mezi nimiž ční ty, kdy Columba považují - Pokolikáté už ?? ;) - za bezdomovce, kdy omylem zapálí koš v kanceláři, či ta, v níž leze přes vstupní bránu Chaseova domu.. Epizodku opět zdobí ten roztomile komický střet poručíka s novými technologiemi v podobě mobilního telefonu či satelitu, nejvíce ovšem šlape při konfrontacích Columba s arogantním cholerikem Williama Shatnera, čímž dává prostor maximálnímu počtu více než slušných hlášek.. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Krucinál, kdo to tam je!?“ ,,Já jsem od policie.“ Na Columbův standard je tento příběh až přeplněn emocionálními dramaty. Jenže já radši ty díly, kde vrah jedná jen z čistého kalkulu a zbytek je vyplněn jen interakcí s poručíkem. Tady jsem bohužel sledoval dobru čtvrtinu stopáže konflikty dcery s otcem, a to mě nebavilo. I záporák mi tentokrát nesedl, byl ke Columbovi možná až příliš odměřený a moc zajímavých rozhovorů mezi nimi nebylo. Naštěstí závěr byl trochu vyhrocenější a napínavější než je zvykem, což mě potěšilo. Stejně jako milé cameo poručíka při natáčení scény s houmlesáky, kde podivuhodně zapadl mezi ostatní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť, výborný záporák, ale mne na rozdiel od ostatných neprišla záverečná pointa až tak geniálna. Ak by ten prípad riešil poručík v reáli, tak by bola, ale ako súčasť zábavného seriálu to bolo iba veľmi dobré rozuzlenie. Takže trochu s výčitkami svedomia dám tejto časti iba za štyri, snáď mi Falk so Shatnerom odpustia. Viackrát som už ale niektoré časti nadhodnotil. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrat si Shatner nezahral takeho sympataka ako v predchadzajucej casti. Aspon som mal dovod fandit Colombovi viac ako obvykle Porucik nas tento krat bavil zaujmom o mobilny telefon, nakoniec mu to pomohlo pri usvedceni. Motivacia vraha mi prisla trochu pritiahnuta za vlasy. Pacilo sa mi vsak samotne vysetrovanie, prislo mi totiz celkom vtipne. Mal som pocit, ze tie vyhovorky vraha boli neskutocne slabe, aby im akykolvek detektiv uveril. Zaver s cyklistami som najskor nechapal, no ked to porucik zacal vybalovat, hned bolo jasne o co ide. Koniec Jerry. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Zobrazený domov Fielding Chase byl vlastněn herečkou Lindou Thompson. Byl prodán v roce 2005 za 22 milionů amerických dolarů. (Epistemolog)
  • William Shatner a jeho druhé obsazení do role padoucha v seriálu Columbo. (ČSFD)

Reklama

Reklama