Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 078)

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajný záver, ale ináč je to iba remeselne ok zvládnutá žánrová šablóna, ktorú zrodila možnosť použitia audiovizuálnych trendov z Gravitácie. Nuda pri nej nehrozí, napätím funguje a na jej hereckú partičku sa dobre pozerá, ale dejové klišé, občasná nelogičnosť a minimálne dve zle zostrihané scény ju z dlhodobého hľadiska zhadzujú do zabudnuteľného priemeru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trapny. Prej inspirace Vetrelcem. Kdyby to bylo aspon zabavny, krvavy becko, ale film si hraje na vazne mineni sci-fi a selhava snad ve vsech ohledech. Herci se sice snazej, ale vlastne nemaj moc co hrat a popravde receno, jejich postavy vypadaj vsechny dost mimo uz na zacatku a ani o jedny se neda rict, ze by byla nejak sympaticka nebo zapamatovani hodna, takze jakmile zacnou chcipat, cloveku je to tak nejak ukradeny. Co se tyce triku, je videt lehce nizsi rozpocet, ale vzhledem k tomu, ze (asi) nejsme v nejaky daleky budoucnosti a neni teda duvod sem cpat buhvijaky technicky vychytavky, tak to vypada jeste solidne, tohle je asi jedinej aspekt filmu, kterej skutecne trochu Vetrelce pripomina, nektery kulisy jsou fakt hodne podobny. Kamenem urazu je scenar a hlavne strih. Jednak je to desne predvidatelny, zaroven tu vlastne prakticky ani zadnej scenar nejspis nebyl, kvuli tomu, aby herci prohodili par vet a nechali se zmasakrovat divne vypadajicim chobotnico-soplem bych fakt nenajimal dva scenaristy. No a nejvetsi tragedie filmu - strih. To je cely tak divne/debilne sestrihany, nektery sceny na sebe nenavazujou, obcas to je az nelogicky, misty to vypada, jak kdyz sledujem sestrih z aspon trihodinovyho filmu nebo pilot nejakyho serialu. No a tezce trapnej a predvidatelnej konec tomu nasadil korunu. Rikam si, ze zase na 2* to az tak hrozny nebylo, ale ty 3* fakt jen s tezce odrenejma usima. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pod filmem s tak okázalým názvem se nakonec skrývá roztomile bezelstná podívaná, výživná vykrádačka Vetřelce, osvěžující právě svou bezduchostí a hloupostí. Vlastně se v kině moc často nevidí tak čisté béčko, kde se hloupé postavy seřadí do řady před neporazitelné monstrum, aby mohly být jedna za druhou zlikvidovány. Jde tu být buď nonstop naštvaný, jak debilně a mimozemsky se tu všichni chovají, nebo se dá nahodit otupělý úsměv a užít si tu upřímnou pitomost se vším všudy. Velký plus i za to, že jde o svižnou devadesátiminutovku - jak má dnes každý blockbuster přes dvě hodiny, začíná být nesnesitelné. 3 a 1/2 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ta příšera opravdu mohla být děsivější, jako samozřejmě být tam na té lodi já, tak se i z tohohle platýze strachy poseru, ale jako divák, co už viděl hororů tisíce, bych ocenila něco no... děsivějšího. Parádní herci, hodně se mi líbil Gyllenhaal a Ferguson a SPOILER sympatické, že Reynoldse celkem nečekaně odpravili hned za začátku, zato nedík, že můj oblíbenec Hirojuki Sanada to nepřekvapivě nepřežil KONEC SPOILERU. A ten konec je fakt hodně dobrej, Děsivý to moc není, ale napínavý je to hodně. Kdo má chuť na děsivější sci-fi, nechť zkusí třeba Symptom Pandorum. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Z řady úpěnlivě plačtivých dopisů je zjevné, že musím zase něco okomentovat, neb mí milí čtenářové trpí, kurděje útočí, nehty na nohou jim slezjaj, nad orgánem lysinka se tvoří. A protože se mé draze zakoupené promile probojovávají do dvouciferných čísel, přišel ten čas. Tedy - co že jsem to viděl? Jo, todlemctonc. Hm, eh. Heh. Éééé - docela dobrý to je vlastně! Casting sice stál za pyču s voctem, ovšem když se divák ráčí soustředit na příběh,obnášející čistokrevné scífko se šťastným zakončením, udělá si dobře. No. Tááák. Jsem si to po sobě přečet - a jedu dál! Udeřila má hvězdná hodinka. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Prvý film produkovaný spoločnosťou Skydance Media, ktorý vznikol mimo spolupráce so štúdiom Paramount. Tento projekt totiž produkčne zastrešilo štúdio Columbia Pictures. Zároveň prvý Skydance Media film klasifikovaný známkou R, a teda mládeži do 17 rokov prístupný iba s dospelým doprovodom. (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. března 2017 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama