Reklama

Reklama

Jimmy Markum a Sean Devine se jako kluci stali svědky únosu kamaráda Davea Boylea, kterého za bílého dne unesla dvojice pedofilů, vydávající se za policisty. Chlapci se tehdy podařilo po čtyřech dnech útrap a znásilňování uprchnout, prožité trauma ho však poznamenalo na celý život. Dnes žije s manželkou Celeste a synkem Michaelem, o něhož se láskyplně stará. Stále se přátelí se Seanem, detektivem v oddělení vražd, i Jimmym, který si odseděl dva roky za loupež a nyní vede malý obchod. Jedné noci se Dave vrátí domů rozrušený a zakrvácený a tvrdí, že byl přepaden. Další den upozorní chlapecký hlas policii na podezřelé auto, v jehož blízkosti je nalezena zavražděná Katie, Jimmyho devatenáctiletá dcera z prvního manželství. Přísahá, že vraha najde dřív než policie a pomstí se. Zatímco Sean a jeho parťák Whitey Powers zahájí vyšetřování, Jimmy pátrá s pomocí přátel z podsvětí. Zjistí, že se dívka chystala utéci s přítelem Brendanem a že mezi rodinami vládla nevraživost. Jedním z hlavních podezřelých se překvapivě stává také Dave. Zdá se, že podivínský muž skutečně něco tají, policisté však nemají dostatek důkazů. Nemá je ani Jimmy. I když je nalezena vražedná zbraň a pátrání nabere jasný směr, tragédii, která osudově zasáhne do přátelství Seana, Jimmyho a Davea, už zřejmě nic nezabrání. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

Rozuzlení ? No tak možná to, že známost je silnější než práce.

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

Skvele herecke obsadenie, Sean Penn je pan herec, ci hra lucneho konika alebo mafiana. Trochu zvlastny zaver, taky divne rozpravkovy. Zabil som cloveka a nic..

Uživatel sekh smazal svůj příspěvek.

freelex

freelex (hodnocení, recenze)

Dokáže mi někdo vysvětlit, co chtěl autor říci tím koncem? Nerozumněl jsem tomu od té chvíle, kdy zavolala agentovi jeho žena a on odjel autem. V té chvíli podle mě měl film skončit.

na příspěvěk reagoval Earl_23, lubos.cermak

MatrO7

MatrO7 (hodnocení, recenze)

Velmi dobra detektivka a zbytečná snaha o "mysticitu"  (přesně nemůžu najít to právné slovo :), vlastně by byl bez těch
sr*čiček film lepší a taky by bez nich mohl být kratší. To by mu taky neuškodilo, pro mě spíš naopak jako "standartní" detektivka se stopáží okolo 1:40 by si clověk nemusel projít ty slabší pasáže. Jinak ale dobrý a davám 4* ;-).

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Zajímaly by mě dvě věci. Proč nebyl Eli Wallach uvedený v titulkách (a to jsem ho hledal třikrát) a proč se Jimmy jmenuje příjmením Markum, zatímco v knize je Marcus. Kdybyste to někdo věděl, byly by z toho dobré příspěvky do "Zajímavostí"...

Pode

Pode (hodnocení, recenze)

Pro mě naprosto skvělé. Ti vůbec nejoblíbenější herci, hlavně Penn s Robbinsnem. Stejně tak zbožňuju příběhy "z ulice". Překvapivé rozuzlení. A Boston musím někdy vidět.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

bolo to dobre zaujimave tragicke.. ale moc neohromi.. fakt to neni moj zaner.. 78%.. moc priehladny a jednoduchi filmy.. cakalsom nieco mysteriozneho noc zase nic ..

spriteboy

spriteboy (hodnocení, recenze)

Výborný film - skvělí herci a velmi zajímavý příběh. Asi jsem se díky tomuto filmu zamiloval do Bostonu - Gone Baby Gone mě v tom jen utvrdilo...

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

4* - jednu ubírám za přepísknutou délku, myslím, že tak 120' by bylo stačilo. Jinak všichni herci super. Kamera perfektní moc se mi líbilo nasvícení některých sebe psychoanalýzních scén Tima Robbinse. Hudba dobrá, nerušivá, vhodně podbarvující. Střih - viz 1. věta, jinak taky dobrý.

Dr.film

Dr.film (hodnocení, recenze)

Jolinar: Řeka, která protéká městem symbolizuje pomalu plynoucí čas. Stejně jako život samotný s sebou přináší nové věci a prožitky, tak stejným způsobem je i odnáší. Řeka zde posloužila jako symbol plynoucího lidského života.

sonnak

sonnak (hodnocení, recenze)

Většina dobrejch filmů se jmenuje divně. Zvykni si :)) (imo to bylo kvůli té řece do které Pean házel mrtvoly :))

Jolinar

Jolinar (hodnocení, recenze)

pro mě zbytečně zdlouhavý ... a nechápu proč se to jmenuje´tak jak se to jmenuje :-)

 (hodnocení, recenze)

Ne vždy při hodnocení filmu stačí vnímat herecké výkony, scénář a dialogy, režii, hudbu... Myslím, že nejlepší je podívat se na film bez jakéhokoli přemýšlení o vzniku filmu. Místo toho se nechat filmem bavit, protože proto film vznikl. A tento film určitě zaujme tak, že jakékoli nedostatky, které tu mnozí zmiňují, nepůsobí rušivě. Tedy zajímavý příběh tří přátel v zajímavém a osobitém prostředí, nikoli nadprůměrné režizérské dílko s lehce přehnanými výkony jinak skvělých herců.

patriotka

patriotka (hodnocení, recenze)

Mě hodně zaujal Tim Robbins...ikdyž Sean Penn byl v roli trpícího otce opravdu přesvědčivý!

Lukas0801

Lukas0801 (hodnocení, recenze)

Perfektní film, kterému se nedá asi nic vytknout. Sean Penn si Oscara určitě zasloužil. Zkrátka 5 hvězd.

Související novinky

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Affleck vytasí prohibici a samopaly

Affleck vytasí prohibici a samopaly

13.01.2013

Sice nebyl nominován na Oscara za režii, ale nemusí smutnit, my stejně víme, že za kamerou je na svém místě. Jaký bude jeho další projekt? Po nedávném odstoupení z hlavní role v krimi-romanci Focus … (více)

Leo a Marty si obstarali ostrov

Leo a Marty si obstarali ostrov

25.10.2007

Předevčírem jsme psali o honbě Hollywoodu za dalšími komiksy Stevea Nilese, odpovědného za předlohu pro víkendovou americkou jedničku 30 dní dlouhá noc. Něco podobného se strhlo i kolem kriminálky… (více)

Reklama

Reklama