Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film z produkce HBO je poučným a otevřeným portrétem Nory Ephronové, spisovatelky, scenáristky a režisérky, která se proslavila svou kousavou upřímností a inteligentním humorem. Unikátní snímek, jehož scenáristou i režisérem je Nořin syn Jacob Bernstein, zkoumá hranici mezi profesní ctižádostí a osobní loajalitou. Obsahuje důvěrné rozhovory s některými z Nořiných nejbližších, včetně jejích tří sester či filmových profesionálů Mikea Nicholse, Toma Hankse, Meg Ryanové, Stevena Spielberga a Meryl Streepové. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl tušil, že byla Nora Ephron tak tvrdá žena. Rozhodně zajímavá, silná, svá. Je zajímavý vidět, jak její rodina, přátelé a známí mluví o tom, jak ji měli rádi a přitom bez mrknutí okna připustí, že byla prostě zlá. Nora Ephron měla rozhodně zajímavý život, ne vždy radostný, ale vypadá to, že si z něj rozhodla vzít to nejlepší. A tak to má být. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní dokumentární portrét díky tónu osobnímu (autorem je syn Ephronové, podle čehož zpovídaní oslovují kameru) a zároveň mírně kritickému (dokázala být ke druhým pěkně tvrdá, životy blízkých si přisvojovala jako své příběhy, nerada odpouštěla, zvlášť bývalým manželům, po Lásce přes internet šla kvalita jejích scénářů dolů), díky předčítání ukázek z esejů Ephronové slavnými ženami (Lena Dunham, Meg Ryan, Reese Witherspoon) i díky snaze nezůstávat na povrchu a dobrat se podstaty její tvorby, resp. životní filozofie. Julii a Julii kvůli tomu znovu neprotrpím, ale po nějaké kolekci autorčiných esejů se určitě poohlédnu. 75% ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama