Reklama

Reklama

Magnesia Litera

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Slavnostní předání cen za nejlepší knihy roku českým prozaikům, básníkům, vědcům i překladatelům. Přímý přenos z Nové scény Národního divadla v Praze uvádějí Daniela Písařovicová a Jiří Havelka. Knižní ceny Magnesia Litera již patnáctým rokem hledají to nejlepší, co čeští nakladatelé vydali za uplynulý rok. V průběhu slavnostního zábavného ceremoniálu budou vyhlášeni vítězové sedmi oborových kategorií (próza, poezie, kniha pro děti a mládež, literatura faktu, překlad, nakladatelský čin a objev roku) a absolutní vítěz s titulem Kniha roku, dále vítěz čtenářské ankety a hlasování o nejlepší blog. Večerem na Nové scéně Národního divadla již potřetí společně provedou moderátorka České televize Daniela Písařovicová a herec a režisér Jiří Havelka. Mezi hosty a gratulanty budou mimo jiné Dagmar Havlová, Marie Doležalová či Malý princ. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

prkalil 

všechny recenze uživatele

Já si zase myslím, že toto předávání bylo skvělé - líbila se mi civilnost uvádějících a především nesmírně působivé a invenční (a poetické) výtvarné řešení provázející představování nominovaných titulů. Velmi zajímaví a inspirativní byli i předávající - a děkovné proslovy držitelů a krátké rozhovory, které s nimi vedli Písařovicová s Havelkou taky nebyly žádné zdvořilostní blekotačky - jeden z nejzábavnějších byl např. opus držitele Litery za poezii Ladislava Zedníka. Hovory s Veselinem Vačkovem taky nebyly vůbec marné, a což teprve Malý Princ Fabián Povýšil! ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Tak přátelé, tenhle pořad je svou "live" dramaturgií naprosté, kolosální, KOLOSÁLNÍ FIASKO. Takové fiasko, na které se bude v historii přímých přenosů v televizních kruzích ještě léta vzpomínat. Je opravdu smutné sledovat tu ostudnou nepřipravenost a bohapustou šlampárnou, kterou duo Písařovicová-Havelka absolutně rozklížilo celý ceremoniál. Jakoby nikdo nevěděl, co má říkat, kde má stát a kterou cenu komu zrovna předat (no shit, Havelka opravdu neví, kterou cenu zrovna předává). Jiří Havelka se coby moderátor pořadem pouze mátožně potácí, skáče oceněným i předávajícím do řeči, nenechá je domluvit a překotně a bezkoncepčně mele pantem. Aniž by měl, prosím pěkně, přehled o dění na jevišti nebo o následující náplni. Daniela Písařovicová jakoby vrávorala na hranici rezignace a infarktu. Snad kdyby do studia přitáhli vandráka od popelnic a nechali ho s butelou rumu v ruce předávat ceny, zvládl by roli konferenciéra v menších křečích. Kdyby při tom ještě nablil do předních řad, byla by show rázem hodnotnější. Ručník do ringu vhodit nejde, ale opona by mohla jít dolů... EPIC FAIL! ()

Reklama

Reklama