Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film. Zaujímalo by ma prečo sa teraz nenatočí takáto kvalitka. Na Johna Cusacka mám slabosť, preto si iné hodnotenie jeho herecký výkon nezaslúži ako výborné. Rachel Weisz je jedna z najlepších herečiek tejto doby, je krásna a inteligentná, vo svojej postave pôsobila očarujúco. Čo sa týka Gena Hackmana a Dustina Hoffmana o týchto hercoch sa asi ani neoplatí hovoriť, lebo každú úlohu zahrajú nad očakávania.Osobne by som častejšie predstavila pod svetlo reflektorov Jeremyho Pivena, ktorý v tomto filme pre mňa žiaril. Príbeh bol zaujímavý, tajomný krásne sa rozvíjal a posúval moje myšlienky čoraz ďalej a ďalej. Scenár bol dokonalý, nenašla som jedinú vetičku, ktorá by mi vadila. Soundtrack úžasný tá farba hlasu Norah Jonesovej vás zoberie za srdce. Tak, čo by sme mohli dať filmu z krásnym spracovaním, dokonalými hercami, zaujímavým príbehom a krásnym sountrackom??? 100% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Fleder dal dokopy po prvý raz Geneho Hackmana s Dustinom Hoffmanom. Očakával som herecký koncert týchto dvoch filmových polobohov. Dustin však zaostal ( možno aj vďaka scenáru ) za očakávaním a tak taktovku po ňom úspešne prevzal veľký manipulátor "Ostap Bender" John Cusack ... Thriller, kde hlavnú úlohu nehrá samotné súdne pojednávanie, ale skôr boj v zákulisí - výber poroty, jej ovplyvňovanie a vydieranie. 3,75 * ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká rozprávka o boji dobra so zlom. Pozerať sa na to dá, je to celkom napínavé, ale so stúpajúcim percentom odhalenia oboch hlavných hrdinov stúpa aj znechutenie z nereálnosti príbehu. Škoda, scenár mohol byť oveľa lepší, než ako to spočiatku vyzerá. Inak bohužiaľ opäť americká klasika "ako pravda a láska zvíťazila nad lžou a nenávisťou". Pre mňa priemerná nuda, ktorú nezachránili ani skvelí herci (hlavne John Cusack) a ani ako vždy krásna Rachel Weisz. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář je klasickou ukázkou na téma jak nedělat adaptace. Použijí sice silnou scénu se slepcem, který se zastává svého práva stát se porotcem, ale narozdíl od Grishama pak už postavu ani její handikep k ničemu nevyužijí – dotyčný herec si to doslova odsedí. Podobných příkladů by se dalo najít víc. Naštěstí situaci zachraňují skvělí herci, ale kdyby se autoři opravdu trochu více zaměřili na samotné porotce, mohl to být daleko zajímavější film. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

John Cusack a Rachel Weiszová to rozehráli parádně, já vůbec netušila, oč těm dvěma jde. Gene Hackman se mi jako luxusní prevít moc líbil a Dustin Hoffman mu sekundoval zdatně, v roli čestného muže byl pro mě uvěřitelný. Kladně hodnotím i námět, soudní bitva jednotlivce proti zbrojařskému molochu je zajímavá sama o sobě, nicméně ta bitva o porotu byla ještě zajímavější.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)
  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)

Reklama

Reklama