Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)
  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)
  • Scéna na pánských toaletách, kde se spolu dohadují Gene Hackman a Dustin Hoffman, byla přidána až po dotočení všech ostatních scén. Původně nebyla ve scénáři a byla připsána poté, co si někdo ze štábu uvědomil, že oba herci, i když se znají už od roku 1956, spolu dosud nebyli na filmovém plátně. (Bounded)
  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)
  • Film je natočen podle novely Johna Grishamana z roku 1990, pouze s tím rozdílem, že v knize nešlo o zbraně, nýbrž o velkou tabákovou společnost. (viperblade)
  • První film, ve kterém se spolu na plátně potkali Gene Hackman a Dustin Hoffman. Ve škole Pasadena Playhouse byli spolužáky, oba byli zvoleni jako ti, jež mají "nejmenší naději na úspěch". (viperblade)
  • Počas hádky Dustina Hoffmana s Hackmanom na pánskej toalete Hackman spomína „Pravdu, spravodlivosť a americký spôsob.“ Táto replika je sloganom Supermana. Hackman hral jeho protivníka Lexa Luthora v mnohých filmoch o Supermanovi. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama