Reklama

Reklama

Abulele

Trailer

Obsahy(1)

Rodina malého Adama se pokouší vyrovnat se smrtí jeho bratra, který zemřel při autonehodě. Adam se cítí zodpovědný za bratrovu smrt a je také velmi osamělý. Vše se změní, když ve sklepě jejich domu objeví obrovskou, chlupatou a prastarou příšeru Abulele. Místní legendy o nich říkají, že jsou velmi nebezpečné, ale ukáže se, že jsou to přátelské a hravé bytosti. Abulele a Adam se rychle stanou nejlepšími přáteli. Abulele pomůže chlapci poradit si se spolužáky, kteří jej šikanují a dokonce i přelstít otravného učitele. Po jeho novém příteli však jde speciální vojenské komando, které chce příšeru za každou cenu zajmout. Adam se rozhodne Abulele zachránit a navrátit ho jeho pravé rodině. Aby se mu to podařilo, musí nechat svou minulost za sebou a uvědomit si, že pokud někoho miluje, nikdy není sám. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Andrej.Marko 

všechny recenze uživatele

Film po ktorom sme odchádzali z kina plní takej nevinnej pozitívnej detskej energie. Zhodou okolností sme film videli práve na Deň detí v sále asi s 200 školákmi, ktorí počas posledných silných scén už iba rodostne výskali a tieskali. Určite odporúčam na rodinné sledovanie, film svojími často aj skrytými odkazmi má čo ponúknuť divákovi v každom veku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Izraelská kinematografie patří minimálně v regionu mezi nejprogresivnější a jsem si skoro jist, že Izrael nás bude krimit čím dál tím většíma pochoutkama. Tohle je takovej zajimavej mix fantasy, pohádky a akce. Ne všechno mně bylo srozumitelné, jednání některých dospělých postav (rodiče Adama ) bylo pro mně občas napochopitelné, ale konec byl moc hezký, vyspělý, ale tak aby zůstal věren dětskému divákovi. ()

Reklama

koza3 

všechny recenze uživatele

Koukám že ve všech komentářích je stejná otázka: Co tam dělá to komando? Filmy pro děti jsou málokdy doprovázené četou likvidátorů příšer, se kterou by měl i Arnie problémy. Naštěstí si uvědomili, že to má rating 8+ a žádné headshoty se nekonaly. Obecně celkem příjemný film pro děti se dvěma třema tématama pro dospělé. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Sympatický film z Izraelu, ale potenciál scenáru nie je dostatočne využitý (ani na úrovni rodinného filmu). Chýba tu výraznejšie využite Abulele ako aj vedľajších postáv. PS.: „Raz jeden múdry človek povedal, že pochodíš lepšie, keď si vypýtaš radu od skúseného človeka, ako od múdreho človeka.“ Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Izraelci se předvedli a představili nám slušný příběh s příšerkou Abulele, s dobrými efekty i příběhem, který mi stylově připomínal podobné americké snímky. Poznávání je roztomilé a jak už to tak bývá se tu objeví někdo, kdo chce tyto příšery zprovodit ze světa, takže dobrodružství za záchranou příšerky, která umí být neviditelná může začít. :-) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Monštrum Abulele malo byť najprv fialové a malo mať štyri ruky. Malo byť tiež komplet vytvorené digitálne.
    Pre obmedzený rozpočet sa nakoniec autori rozhodli pre lacnejšiu alternatívu - herca v kostýme/bábke.
    Čierna farba bola zvolená pre jednoduchšie kľúčovanie pri dotváraní výrazov tváre. (Andrej.Marko)
  • Natáčanie trvalo 23 dní a zväčša sa odohrávalo v Jeruzaleme. (Andrej.Marko)
  • Celá Abuleleho rodina bola nakrútená len s jedným kostýmom. Zväčša podhľadmi bol následne vytvorený dojem rôznej veľkosti jednotlivých príšeriek. (Andrej.Marko)

Reklama

Reklama