Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 250)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Netflix jede. A navíc rozumí tomu, jak to dělat správně, tady totiž hraje důležitou roli atmosféra osmdesátkového dobrodružství, ale zároveň je to jako celek natočeno moderně a nikdo nepáchá snahy o přílišné klišé a když, tak s nimi dokáže perfektně pracovat a parafrázovat na ně. A dál? Správně zvolená délka, jsem si jistej, že kdyby tohle běžel na jakékoliv jiné us tv stanici, tak by byl počet dílů vyšší a to by rozhodně nedopadlo dobře, těch osm krát pětačtyřicet minut dokáže náležitě nadávkovat atmosféru tajemna a dobrodružství (mimochodem, už hodně dlouho jsem neviděl tak kvalitně zahrané dětské hrdiny) a přestože jsou postavy hodně neoriginální (školní boreček, bručoun sherif s tajemstvím atp.), je zábavné je sledovat. A ta atmosféra.. Upřímně, jediné podobné, co mě napadá, je del Torovo Faunův Labyrint a to už je pěkných pár let. Jasně, mohl bych tu ještě psát o kvalitní hudbě, kameře a dalších věcech, ale raděj si místo toho půjdu pustit úvodní znělku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvních čtyřech epizodách totální pohlcení a nadšení, v druhé polovině (jen) spokojenost, s postupným odhalováním toho, o co tam kráčí, totž počáteční fascinace ubývalo. Všechna ta přirovnání k osmdesátkám, Spielbergovi, Carpenterovi, Kingovi a dalším stoprocentně sedí. Super postavy a přesně vybraní herci, každopádně se těším, až se do toho světa v další sezóně vrátíme. 2. série: Po dějové stránce more of the same. Ale kouzlo osmdesátkového maloměsta, roztomilých interakcí mezi sympatickými postavami a strach z neznámého jsou pryč, přičemž to nahrazuje blbnutí s hejnem digitálních příšeráků. Chvílema mi přišlo, že se dívám na zkurvenej animák, a ne na hororovou sérii. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krucinál, takových věcí, co bych chtěla říct, a když si asi po třech měsících pečlivé přípravy každé věty komentáře o každém aspektu, který mne zaujal, konečně sednu, abych to napsala, tak si můžu vzpomenout jenom na doušku, že Matthew Modine a Paul Reiser jsou nejvíc sexy muži na planetě. Doufám, že si to dalšími sériemi bratři ještě víc nepovoslí. Jo a ještě vlastně čestná zmínka pro Noaha Schnappa, protože díky svému výkonu v druhé řadě minimálně v mých očích září ze všech zdejších (talentovaných) dětských herců nejjasněji. --- 2022: A čtvrtá řada je tak strašně špatná, že budu snad radši předstírat, že neexistuje, a jdu seriál okamžitě odstranit z oblíbených. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Po 2 sériách: Odjakživa som bol skôr zastáncom názoru, že decko na javysko ani plátno nepatrý, (ajkeď som sám hral divadlo od 6tich), pretože neni emočne dosť zrelé k vyjadreniu jemu cudzích pocitov. Výnimky sa vždy našli, ale obsadenie Stranger Things môj názor úplne zmenil, pretože toľko výnimočných hereckých výkonov od detských predstaviteľov som naozaj nikdy neviel. Naviac sa tu párujú staré dobré postupy s novými technickými vymoženosťami, a výsledok je pre mňa plnohodnotný. Scenár je skvelý, a spracovanie je viac, než filmovej kvality. Chcem okamžite ďaľšiu sériu! 100% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni po prvni serii. Po uvodnim nadseni prislo krapet vystrizliveni. Serial mi prisel jako mix Mlhy a Akt X, riznutej To s ohnilym svetem a priserou ve stylu Silent Hill, to vse s atmosferou Stand By Me. A kdyz se nad tim clovek tak zamysli, vlastne se nejedna o nic originalniho, kolikrat uz podobny tema bylo k videni ve filmech i serialech. Nicmene serial nastesti dokaze od prvni do posledni epizody napinat, takze se clovek vzdy tesi na dalsi dil. Bohuzel zaver me krapet zklamal. Co se tyce hercu, Harbour je dokonalej, Winona uz to krapet prehani a co se tyce detsky particky, o kterou tu jde predevsim, ja nevim, jako jasne, hrajou dobre a skvele se sem hodi, jenze me byly proste nesympaticky, presne takovy drzky, ktery by i v realu okamzite vsichni sikanovali. No a jinak neni moc co dodat, zkratka skvela atmosfera, slusny triky i hudba, az na nekolik vyjimek v pohode herci, ale ze bych si z toho sed vylozene na prdel, to fakt ne. ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (281)

  • Dacre Montgomery (Billy Hargrove) si u divákov vyslúžil obdiv za svoj americký prízvuk. Ako rodený Austrálčan sa tento prízvuk učil dlhý čas. Tiež sa vyjadril, že existuje jedna scéna, v ktorej urobil chybu a zabudol svoj prízvuk zmeniť, za čo sa doteraz hanbí. Ide o scénu, keď sa v 3. sérii ocitne zatvorený v saune a kričí po svojej sestre Max (Sadie Sink). (Marceloo)
  • Winona Ryder (Joyce Byers) sa nevyzná do modernej techniky a až kým sa nedostala k Netflixu, jej bol cudzí aj význam pojmu "Stream". (Evee04)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama