Reklama

Reklama

VOD (1)

Město se připravuje na Halloween, v arkádové herně skóruje hodně silný soupeř a skeptický Hopper jde na kontrolu pole plného shnilých dýní. (Netflix)

Recenze (49)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things se vrátily se vším, co na nich máme rádi - se sympatickými postavami, výbornou osmdesátkovou hudbou (zvlášť mě potěšilo Rock You Like a Hurricane od Scorpions! :) a s hrozbou "upside down" světa. Možná bych namítala akorát to, že děj až příliš spěchá a rychle se přeskakuje z jedné linie na druhou. Ale jinak slušný start druhé série. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi sotva jsme si mohli přát lepší start do nové sezóny - i přes pomalejší tempo, který je pochopitelný kvůli nutnosti uvést do děje a připomenout hlavní postavy, tahle epizoda skvěle obstojí i po boku vynikající první série. Pilot vyvolává spoustu otázek, přináší několik nečekaně silných scén (večeře s rodiči Barb) a hlavně chemie mezi herci je pořád stejně milá a pohodová, jakou si ji pamatujeme. Epizoda navíc vyvolává tolik otázek, že máte nutkání, si okamžitě pustit tu následující. Díky, že ten Netflix máme. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začala pomerne svižne, objavenie sa Osmičky príbeh oživilo, rovnako tak príchod nových postáv do mestečka Hawkin, neodmysliteľná ruská hrozba sa spomenula tiež, hudba si stále drží nadštandartnú úroveň, šerif si získava stále väčšie sympatie, Upside down sa objavuje častejšie a v celej svojej kráse a konečne je v príbehu postava, ktorej osud Vás zaujíma - Will Byers. Teda nie že by v prvej nebol, ale teraz to je podstatne lepšie. Akože nečakané objavenie El v samotnom závere bolo tiež pomerne milé a tak sa zdá, že druhá séria bude o niečo lepšia. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda druhé řady navázala svou atmosférou na předchozí sérii, přičemž se opět vrátilo osmdesátkové retro. Hned po prvních záběrech jsem si znovu vzpomněl na film E. T. Mimozemšťan, určitě k tomu přispěla stará parta koloidů. Tento díl beru jen jako startovní, od dalších očekávám víc akce a chystám si pátou hvězdičku. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pravde som už tak ako aj z prvej, tak aj z druhej série úplne pozabúdal na množstvo detailov. Napríklad som úplne zabudol že po perfektnom finále predchádzajúcej série sa prvému "zoznamovaciemu" dielu príliš nedarí. Nedarí sa mu ani v porovnaní s pilotom celého seriálu. V podstate sa o nových postavách nič nedozvieme, len to že ich je kopec a že sú to zasa akýsi vyvrheli spoločnosti, čo však máme radi. Ako si pamätám tak to ďalší vývoj seriálu napraví, ale v rámci epizódy ako menšieho celku musím s hodnotením ísť nižšie až k 3*. Je to naozaj dosť nezáživný diel, ktorý sa snaží zachrániť cliffhangerový koniec, ale žiaľ márne. Potešili má však odkazy na známe filmy (madmax, ghost busters atď.) Ako aj herňa ako nová, vysvetielkovaná a do dizajnu seriálu priam žiadúca lokácia. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • V městečku Hawkins láká poutač před kinem na film Terminátor (1984), který měl v té době premiéru. (Rominator)
  • Na začátku epizody zazní písně „Whip It“ od skupiny Devo, „Just Another Day“ od skupiny Oingo Boingo, „Rock You Like A Hurricane“ od Scorpinos, „Spooky Movies“ od Garyho Paxtona a „Every Other Girl“ od Prehistoric Wolves. (Duoscop)
  • Sean Astin (Bob Newby) nebyl do své role vybrán náhodou. Poprvé se proslavil rolí ve filmu Rošťáci (1985), kde se parta dětí vydává na honbu za pokladem a do povědomí širší veřejnosti se dostal díky roli Sama v trilogii Pán prstenů. Na knižní předlohu J.R.R. Tolkiena tvůrci odkazují hned v několika epizodách první série. (HellFire)

Reklama

Reklama