Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Zajímavosti (281)

  • Tvůrci měli při natáčení problém s Gatenem Matarazzonem (Dustin Henderson), protože zrovna procházel pubertou, začal mutovat a jeho hlas se změnil natolik, že nemohl spolupracovat na dodatečném nahrávání dialogů během postprodukce. (Sebastian777)
  • Služební auto šerifa Hoppera (David Harbour) je Chevrolet Blazer. Dalším vozem hawkinské policie je Dodge Diplomat. (J.F.B.)
  • Auto Steva Harringtona (Joe Keery) je BMW 733i (E23) z roku 1983. (J.F.B.)
  • Přestože se seriál odehrává ve fiktivním městě Hawkins v Indianě, názvy ulic jako Mt. Sinai a vodních toků jako Eno River a Jordan Lake prozrazují, že jde o rodné město tvůrců seriálu Matta a Rosse Dufferových - Durham. (NiWi)
  • Postava šerifa Jima Hoppera (David Harbour) byla pojmenována podle postavy, jejíž mrtvolu a psí známky objeví Arnold Schwarzenegger ve filmu Predátor (1987). Jedna z postav v Predátorovi se také jmenuje Hawkins. Stranger Things se odehrávají ve fiktivním městě Hawkins. (Iktus)
  • Tvůrci seriálu Matt Duffer a Ross Duffer se svým projektem původně obešli 15-20 televizních stanic a všechny je odmítly. Hlavním důvodem byl fakt, že hlavními hrdiny jsou děti, ale seriál není přímo pro děti. Televize měly zájem buď o seriál čistě pro děti, nebo o seriál pro starší diváky o šerifovi Jimu Hopperovi (David Harbour), vyšetřujícím paranormální jevy. (gecko)
  • Představitel Billyho (Dacre Montgomery) strávil před každým natáčením kolem hodiny a půl v maskérně, kde mu specialistky nasazovaly paruku vytvořenou pro jeho nezaměnitelný účes. (pusheen)
  • Dacre Montgomery (Billy Hargrove) dostal jakožto nekuřák lekce správného kouření cigaret od výkonného producenta a režiséra seriálu Shawna Levyho. Za natáčecí den občas vykouřil 3–4 krabičky červených Marlborek. (pusheen)
  • Sadie Sink (Max Mayfield) se musela kvůli své roli naučit jezdit na skateboardu, což jí zabralo asi dva měsíce intenzivního tréninku. Před každým natáčením jí také maskérky aplikovaly falešné opálení, protože její postava pochází z Kalifornie a Sadie se kvůli svému fototypu běžně slunci vyhýbá. (pusheen)
  • Dustinův (Gaten Matarazzo) "mazlíček" D'Artagnan má spoustu podobných rysů s Gremliny z hororové komedie Gremlins (1984). Dustin (stejně jako Billy v Gremlins) si Darta nechává jako mazlíčka, který zpočátku vypadá neškodně, dokud se nevyvine v něco mnohem nebezpečnějšího. (HaarleyKvin)
  • Finn Wolfhard (Mike Wheeler) se castingu účastnil prostřednictvím videozáznamu, protože ležel nemocný v posteli. (ArsenalEagle)
  • Joe Keery se nejprve ucházel o roli Jonathana Byerse. Později poslal castingovou nahrávku i pro postavu Steve Harringtona, kterou si nakonec zahrál. (Kobrda)
  • Tvůrci seriálu bratři Matt a Ross Dufferovi po 1. sérii prohlásili, že nechtějí odhalit úplně vše o světě Vzhůru nohama, ale že napsali 30stránkový dokument o tom, "co to všechno znamená, odkud monstrum přichází a proč tu nejsou žádná další monstra." (Streeper)
  • Představitelé hlavních rolí museli před natáčením zhlédnout známé osmdesátkové dětské filmy jako Stůj při mně (1986) nebo Rošťáci (1985). Totéž platilo i pro scenáristy. (Streeper)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama