Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladému tulákovi se naskýtá příleitost dobrého zaměstnání. Lákavá nabídka ho zatahuje do hry, která v něm probouzí skryté sklony k brutalitě. Teď se z něj stává monstrum poháněné silou msty. (JMP Films, s r.o.)

Recenze (35)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Rogue má pravdu, nie je to horror ani nič temné, iba banálny príbeh o pomste. V prvej tretine celkom poteší nepredvídateľnosť príbehu, zvyšok filmu /kde je už celkom jasné, vo co go/, pre zmenu odmení milovníkov gore scénok - len ich mohlo byť viac. Ďalší z tisíc a jeden filmov, ktorý nesklame ani nepoteší. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Název je opravdu hodně zavádějící, tedy ten český. Ale na druhou stranu jsem díky němu čekal, že se Shaun po své golfové příhodě opravdu změní v nějakého pána temné síly, že odkryje nějakou skrytou sílu vůle, která se v něm díky golfu probudila a stane se z něj vraždící bezcitné monstrum. Horor... neřekl bych, jako jasně, hororvé prvky to mělo, ale spíš je to takový drsnější exploitation thriller. Film má docela dost zajímavý nápad, bohužel padá na rozpočtu a na výkonech některých herců. Vlastně i na samotné režii, co si budeme povídat, Gordonova kariéra má sestupnou tendenci, byť tenhle film opravdu není zase tak špatný (navíc na to že v něm má prsty Asylum). Když jsem zjistil, že se ze Shauna opravdu žádný béčkový démon pomsty nestane, byl konec poměrně předvídatelný. Plus bych také viděl v násilí, bylo udělané, s ohledem na provedení zbytku, poměrně umně. Mimoto, opravdu jsem si myslel, že Duke je John Goodman. Rozhodně toho herce znám, ale plete se mi s ním. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Určitě trkne snad již tradičně naprosto mimózní český název filmu. Ono ale i ten původní je trošku zavádějící a slibuje trochu něco jiného než divák nakonec dostane. Upřít filmu však nelze, že i když není nějak zvlášť originální a i na nějaké logické díry a nedostatky přijde řada, přesto zaujme. King of the Ants je opravdu zajímavý film. U některých scén se sice pousmějete, u jiných vám fakt zatrne a po jistou dobu je jeho sledování opravdu nepříjemné (v tom dobrém smyslu). Obsahově snad možná i podsprůměr, zpracováním a určitými scénami lepší nadprůměr. Nijak jsem se u toho nenudil. Což je u podobných snímků asi to nejdůležitější. Navíc je to všechno okořeněno silnou dávkou Kari. A to já rád :-). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když jsem v úvodních titulcích viděl Asylum, chvíli jsem nevěřil, že mám správný film. Ale jak vidno i ve studiu proslaveném zetkovými snímky občas vzniklo něco kvalitativně úplně jiného. Další z Gordonových nehororů (jedna fantaskní scéna horor nedělá) a opět míří na pole černé komedie (ta tu v žánrech naopak chybí). Nesympatický, slabošský, nepříliš inteligentní a bezcharakterní antihrdina v podání přesného Chrise McKenny byl pak tou osvěžující a originální proprietou díky níž mě celá tahle vlastně typicky podivná gordonovština bavila. A připočtu-li si k tomu vnady Kari Wuhrer, hlavu George Wendta či závěrečnou povedenou kydlovačku, tak nelze než čtyři rány pod par. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vlastně až do větší poloviny filmu to vypadá na krimi zápletku hodnou pro kriminálku Miami. Teprve od uvěznění Seana na farmě se film rozjede a my se dočkáme pěkných scén.Taky scény s golfovou holí mi přišli trochu ujeté. Kdyby kdokoliv z nás dostal dvě, tři takové rány byl by na místě mrtvý. Tady se nám však filmaři pokusili ukázat, že se změní mentalita týrané osoby, kdy se z hodného týpka stane pomstychtivý maniak. Všechno tohle dění doprovázela celkem slušná hudba, která mi zlepšovala náladu. Letmo se zde mihlo i pár erotických scén, které byly sice zpestřením filmu, ale v jedné z nich to bylo celkem nechutné. Byl určitě dobrý krok do nich obsadit pěknou herečku Kari Wuhrer, která se netají tím, že tyto scény má ráda a dokonce si je ke svým rolím vyžaduje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Charlie Higsona, který k filmu napsal i scénář. (Terva)

Reklama

Reklama