Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 2

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (265)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a ani moc nedostal. Ale musím uznat že to není zas taková srajda jak jsem se bál. A návrat k ruční kameře(narozdíl od shitu Blair witch 2) je dobrý nápad. Co mě ale zklamalo to jak Wingard spoléhá na zvukové lekačky. Kde je doba Blair witch 1 kde se spoléhalo na tajemno. Tady to taky mohlo fungovat a dokonce to i chvíli funguje. Ale když po 10tém pokusu vás vystrašit pomocí zvuku, tak už toho začínám mít dost. Postavy jsou ploché ale vysvětlení proč jít do lesa, nebyl zas tak špatné. Některé postavy mám rád, některé nesnáším. Konec je dobře udělanej a jsem rád že neukázali čarodějnici tak moc. Lehký nadrůměr. Jinak Wingarda musím pochválit za dobrou kampaň. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dlhé roky po zmiznutí Heather z prvého filmu o čarodejnici z Blair sa nájde videopáska so zábermi z udalostí, ktoré sa vtedy odohrali. Na túto nahrávku narazí jej brat, ktorého toto video uistí v teórii, že aj napriek mnohým neúspešným pátracím akciám je jeho sestra stále nažive. Dá dokopy tím kamarátov, zabezpečia techniku a s pomocou miestneho chlapa sa vydávajú do lesa, v ktorom sa jeho sestra stratila. Na mieste ich však namiesto dojemného stretnutia so stratenou sestrou čaká najhrôzostrašnejší zážitok ich mladých životov. - Marketing mal tento horor zvládnutý perfektne, ale rovnako ako v mojich očiach nepodarený horor The Witch, ktorý mal podobný ošial na hororovej scéne a tým pádom sa dostal aj do rúk mnohých divákov, v ktorých nemal čo robiť, sa to vo finále premenilo na neuspokojivý projekt. Zodpovednosť nenesie Adam Wingard, ktorého práca je pre mňa ako vždy uspokojivá, ale skôr aspekty, ktoré sú u hororového Found Footage subžánru najdôležitejšie. A to práca s kamerou a herci. Nemyslím si, že bolo dobrou volbou dať do rúk kameru neskúsenému postaršiemu pánovi, keďže bolo cielovou skupinou hlavne mladé publikum a využívalo sa množstvo modernej techniky. A herci sú tým najslabším článkom tohto hororu. Otravnej škriekajúcej Heather sa samozrejme nevyrovnajú, ale u tohto hororového subžánru si divák jednoducho potrebuje vytvoriť mierny vzťah k postavám, keďže sleduje všetko z prvého pohladu, a to sa u postáv v Blair Witch takmer vôbec nedalo. Na všetko sa išlo až príliš rýchlo a aj keď tu bolo nočných scén vela a snaha o vystrašenie diváka sa nedá poprieť, bolo mi v podstate úplne jedno, kto zomrie a kto prežije. Páčilo sa mi, že tvorcovia ukázali tentokrát aj zábery na les zhora, pretože u prvého projektu mnoho ludí kritizovalo to, že sa všetko odohrávalo na okraji lesa v riedkom poraste. Taktiež som rád, že som sa dozvedel nové informácie o čarodejnici, ktoré sú prínosné aj pre objasnenie niektorých nejasností z prvého projektu. Som spokojný aj s intenzívnym vyvrcholením, ktoré však kvôli spomenutým problémom s hercami nepôsobí až tak výrazne, ako by malo. Jedná sa u mňa teda o mierne sklamanie, pretože tak ambiciózny projekt by mal s touto zaujímavou hororovou tématikou pracovať ovela profesionálnejšie. + herečka z From Dusk Till Dawn: The Series ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Napůl remake, napůl pokračování extrémně přeceňované vykrádačky Cannibal Holocaust... Sice akčnější a ke konci i mnohem atmosféričtější, než přeceňovaný první díl, ale na druhou stranu neskutečně debilnější... Od důvodu, proč se (zpočátku) čtveřice vydala do prokletého lesa, přes všechny nudné "lekačky", které se nefungovaly ani před 17-ti lety, až po kreténské chování všech zúčastněných... A i když mě forma FF neskutečně sere, budu hodný a za poslední 20-ti minutovku dva body dám... Ale stejně jako na předchozí dva díly, ani na tenhle se nejspíše už nikdy znova nepodívám... ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Blair Witch: 20 let poté - Po tolika letech další pokračování o Blairské čarodějnici co navazuje na první díl. Máme tady bráchu Heather - Co záhadně zmizela v prvním dílu. Bratr James a jeho parta kamarádů se opět vydávají na výpravu do lesů kde záhadně zmizela jeho sestra Heather a její dva kamarádi Josh a Mike. No a strašení čarodějnice může zase začít v plný parádě :D To už se pak jenom opakuje jako v prvním dílu, je to hodně podobný - Klasický voodoo figurky udělaný z větviček a klacků, hromádky kamenů u stanů, podivný děsivý zvuky z lesa a tak dále. No a konec stejnej jako v jedničce, nabíhání do domu fiktivního vraha Rustina Parra. Konec nejvíc psycho v tom baráku, víc akčnější než v jedničce. Zase je film udělanej jako Found Footage a kamera byla dobrá. Akce a napětí funguje v pohodě a konečně se tu objeví rozkošná čarodějnice :D No byla to pěkná zrůdička :D Atmosféru to má pořád děsivou ale tenhle díl už nemá tu šťávu jako ten první a s druhým dílem se to už vůbec nedá srovnávat, přesto je to pořád fajn horůrek na příjemnou noc. Tenhle díl mě pořád bavil. Neni to špatný. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu sequel, trochu remake, ale hlavně zmodernizovaná verze pro dnešní publikum, kterému originál přišel málo akční. S hrdiny se neseznámíte ani z rychlíku - hlavní totiž je dostat tuhle bandu co nejrychleji do lesa a ještě rychleji se s nimi ztratit. Mobily samozřejmě přestanou fungovat a tak tu současnou techniku zastupuje převážně dron, díky němuž občas nahlédneme i nad stromy, abychom viděli... zase stromy. Jako poněkud nepochopitelnej se mi jeví nápad s tim, aby se zdejším postavám děly úplně ty samý sračky, co se děly už Joshuovi, Mikovi a Heather, a navíc je tam dostat pod takhle absurdní, skoro až dementní záminkou. Na druhou stranu, přesně od půlky filmu vás nová Blair Witch zahalí do naprosté tmy, kde vás nechá tápat, bloudit, děsit a umírat, aby vás v poslední a až nečekaně intenzivní patnáctiminutovce vtáhla do svý hnusný barabizny a tam se vám dokonce ukázala. A i když to neni zrovna příjemnej pohled (zdravim GE2), mám dojem, že tady tvůrci mohli nechat alespoň něco na divákově fantazii. I tak se však nejedná o žádnou sračku, jak si tu mnozí vylili srdíčko ještě v době nekoukatelnýho kinoripu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama