Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janě je čtrnáct let a přihlásila se na letní tábor. Těší se na něj, dokud nepotkala Jindru. Je úplně jiný než kluci od nich ze třídy a moc si s ním rozumí. Za pár dní se ale musí odloučit, protože je přihlášená na onen tábor. Vůbec se jí tam nechce a nepomůže ani když předstírá, že je nemocná. Soutěže ji nebaví, hlídku má v dešti, sedne si do mraveniště, svému družstvu znemožní vyhrát... Polepší se? (T369)

(více)

Recenze (68)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já tomu filmu strašně děkuju, za to, že jsem se moh vrátit do svýho dětství a zavzpomínat na všechny ty táborový hry, na opejkání buřtů u ohně a zpívání trampských písniček, táborový lásky a neskutečně ohromnou porci veselých příhod co jsem kdysi jako kluk každý léto prožíval v bobří zátoce u Ledče nad Sázavou. Díky tomuhle filmu se zdálo, jako kdyby se tohle všechno stalo teprve včera. Už si ani nepamatuju, kdy mě u nějakýho filmu bylo tak příjemně jako u týhle letní pohodovky. Ano jistě, z filmařskýho hlediska to asi není uplná dokonalost, ale když něco člověka tak příjemně pohladí na duši, tak onu filmařskou dokonalost klidně nechá běžet za jinejma divákama a stejně bude spokojenej jako králík po dvojitý porci mrkví. Jo a Miladka Vnuková je nádherná, když se usmála, tak praskala klučíčí srdce po kilech. P.S. Žádám okamžité vydání filmu na DVD !! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdo si neumí zavázat pionýrský šátek, kdo si nikdy nezakdákal u táborového ohně, kdo si nezařádil na koncertě Plavců, komu esenbák nikdy nesebral ventilky z byciklu a koho se nikdy nepokusil trknout projíždějící Trabant, tak tomu se tato óda na pionýrský tábor rozhodně líbit nebude. Já jsem z ní kdysi taky nebyl příliš nadšený, ale teta nostalgie tentokrát spolehlivě zafungovala a já dostal velkou chuť vrátit se do míst, kde slova ČEST a PŘÁTELSTVÍ znamenala víc než vyhrané špekáčky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takovej pěknej film pro nejrůznější pedo, hebe a další -fily. Stáhnul jsem to více-méně omylem. Pak jsem se dočet, jak se kolega Enšpígl rozplývá nad Miladou Vnukovou, tak jsem si řek, že se jako správnej voyeur na ni taky podívám. To bylo opravdu hezký děvčátko. Bohužel její role byla tak pitomá, že jsem nad tim moh jenom kroutit hlavou. Ale nejvíc mě dostal Jandák s fešáckou bradkou. Ten tady jako ideologický vůdce tábora naprosto perlil. A navíc dokázal skvěle imitovat Karla Zicha. Mimochodem je to asi destátej film od Kanibala, kterýmu dávám 2 hvězdy. Tenhle režisér mi nějak absolutně nesedí. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Ničím nevybočující film o dětském táboře ze 70´ let, kde mě hodně pobavil moment, kdy zní u táboráku nezaměnitelný zpěv Karla Zicha a měl to jako zpívat Jandák. Tak to byla fakt pecka! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když člověk zestárne, rád se vrací v myšlenkách do mládí a do dětství. Tedy, pokud jej měl samozřejmě hezké. Každá generace to však má jinak. Většinou jí připadá, že za jejích mladých let to bylo to nejlepší a nechápe na co bude vzpomínat ta soudobá. Já jsem přesně v té fázi, kdy se na to ptám. A zároveň tuším, že i dnešní děti budou vzpomínat na čas a způsob jak jej trávily když byly malé. Možná, že to budou zrovna ty on-line hodiny her a chatů u počítačů a tabletů v době covidové, kdo ví? Jestli je to horší než to bylo za nás? Těžko říci. Těžko strovnávat nesrovnatelné. Sám se s hrůzou občas nachytávám při myšlence - komunisty na ně. A to jsem jejich zapřísáhlým odpůrcem. Možná by jim trochu neškodilo přivonět k té době bez počítačů, k době, kdy se muselo poslouchat. A určitě by jim neškodilo zažít takový podobný tábor jakých jsme my zažili nespočet. V té době nedělala hygiena přepadovky v kuchyních, místo lednice byla v zemi vykopána hluboká jáma, úplně stejná, která sloužila o kus dál za latrýnu. Sportovat se dalo bez goretexu a spát dutých vláken ve spacácích, každou pořádnou baterku s žárovkou a ne ultrasvítivou LED diodou napájely monočlánkvé buřty, a když někoho žahla kopřiva, nežaloval kvůli tomu otec právník vedení tábora za újmu na zdraví nebohého dítěte. A přesto ty tábory každý přežil a by co víc, měl na ně překrásné vzpomínk\y uchované do dnes. Kdo měl kliku, jezdil na tábory nepionýrské od různých podniků. Já je zažil téměř skautské, protože náš vedoucí, Foglarův přítel náš TOM - Turisttický oddíl mláděže šikovně ukryl pod křídla ČSTV, kde se to moc funkcináři neprohánělo a kde si mohl nás mladé vést jak chtěl. Ale nemusely být špatné ani některé pionýráky. Záleželo na vedoucích, kdo to jak žral tu ideologii a kdo chtěl děti něco třeba jen naučit o lese a mohl to dělat jen s rudým šátkem na krku. Tady jsem tolerantnější, byť samozřejmě už za nás jsme na pionýry pohlíželi jako na jakousi líheň svazáků a tedy budoucích soudruhů a soudržek kandidátů na členství v KSČ. Jiřímu Hanibalovi se parádně podařilo už v té době zachytit do tohoto filmu kouzlo jednoho z takových táborů a asi ani netušil jak to bude působit na dnešní čtyřicátníky a padesátníky... Tábor sice pionýrský, ideologii tam ale nikomu necpe a kdo nechce nemusí těch pár záběrů na ošátkované děti ani postřehnout. Základní myšlenka je jasná. Mladá zamilovaná dívka, první láska co jí zamotá hlavu a odjezd tábor, kde se jí bez něj moc nechce být. Moc se mi to líbilo. Herecké výkony dětí slušné, jen tam trochu neseděl ten zpívající Jandák ovšem s hlasem Karla Zicha. Ale jinak hrál příjemně, docela jsem koukal jakou měl tehdá postavu... No ale to my všici... A tak vyjímečně přihazuji hvězdu navíc a dávám za shozené plechovky. * * * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zaplesá každý, komu se líbí patnáctky (čtrnáctky, šestnáctky...) v bikinách. Jandák jako charakterní soudruh pionýrský vedoucí na zpěv nadabován Karlem Zichem. Cílová skupina v roce 2017: nikdo! Přesto ta letní pohoda plynoucí nejen ze Sázavy (není jmenovaná, ale na výlet se jde na Lipnici, tak předpokládám) se dá lehce snést. Kromě Valy, Jandáka, Myslíkové a mladého Ťuldy všichni naprosto neznámí. Líra jsem nepostřehl. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Léto, prázdniny, slunce, voda, večery v přírodě... i Plavci zpívají. ♪ :) Jiří Hanibal přispěl do sbírky těch dobových rodinných filmů, které mě neuráží, na jedno zhlédnutí často i poměrně baví, ale současně pro mě jaksi ničím nevyčnívají. Úvodní část z letního koupaliště, koncertu a se vztahy mezi Janou a rodiči mě bavila o něco víc, než ta nasledující z tábora. Možná proto, že jsem narozdíl od mnoha nostalgií poznamenaných spolukomentujících nikdy žádný dětský tábor nezažil? Každopádně „Údolíčko“ má velmi pěknou, pohodovou atmosféru i spolehlivý výkon hlavní dětské herečky Milady Vnukové, ale nezískalo si mě zas natolik, abych byl schopen dát víc, než lepší 3 hvězdičky. Po skončení jsem se sám v duchu zeptal, co by z takového námětu oproti Hanibalovi dokázal vykouzlit Karel Kachyňa...? [65%] ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Dobovost a lyričnost, to je to, co na Údolí krásných žab neomrzí. Příběh první letní lásky sice zdánlivě obyčejný, ale songy Plavců nebo Karla Zicha dokreslují atmosféru. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pokud máte slabost pro děvčata mezi 13-15 lety v pionýrských krojích, případně pro Vítězslava Jandáka, co zpívá úplně jak Karel Zich, zvyštesi hodnocení na 5* a užijte si příjemnou zábavu. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD (4:3) - Dneska ráno to dávali na Nově a ještě se zalepenýma očima jsem se rozhodl, že si dám po delší době starý český film. Musím říct, že to nebylo špatné. Hlavní hrdinka se mi líbila. Nebyla to žádná puťka nebo nána. Herce jako Brousek, Jandák nebo Myslíková bylo zajímavé sledovat ve filmu, který je starý 39 let. Navíc jsem si zavzpomínal na doby, kdy jsem taky jezdil na tábory (nebyly to teda už pionýrské :)) Jenom ten závěr bych já osobně udělal jiný - já bych tam ukázal, jestli Jindra skutečně na ní počkal, nebo si našel někoho jiného. Ale to je jen detail. Nemám problém dát 70% ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmů pro děti, co byl v sedmdesátých letech natočen. Svět bez televize, mobilů a jiných technických vymožeností, kdy radost udělá i ten fakt, že pro vás někdo uvařil čaj. Skvělé herecké výkony, ještě nikdy jsem pana Valu neviděl se ve filmu tolikrát smát, jako v tomto snímku. Mladá dívka odjíždí na tábor, na který se jí nechce, protože těsně před tím potkává Jindru, ne Ondru. Bojkotuje tábor, ale děti a vedoucí kolem ní trpělivě snáší její manýry, až to nakonec pochopí i Jana a zbytek pobytu si užívá. Opravdu moc milý film s nádhernými písničkami od Plavců a od Karla Zicha s titulní písní Leť, písničko. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s kapkou nostalgie a vzpomínkou na dětská léta. 15letá Jana je poprvé v životě zamilovaná, ale musí odjet na pionýrský tábor. Tam jí připadá všechno nezajímavé a otravné a chce, aby ji za trest poslali vedoucí domů. Jenže ony i ty tábory měly něco do sebe a ze svých snů procitne i Jana. Písničky z filmu jsme tehdy zpívali taky a Plavci patřili mezi nejpopulárnější hudební skupiny. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Nejpamátnější moment tohoto filmu (už ho tady zmiňujete) je, když u táboráku zpívá Vítězslav Jandák, ale přitom slyšíme hlas Karla Zicha...hlavně nenápadně:) Jinak to není špatný film, i když táborová část už mě místy nudila. Dřív byly podobných v TV mraky, zrovna tento si ale vůbec nepamatuju. Zaujme představitelka hlavní role, bohužel další z mnoha, která se nevymanila z pasti dětských rolí. Příjemný zavzpomínání na dobu letních táborů. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film s poučným dějem, který je zasazen do pionýrského tábora. Ale o ty pionýry v něm ve skutečnosti nejde. Jde o to, jak snadno mladá dívka uvěří v podstatě jen tak vyřčeným slovům chlapce, do kterého se zakoukala. Skoro bych řekl, že to je taková dětská verze filmu Lásky jedné plavovlásky. Teprve v průběhu tábora si pomalu uvědomuje, že její vytoužený vztah není takový, jak si ho představovala. A právě proces tohoto uvědomování si je ve filmu velmi pěkně a citlivě zpracován. Pravdou také je, že některým věcem dnešní děti rozumět nemohou. Třeba takovému vyplňování Celního a devizového prohlášení. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jééééé, tak tohle byla nostalgie jako hrom. Krásně jsem si ji při sledování užívala a nechala se unést zpět do dětství. Ne nadoramo se říká, že vzpomínky jsou jediným rájem, ze kterého nemůžeme být vyhnání. Z takových vzpomínek bych se ani vyhnat nenechala. Přitom je ten příběh tak obyčejný a prostý a taky naprosto předvídatelný. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Plytké a líbivé...inu, Stanislav Rudolf... 1) 26letý oknírovaný Vítězslav Jandák (oddílový vedoucí Viky) zpívá hlasem Karla Zicha a pionýři v krojích očekávají návštěvy rodičů. Fakt doják. 2) 21letý Ivan Pokorný (Jindra, Janina láska z koupaliště) vypadal docela pěkně. ()

Reklama

Reklama