Pass
Off and Running
Komedie
Francie, 2008, 89 min
Tonie MarshallPlakáty
Francouzská komedie v režii Tonie Marshallové vypráví o dvojici, kterou svedl osud. Irene Montier Duvalová je bohatá padesátiletá kráska, jejíž ex-milenec je vládní ministr, Darry Marzouki pětatřicetiletý nezaměstnaný outsider, který právě ukradl BMW. Ministr Irene požádá, aby sehrála prostředníka v ilegálním obchodu se zbraněmi mezi Francií a Koreou a tak se stane, že žena s taškou plnou peněz shodou okolností stopne na dálnici Darryho v luxusním autě. Ona ho žádá, aby ji odvezl do Ženevy, on předstírá, že kvůli kampani proti globalizaci míří na summit v Barceloně. Irene přistoupí na jeho hru - mají přece něco společného - a stráví spolu tři dny. Tři nezapomenutelné dny…V hlavních rolích Nathalie Bayeová a Edouard Baer. (oficiální text distributora) -
Francouzská konverzační komedie založená na kontrastu dvou rozdílných sociálních vrstev. On je nezaměstnaný snílek, eskamotér a kouzelník. Jeho uťápnutá sestra se provdala za ukřičeného cholerika a je s ním těhotná. Jeho matka trpí těžkým Alzheimerem a žije ve svém zvláštním světě, téměř nevnímá své okolí. Ona je užvaněná, ale rázná milenka ministra, zvyklá žít si na vysoké noze. Byla však prostředníkem nezákonného prodeje zbraní Korejské republice a její mecenáš se teď snaží svalit vinu na ni. Jejich náhodné setkání oběma změní život. (dessa) -
Irene a Darry mali šancu jedna k miliónu že sa stretnú. Darry je 35 ročný nezamestnaný smoliar a má iba jedno ukradnuté BMW. Irene je 50 ročná ex-milenka ministra. Pre lásku k nemu hrala sprostredkovateľa v ilegálnom obchode so zbraňami s Kórejcami. Jej bývalý milenec teraz chce všetku vinu hodiť na ňu. Preto Irene ušla. Raz ráno pri okraji vozovky Darry nájde tašku obsahujúcu milióny dolárov v hotovosti. Niekto je však blízko a počuje ženský hlas, ako mu ďakuje. Je to Irene. Irene si z Darryho urobí svojho nového šoféra. Kórejcov prenasledujú tajné služby a minister až za hranice. Irene a Darry čoskoro objavujú, že majú skutočne veľa spoločného. (Ansambla)
dopitak
Tak předně nevěřte oficiálnímu textu HCE, protože člověk, co tohle psal, evidentně viděl film z vlaku. Na druhou stranu, nelze se moc divit, protože přinejmenším scénárista nemohl být při smyslech. Proto nevěšte hlavu, pokud za celou dobu nepochopíte, o čem to bylo. Summit se koná v Locarnu, nikoliv v Barceloně, a Irene nestopne Darryho na dálnici, ale on uvidí tašku u silnice, zastaví, zjistí její obsah a rád by s takovou kupou chechtáků ujel. Máte-li rádi vulgarismy, rozhodně vás pobaví nevšední choroba smyslné Mélanie Bernier. A pokud ne, je tu alespoň úžasný hlas Frank Sinatry v jeho I´ve got you under my skin.(25.7.2009)
dessa
Pohodová konverzační komedie na sobotní dopoledne.(30.5.2009)
SKreyn
Zvláštna komédia, nie je tam veľa vecí, na ktorých sa dá zasmiať, ale za pozretie to stojí, už len kôli krásnej herečke Mélanie Bernier (hrala napríklad aj vo filme doba kamenná). 2*(9.6.2009)
karlee
To jsem viděl víceméně omylem, celkem blábol, scénář hodně děravý.(5.11.2011)
fujarik
Spíše než komedie se jedná o thriller s prvky komedie a dramatu, ale mohu doporučit...(29.11.2009)
omega_SK
Nič extra, ale občas sa na tom dá uchechtnuť(4.6.2009)