Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za předpokladu, že nemáte v subžánru vyvražďovaček nakoukáno (protože v takovém případě byste záhy zjistili, že se Kevin Brodbin inspiroval, kde to šlo, a navíc v lepších filmech, než jsou Lovci myšlenek) a pokud jste schopní vypnout mozek, (ale pozor, opravdu vypnout, tady nejde být polovičatý) mohl by se vám film líbit, protože Renny Harlin je slušný řemeslník a celkem se mu daří vytvářet atmosféru. Jenže co je to platné, scénář opravdu není pro intelektuály a obsahuje celou řadu jednoznačných pitomostí. Když se k tomu připočte, že známější herci mají spíš štěky a snímek táhne druhá liga, tak je zaděláno spíš na průšvih. Já jsem umění vypnutí šedé kůry mozkové nikdy neovládal, takže u mě je to jen za 25 % celkového dojmu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásný příklad toho, jak se z napínavého thrilleru může stát děsuplný boj o holý život. A naopak. Vezměte partu těžkých inteligentů, zasvěťte je do krimi-mysteriózního experimentu na opuštěném ostrově, a pak už jen z povzdálí jako divák s úsměvem na rtech sledujte, jak se to mydlí. Val Kilmer a Christian Slater v tak trochu nedoceněné adrenalinovce, jejíž drajv vás bude ještě týden po zhlédnutí nutit ke zrychlené chůzi. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin kdysi natočil Cliffhangera a hlavně druhou Smrtonosnou past, nicméně jen ze slávy se žít nedá. V roce 2004 se blýsknul světlejším okamžiktem a Lovci myšlenek si dokáží s vypětím všech sil udržet divákovu pozornost až do konce, přestože se postavy na plátně začnou chovat více než "podivně" s blížícím se šokujícím odhalením. Z herecké sestavy nepotěší Val ani Christian, protože ti padnou mezi prvními. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem tak lstivej, že se zabiju sám." To je tak pekelně lstivý, že bych vrahovi občas půjčil pistoli a podezíral tu čtyřnohou kočku, která občas přeběhla kameramanovi přes cestu. Nechci tedy nic vyzrazovat, ale ta kočka byla patrně nevinná. Přesto mě ta hra na hledání nejlepšího analytika docela zaujala, ale jakmile se původní sestava 7+1 začala redukovat a mě osvítila myšlenka, že už tu hru chápu, tak mě to pozvolna přestávalo bavit. Ke konci už mi bylo zcela jedno, na koho scénárista ukáže, protože zejtra si to už stejně nebudu pamatovat. Není k tomu důvod. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jsou to velmi slabé 4 hvězdy, chvilkami bych se klonil ke 3:). Má to dobrý nápad, ALE! Stejně jako ostatní, kdo tento film viděli, budu nadávat na to, že profesionálně vycvičení agenti FBI dělají asi stejné chyby, jako prsatá blondýnka v hororu utíkající do schodů do druhého patra s banánem v ruce místo zbraně. Po bitvě je každý generál a teď můžu říkat: měli udělat to a měli jít tam, ale vážně některé jejich rozhodnutí jsou tak tupé, až je z toho úplná komedie. Má to spoustu much a to nezachrání ani konečný mini zvrat, který byl ke všemu nutný, protože pak by to ještě kleslo na úrovni. Vadilo mi také využívání zorného pole kamery. Zatímco v záběru vidíte jen dvě postavy, kolem kamery běhá milion dalších lidí, aby se mohlo připravit a udělat 'velké překvapení'. Často je totiž nemožné, aby to překvapení, zúčastnění viděli až na poslední chvíli, jak je nám prezentováno. Tu hvězdu nad průměr dávám snad jen za propracovanost všech smrtí z filmařského hlediska, ne z toho logického. A taky byl dobrý OST. 'Tenhle ostrov se používá pro vojenské cvičení, ale jednou za čas mi ho na víkend půjčí.' ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Clifton Collins Jr. má svou zbraň Glock, když zjistí, že nemá náboje, vezme si v márnici zásobník od mrtvého kolegy, pak se plazí k výtahu, ale najednou má v ruce Berettu a ve scéně, kdy sedí ve výtahu se střídají záběry na jeho zbraň z profilu, kdy je vidět Glock a na celou postavu zepředu a to je zase v jeho ruce Beretta. (JohnSmith)

Reklama

Reklama