Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesty mladého šlechtice Valianta a legendárního meče se protínají. Excalibur je v ohrožení a s ním i osud celé Anglie. V odlehlé arktické zemi přikáže zlá čarodějka Morgan Le Fey – odcizená sestra krále Artuše, vikingským vojákům, aby otevřeli Merlinovu rakev, kde je uložena slavná kniha kouzel. Mezitím se v Camelonu koná výroční turnaj Rytířů kulatého stolu, který je přerušen hroznou zprávou: vikingští bojovníci ukořistili posvátný Excaliburův meč. Do hry vstupuje chrabrý Valiant a začíná úžasné dobrodružství se sílami dobra a zla... (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

Mat21 

všechny recenze uživatele

Valiant je pouhým panošem, když se však čest jeho pána, sira Gawaina, ocitne v ohrožení, neváhá a postaví se s dřevcem v ruce na kolbiště místo něho. Nepozornosti během her však využijí vikingové a zmocní se symbolu, který králům propůjčuje moc, kouzelného meče Excaliburu. Bez něho se soudržnost Anglie ocitá v ohrožení, proto král Artuš vyráží se svým vojskem proti domělému nepříteli Skotům a Valiant je pověřen doprovodit princeznu Ilene do bezpečí. Úkolu se velmi rád zhostí, neb hoří k princezně tajnou láskou. Síla meče Excaliburu je nesmírná, může ho však ovládat jen dědic královské krve. Vikingové se proto navrací a unášejí sira Gawaina, kterého za následníka považují, a společně s ním i princeznu Ilene. Oddaný a zamilovaný Valiant je jim však v patách. ● Spojení legendy o meči Excalibur a legendy o princi Valiantovi dalo vzniknout romantické fantasy pohádce zasazené do ranného středověku. A právě zde dochází k největšímu nepochopení z řad diváků, film je srovnáván se středověkými výpravnými eposy a tvrdě kritizován, je však především pohádkou o ztraceném princi a jeho lásce k princezně. A nutno říci, že o přízeň krásné Katherine Heigl by se bil jako lev snad každý. Film Princ Valiant: Boj o Excalibur je příjemným zpestřením večera, pokud si ho nezkazíte přemýšlením o filmu v hlubších souvislostech. Například o Valiantovi, který zvládne být všude, všechny zachránit a navíc být nesmrtelným. ║20.6.2010║ ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Megafilm v páteční večer...nečekala jsem nic, dostala jsem ještě míň. Týpek, který vypadá trochu jako Hložek za mlada ve filmu, který slovo dobrodružný uráží. Možná tak pohádková komedie, díky těm dvoum hláškám, ale tohle tak maximálně jako limonádku na dopoledne ve svátek. To už je snad lepší i ta strašná Fantaghiró =/ ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Proooboha pomoc. Co to bylo? Kdo to tocil? Ono si nestaci jen precist prirucku: Jak natocit film. Vsechno pusobilo tak laicky, bojove sceny, vyprava, kamera. Alespon ze tu hudbu stahli nekde z DCka. Dalsi chytracka zkomolenina legendy o Excalibru. Uz jenom cekam, kdy nekdo natoci legendu o krali Excalibrovi a kouzelnem meci Artusovi. ()

Camus 

všechny recenze uživatele

Vikingové pod vedením Morgany ukradnou z Camelotu Excalibur a podezření padne na Skoty. Začne se chystat tažení, jen mladý panoš Valiant (sirotek, neví nic o svých rodičích, kdo to asi bude...), který se navleče do brnění rytíře (a Artuš posléze nic nenamítá) dostane za úkol odvést princeznu do její vlasti. Cestou je ale přepadnou. Několikrát... a postavy dokážou skutečně zajímavé kousky v brnění. Film občas přejde do kreslené, komiksové verze. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem se mrknul hlavne proto, ze mam rad filmy o Artusovi, Excaliburu a vseho kolem, ale tenhle film nema s tou legendou prakticky nic spolecnyho. Sice se tu vyskytuje mec a par znamejch jmen, ale jinak jde naprosto o neco jinyho. Coz by nevadilo, fantasy mam rad, ale tohle bylo dost spatny. Jednak herci jsou naprosto strasny a to vcetne Pearlmana. Pak triky, to je neco naprosto otresnyho a ty animovany casti byly taky strasne otravny. A co se tyce samotnyho pribehu, ten zas tak spatnej neni, jenze to je cely takovy bez napeti a pusobi to desne lacine. Ale i pres vsechny tyhle zapory se neda filmu uprit jista zabavnost, takze to bude na slabsi 3*. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Poslední film Waltera Gotella. (HellFire)
  • Film sestříhali němečtí producenti, zatímco byl režisér na dovolené. Byly odstraněny čtyři klíčové scény. (HellFire)

Reklama

Reklama