Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Recenze (623)

golfista 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se od srdce zasmál, ale u filmu jako celku jsem se nepobavil. Pár vydařených chvilek nemůže utáhnout celý film. (A to ještě je minimálně půl hvězdičky za krásnou Natalii :) ... Při pár scénách mě napadla taková hříšná myšlenka, že by stálo za to obsadit Rowana Atkinsona do vážné role. Myslím, že by jí zvládnul bezvadně. Škoda té škatulky Mr. Beana (tedy pro něj škoda, pro nás jen dík že ho stvořil :) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Je to za 4, ale je to o fous...přeci jen momentů, kde jsem se opravdu za břicho popadl, by se dalo spočítat na prstech jednoprsté ruky. Bráno globálně, spíše jsem se snímkem nenápadně proplížil s lehkým úsměvem na rtech (a to také samozřejmě není málo). Atkinson mi i v nehloupé poloze sedí, jeho výrazný akcent zbožňuju, herecky má rozhodně navíc než jen poskakovat před zrcadlem a dokáže utáhnout každou scénu s nadlidským PŘEHLEDEM. Vážnost v obličeji ála Jistě, pane ministře v kontrastu s vyplazovacími Beanovskými prostřihy tvoří vrchol britského humoru. Suššího než Sahara a ostřejšího než nůž vražený někomu do třísel. Velkým zklamáním je pro mě Natalie Imbruglia, příjemným naopak úděsná francouzština Johna Malkoviche :). Scénář je chytrý až běda, kamera je velice komorní (osobitá), film má to správné tempo a vůbec to všechno odsýpá, že člověk ani nepostřehne, že je o 100 minut starší. Celkově si Howitt drží stále laťku relativně vysoko a Atkinson by se naznačeného směru měl rozhodně držet... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že ten kdo očekává tuctovou parodii s nepřetržitým gejzírem gagů, bude bezesporu zklamán. Johnny English svým ztvárněním balancuje mezi sérií Růžový panter a trilogií Bláznivou střelou. Celkově to nemá tolik vtipů, kolik se očekávalo, ale zase to má perfektně natočené nejen komediální scény, ale i ty akčnější... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Johnny sice má ubohý scénář, mnoho hluchých míst a nepřesvědčivého Malkoviche, ale rovněž disponuje jednou smrtící tajnou zbraní: Rowanem Atkinsonem! Jeho grimasy a pohyby zachraňují skutečně mnoho a hlavně díky němu fungují skeče, na jejichž sled se film drolí a které jsou z větší části založené na tom, že my víme, co on netuší. Nevědomost je ostatně Englishovou jedinou zvláštní schopností a tak není divu, že britské impérium zachraňuje jaksi nechtěně, kombinací debility a pasivity. 60% Zajímavé komentáře: k0C0UR, Oskar, Lokutus ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se víc, než jsem čekal, John Malkovich je vynikající, ale tím způsobem, že mi přišel tak odporný, že to až přesahovalo roli :-) a Natalie Imbruglia jako tradiční ženské zpestření ;-) Hudba byla bondovská a dokonce i píseň od Robbieho Williamse mi vůbec nevadila. Zkrátka a dobře, další pěkná parodie s jedním z nejtalentovanějších komiků současnosti, Rowanem Atkinsonem, se kterým ani hovna nejsou tak vulgární, jak by mohla být v teenagerských fekálních veselohrách. Z hlediska nadhledu se může jít JB klouzat u scény, kdy okouzlující děva sděluje JE svou náklonnost a dělá to tak dobře, že vám dojde, proč vlastně James klátí jednu babu za druhou jak na běžícím pásu jenom proto, že vystoupí z nějakýho moře :-D ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vtipná a zábavná komedie, která mě ale přece jen malinko zklamala, neboť jsem předpokládal, že samotná účast "Mr. Beana" dovede příběh až do absurdna. Ono se to samozřejmě stalo (ostatně bondovky jsou samy o sobě absurdní až až), ale nikoli právě ve vztahu k žánru, z nějž si tenhle film utahuje. Vtipů, gagů a zábavných situací je zde sice poměrně dost, ale často jsou to už známé fórky, nicméně pobaví opět. Bohužel ale musím konstatovat, že se filmu nevyhla ani hluchá místa. Jsou to hlavně ty pasáže, kdy English deklamuje jako skutečný Bond. Ty opravdu nepůsobí příliš humorně, ale možná to tak přišlo jen mně, protože okolo se všichni smáli jako blázni. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že je to hodně velká kravina s naprosto stupidním příběhem, ale Rowan Atkinson si nezaslouží, aby se tento film stal zklamáním, i když pro někoho je. Já jsem se u filmu bavil i když tam byla řada trapných scén. Naštěstí je překryli ty vtipnější. Sice to není přesně ten anglický humor na který jsem zvyklý, ale legrace je díky Atkinsonovi. Jinak se mi ještě nelíbil John Malkovich jako záporák, i když on je umí tenhle se k jeho osobě nehodil. Bohužel ve světě film nebyl příliš úspěšný a tak to Rowan Atkinson nevydržel a rozhodl se v té době že skončí s herectvím naštěstí se tak nestalo a on stále točí a točit bude slušné filmy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $28,082,366Tržby Celosvetovo $160,583,018║ Trošku kolísavá komédia, kde sa striedajú lepšie momentky s tými poslabšími, Rowan Atkinson spraví svoje, keď je pri chuti v svojej "tupej" podobe agenta, trošku hluché miesto tu je John Malkovich. taký priemer /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Johny English je pouhou parodií, která se nedokázala povznést nad svou předlohu a jen nudně využívá komediálních kvalit ( a hlavně reputace) Rowana Atkinsona. Natalie Imbruglia je ozdobou filmu a moc jí to sluší. John Malkovich opět odnesl roli záporáka, která mu moc nesedí a raději bych na jeho místě viděl nějakého ďábelského, ale neznámého herce. Celkově vzato to mohlo dopadnout o hodně lépe, ale i hůře, proto 3* a pokud bude další díl, trochu více snahy o kvalitní komedii bez prvků parodie. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, William Davies .. Johnny English měl našlápnuto hodně ambiciózně. Škoda, že to nevyšlo, ,,Bean" je jako Agent Jejího Veličenstva velmi poutavý, přesvědčivý a zábavný i se všemi svými výstřelky. A když má za zády do tandemu i australskou kočku Natalii Imbruglia, je se zaručeně na co koukat. 70%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na Rowana Atkinsona velmi podprůměrné a bohužel platí, že čím více tento komik koketuje se světem velkých filmových produkcí, tím méně kvality a invence obsahují jeho humorné skeče (narozdíl třeba od Monty Pythonů a jejich celovečerních filmů). Formát celovečerního filmu jeho typologii nesedí, pro komiku založenou na gazích a víceméně mimice a proxemice se konverzačně-situační komedie zdá jako příliš velké sousto. Kéž by se tak dál raději držel televizních skečů... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příjemná nadsázka a parodie na Bondovky v podání ryze britském... Ovšem takřka bez humoru. Nenadchne, pobaví, několikrát se film sám ztrapní a přibližně ve třech momentech nadchne. Ideální nezávadný průměr, který je pro televizi jako stvořený. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. A Man For All Seasons ,2. Theme [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,3. Russian Affairs [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,4. A Man of Sophistication [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,5. Kismet ,6. Truck Chase [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,7. The Only Ones ,8. Parachute Drop [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,9. Pascal's Evil Plan [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,10. Theme [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack - Salsa version] ,11. Off The Case [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,12. Café Conversation [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,13. Into Pascal's Lair [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,14. Does Your Mother Know ,15. For England [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,16. Riviera Highway [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,17. Agent No.1 - Suave [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack,] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný Rowan Atkinson v souboji s úlisným přízvukem Johna Malkoviche. Míra střelenosti sice občas hapruje na samé nejzazší hraně, ale chvíle, kdy do sebe gradované vtípky zapadnou plnou silou, stojí vážně za to. "Thank you for the music..." ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy ste sa museli milovať s veľa ženami.“ – „Človek robí, čo môže“ Rowana Atkinsona som mal strašne rád ako decko, ale čím som starší, tým je mi v komediálnych rolách menej príjemný a oceňujem tých pár (skutočne minimum) vážnych rolí, ktoré mal. Johnny English je samozrejme komédia, čiže nadšenie sa asi ani nemohlo dostaviť. Snímka mala byť paródiou na bondovky, bohužiaľ napriek zábavnému paradoxu (scenár napísali bondovskí scenáristi Purvis a Wade) sa žiadna veľká sranda nekoná. John Malkovich ma ako titulný zloduch nebavil a nebyť hŕstky originálnejších scén (pohreb, kačička, nemocnica, moment prekvapenia, DVD, „Som doktor... doktor... Bough.“) a pomerne zábavného Atkinsona (ktorý však nedokáže zamaskovať slabý scenár a mútnu réžiu) neviem-neviem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem se bavil hodne. Atkinson se tvari jako debil a vsechno podela, ale nakonec vse dobre dopadne. Neco mezi Bondem a Beanem. Rozhodne nejlepsi parodie na bondovky. Sice je vetsina foru dopredu jasnejch, jenze v Atkinsonovo podani se jim presto budete smat. A Malkovich je opravdu vynikajici a svoji roli "frantika" si skutecne uzil. Ja se bavil vyborne a docela by me zajimalo jak by to vypadalo, kdyby Atkinsona obsadily do skutecne bondovky, protoze v obleku vypada fakt cool. ()

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama