Reklama

Reklama

Lovci dinosaurů

  • USA A Sound of Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem. Na schopnostech moderních technologií profituje zejména majitel monopolní společnosti Time Safari Inc. Charles Hatton (Ben Kingsley), jehož cestovní kancelář pořádá pro bohaté klienty exkluzivní lovecké expedice do prehistorického věku. Účastníkům expedicí, vedených zkušeným Dr. Travisem Ryerem (Edward Burns), je během výletů do minulosti dovoleno lovit a zabíjet vybrané pravěké živočichy za předpokladu, že budou dodržovat přísná pravidla, která jim brání zasáhnout do běhu evoluce. Po návratu z jedné problémové expedice si však Travis všimne několika významných změn a začíná mít podezření, že některý z členů výpravy stanovená pravidla porušil a změnil tak vývoj dějin. To se potvrdí v okamžiku, kdy se napříč New Yorkem převalí "evoluční vlna". Začíná se měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři. Travis vyhledá Soniu Rand (Catherine McCormack), která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední "evoluční vlny", lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Ne že by šlo o úplně marný námět, ale u žádného jiného filmu jsem neměl takový pocit, že se dívám na počítačovou hru a ne film. Tu jsem ale nehrál, tak nemůžu srovnávat. Navíc herci jsou úplně prkenní, triky levné a emoce žádné. Možná je to moje chyba, že nemám rád béčkové filmy až na výjimky (Mortal Kombat), ale podle hodnocení se asi nemusím moc omlouvat. A občas to úsměvné až směšné je, to zas jo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantázii a ľudskej tvorivosti sa obyčajne medze nekladú, ale všetko má svoju hranicu únosnosti. Toľko blbín pohromade sa len tak nevidí, Ben Kingsley sa musel na staré kolená zblázniť, že do toho išiel, inak si tento jeho ťah neviem vysvetliť. Mám rád filmy s časovými paradoxami a cestovaním v čase, ale tvorcovia to s tými časovými vlnami, ktoré všetko menia až po ufónkov naozaj prehnali. To je už na komédiu a nie na sci-fi. Hviezdičku dávam Kingsleymu za odvahu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +velice se mi líbil námět a rovněž zpracování města -samozřejmě už méně technické zpracování těch potvor (PC hry z roku raz dva nabídnou lepší animaci)/// Prvně jsem na tohle zašel do kina a podruhé jsem to skounul dnes na DVD. No všichni víme jak špatný to je film a já vám řeknu, že se skutečně dal natočit lépe. Nadruhou stranu filmů s podobným námětem nevznikají tuny a tak jsem rád za každé i třeba hloupější scífko. Když o tom tak uvažuji, tak tento žánr u mě začíná vyhrávát (i proto se teším na Transformers) A třeba i proto tento film neodsoudím k záhubě a narovinu řeknu, že jsem neměl problém ani s druhým zhlédnutím./// Celkem 53%/// ()

petero 

všechny recenze uživatele

Filmy v réžii Petra Hyamsa nikdy neboli veľké pecky. A tak ani od tohto filmu som nečakal nič prevratné. No prevratné to je, ale z opačnej stránky, pretože natočiť v roku 2005 film s tak úbohými trikmi, že i na 12 rokov starý Juský park môže iba so závisťou pozerať z toho najspodnejšieho rebríčka je povedal by som zázrak ak samozrejme nerobím počítačovú hru. Smiešne je, že budúcnosť vyzeré tak ako určite vyzerať nikdy nebude, 90% áut sú hnusné terénne autíčka, zbrane sú nepresvedčivé hračky, no napríklad oblečenie sa vôbec nezmenilo. Cestovanie časom je síce blbosť, ale tu si s tým absolútne nelámali hlavu. V minulosti niekto zastupí motýľa a v budúcnosti tu máme šabľozubého paviánojaštera s pancierovou kožou ktorý spáva dolu hlavou ako netopier. To je dosť husté. Vďaka týmto aspektom sa film pre mňa stal nadmieru zaujímaví, pretože som len čakal čo ešte neuveriteľne zle môže byť natočené a fakt som netušil s čím sa ďalej vytasí kopa scenáristov, ktorá na tomto diele pracovala. Oproti takej The Cave (2005) to bolo aspoň normálne prehľadne nasnímané a tak si môžme všetky nezdary filmu pekne vychutnať dokonca aj na 2x. ()

Gimp odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsme přistupovali s mými přáteli z Klubu nenáročného diváka s velkými nadějemi a nesplněným očekáváním "velké sračky". Překvapivě jde jen o hodně špatný film, jehož vrcholem jsou bonusové materiály - vidět Bena Kingsleyho jak říká, že práce s Peterem Hyamsem je skutečné intelektuální naplnění je výjimečný moment v dějinách kinematografie. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Film se točil v Praze během velké povodně roku 2002. (ČSFD)
  • Budova univerzity, ve které se nachází urychlovač částic, je ve skutečnosti Podolská vodárna v Praze. (Pirlipat)
  • Když Kingsley na začátku jmenuje největší přelomy v dějinách lidstva, tak kromě Kolumba a Armstronga jmenuje i Brubakera na Marsu. Brubaker byla hlavní postava jednoho z nejlepších Hyamsových filmů Kozoroh 1, který pojednával o fiktivním přistání na Marsu. (Alex.89)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Reklama

Reklama