Reklama

Reklama

Lovci dinosaurů

  • USA A Sound of Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem. Na schopnostech moderních technologií profituje zejména majitel monopolní společnosti Time Safari Inc. Charles Hatton (Ben Kingsley), jehož cestovní kancelář pořádá pro bohaté klienty exkluzivní lovecké expedice do prehistorického věku. Účastníkům expedicí, vedených zkušeným Dr. Travisem Ryerem (Edward Burns), je během výletů do minulosti dovoleno lovit a zabíjet vybrané pravěké živočichy za předpokladu, že budou dodržovat přísná pravidla, která jim brání zasáhnout do běhu evoluce. Po návratu z jedné problémové expedice si však Travis všimne několika významných změn a začíná mít podezření, že některý z členů výpravy stanovená pravidla porušil a změnil tak vývoj dějin. To se potvrdí v okamžiku, kdy se napříč New Yorkem převalí "evoluční vlna". Začíná se měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři. Travis vyhledá Soniu Rand (Catherine McCormack), která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední "evoluční vlny", lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (438)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nemal to byť pôvodne Timecop 4 s Lorenzom Lamasom? V každom prípade povinná návšteva kina, lebo niečo podobné sa v ňom vidí iba raz za čas. Za jednou hviezdičkou si ale stojím - je to fajné guilty pleasure. ()

kOCOUR odpad!

všechny recenze uživatele

Uwe Boll meets his match. Neuvěřitelně špatný film, u něhož se však budete neuvěřitelně smát. Nemá cenu vyjmenovávat všechna negativa, byli bychom tu do večeře. Prostě vezměte dokonalý film a udělejte z něj inverzi. A otevřete si flašku něčeho hodně řízného ;) ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Být v kůži Mistra Raye Bradburyho a vidět tuhle obskurnost, tak se a)smrtelně urazím__b)ožeru__c)uchechtám k smrti. U Bradburyho bych odhadoval možnost c), každopádně z jeho geniální a slavné povídky ´Burácení hromu´ vypreparovali základní kostru, nápad časových paradoxů, na kterém celá povídka stojí a filmově to rozvedli do opravdu netušené šíře. Vypadá to jako projev politika, který v parlamentu chce sdělit jednu myšlenku, ale protože se rád poslouchá, rozvede to do půlhodinového monologu. Nutno říci, že hodně nudného a hodně nepovedeného monologu. Tady opravdu člověk neví, čemu se má smát dříve – jestli těm trapným trikům, ještě trapnějším dialogům, nebo Kingsleyho sněhobílé paruce. Takže to shrňme – tahle Hyamsova patlanina nestojí ani za setření podrážkou. Pokud časové paradoxy, tak třeba Polákovo „Zítra vstanu a opařím se čajem“, pokud časové paradoxy a zároveň chytrou reminiscenci na Bradburyho povídku, tak rodinku Simpsonových a jejich ´Halloween special´z 5.série, kde Homer cestuje časem pomocí rozbitého topinkovače. Ale nejvíc doporučuji povídku samotnou, třeba z geniální Bradburyho povídkové knihy KALEIDOSKOP. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

To, že odkazy klasických autorů světové Sci-fi dostávají od filmařů nepěkně na p...amětnou, se asi hned tak nezmění. Světlé výjimky sice existují, ale tahle "adaptace" jednoho z kusů Raye Bradburyho ani omylem není jednou z nich. Ben Kingsley si asi na stará kolena řekl, že je čas dát se taky trochu do té komédie, žánru starobylého a vznešeného, protože z jakého jiného důvodu si Feste střihne roli v něčem tak laciném, placatém a nedomyšleném? Cestováním v čase vždycky skončí logika a naprání chlapíka do urychlovače částic za účelem onoho tripu zase zavání zcela jiným tripem pana scénáristy, ale co už, kdyby to bylo zábavné jako Star Trek, proč ne. Ale ono to zábavné není, navíc to celé vypadá hodně technicky nezvládnutě - viz to příšerné klíčování postav na ulici města budoucnosti, oh my...:) Dále - oposauři, no teda, daleko větší frajeřinu lze vidět (a opakovaně kosit) v prvním díle System Shocku. Největší provar ale je, že za tu hodinu a tři čtvrtě se nedočkáme žádného rozuzlení, žádné typické scény likvidace hlavního padoucha, jen se pořád kdosi trtká s nějakými (řekněme si to ještě jednou - dost špatně animovanými) stvořeními, která se z jakéhosi důvodu objevují v těch vlnách, a partička hrdinů je samozřejmě konstantním tempem početně redukována. Prostě při bílém háru Bena Kingsleyho, ani bohovi víc jak 20% nelze, a nula rezervovaná pro "díla tak špatná, až jsou zábavná a je nutno je vidět", taky v úvahu nepřichází. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No, z roku 2005 jsem už viděl horší filmy, třeba Jeskyni, která možná měla lepší triky, ale byla mnohem víc stupidní. Tohle je taky stupidní, herci nevýrazní (až na Bena Kingsleyho, ale ten přehrává) a dvě hvězdičky dávám, nepopírám to, za to, že jsem se v podstatě vůbec nenudil a nebyl nucen použít obligátní FF (což jsem třeba u Jeskyně udělal asi desetkrát.) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bradburyho ‚Burácení hromu‘ je zajisté geniální povídka, byť si myslím, že není tím nejlepším, co kdy mistr napsal (a to jsem Kaleidoskop prozatím nepročetl celý). Každopádně, Lovci dinosaurů ztělesňují naprosto všechno hollywoodské zlo, které při přepisu literárních klasik na plátno vzniká. Ta situace je nahozena dokonale (aby ne, z takového základu), triky jsou na áčkovou kino zábavu roztomile dementní, ale vše jde do kopru s návratem z druhé výpravy, kdy začnou evoluční vlny pustošit město, a někdo dostane pocit, že přerostlé kytky a opice s ocasem ještěrky jsou ‚děsně cool‘. Není to pitomé béčko, jen zhovadilá sračka, která nenudí, ale uráží. Těžko říct, co je horší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápad by byl ale zpracování pokulhává. Efekty jsou opravdu příšerné a herecké výkony nejsou také nijak excelentní. Prostě jedno z mnoha promarněných sci-fi. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $1,900,451Tržby Celosvetovo $11,665,465║ Kráľ béčok za moc pekné peniaze. Katastrofálne katastrofický film! /5%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ani nevím za co dávám tu jednu hvězdičku. Možná opravdu za bělostné afro Bena Kingsleyho. Ten jediný pochopil, že se Peter Hyams snaží převálcovat veškerou konkurenci (=Uweho Bolla) a je schopen v roce 2005 natočit film s trikovými záběry z let šedesátých. Neuvěřitelně stupidní zápletka o cestování časem a teorii šutru hozeného do vody (to musíte vidět) se mísí s extrémně primitivními triky (ani nevím, kde bych při kritice začal) a nejprkennějšími hereckými výkony letošního roku. Jeskyni jsem neviděl, ale pár lidí se shodlo, že tohle je ještě mnohem horší... a taky zábavnější. Celé kino si film jak se patří užilo, takže pokud se dovedete smát mutantům, které připomínají King Konga kříženého s T-Rexem, spí u stropu jako netopýři a umějí SKVĚLE mizet do temnoty, pak neváhejte ani minutu. Pevně doufám, že se tenhle film do kin probojuje, protože něco takového jste skutečně ještě neviděli. Budiž tahle očistná dvouhodinovka ponaučením pro všechny, kdož jsou schopni napsat, že třeba takový Batman začíná je sračka. Kecáte, protože opravdovou sračku jste ještě neviděli, ta se na vás chystá teď a tady. A jedna rada na závěr: Nekoukejte do světla! :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Musí se však uznat, že ten film je kvalitnější komedie než většina komedií. Třeba časové vlny a závěrečná vlna proměňující lidi jako (??!!!!) vrcholek pyramidy živočichů na modrý ufounky. Dveře pro pokračování? Naivita tvůrců mě opravdu zaráží... Neberte to jako spoiler a nepiště mi kvůli tomu tenhle film je k smíchu a neberu ho vážně tak to nedělejte ani vy. Herci jsou snad ze Základní školy a doktorka, která sestrojila hlavní počítač asi ví všechno. O hercích jako je Ben Kingsley raději nebudu mluvit, ten pán asi už nemá v čem hrát, když bere takto "složité" role. Krom toho neskutečných 52 milionů dolarů rozpočet? Jsem celkem rád, že ta společnost, která to financovala zkrachovala, protože tam ty kluci potřebovali přes prsty (na nohách, rukách a opět dokola). Snad jediné plus je "cestování časem", ale to ani největším zahleděným fanouškům nebude stačit... ()

Adrian odpad!

všechny recenze uživatele

Na to, aby som tomu dal 5* ako u niektorých Woodoviek k tomu chýba to Edovo nadšenie z možnosti točiť, ktoré je z jeho filmov cítiť. Jeho filmy sú "nádherne-zábavne-zlé", Lovci dinosaurov sú iba "zábavne-zlý". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Čekal jsem že to bude tak blbý až to bude zábavný a že se ze srdce zasměju. Opak je pravdou. Lovci dinosaurů jsou nejnudnějším filmem pod sluncem a to nemluvím o nejhorších efektech co jsem kdy viděl (promiň "Útěku z L.A.") Fakt! Lepší efekty má i "Cesta do Pravěku." Jedinná zábavná věc na tomhle filmu je Ben Kingsley, jeho účes se už stal kultovním a jeho debilní grimasy podle mě také neupadnou v zapomění. Edward Burns se snaží, ale co je mu to platné, když hraje v takový sračce. Veškeré ženské osazenstvo hraje na malinu. SRAČKA SRAČKA SRAČKA. Howgh. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Byla vynalezena nová technologie, která mohla svět změnit nebo zničit. Muž jménem Hatton ji využil pro sebe. Že cestování v čase sebou nese značná rizika, věděl již R.Bradbury. Bohužel asi ne tvůrci tohoto ,,díla“. Scénář odpovídá snaze co nejvíc natáhnout děj. Proto jsme svědky stupidních dialogů, na to, že by snad mohla zafungovat nějaká chemie mezi hrdiny (nebo tvůrci a divákem) dopředu zapomeňte. Samostatnou kapitolou jsou triky. Příšery (a pár jich tu je) jsou bídný, nezajímavý. Vrcholem všeho je dinosaurus. Akční sekvence – k smíchu nebo k pláči. To co by mělo ohromovat (změna počasí, neznámé květiny) vyznívá obyčejně, jednoduše. Jestli se chcete vrátit zpět do filmové minulosti, neváhejte. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $80 million tržby celosvetovo : $11,665,465 ( WOW ) - pôvodne som dal asi pred pol rokom odpad,ale nedávno(ani neviem prečo) som sa nad tímto filmom zamyslel a došlo mi očo tu vlastne ide.nie nepoviem vám načo som prišiel,nato si musíte prísť sami,inak to není ono.jednoducho záleží od prístupu ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chcete návod, jak zabít třicetimetrového vodního ještěra? Počkejte si, až se na vás bude chtít vrhnout a zasáhněte ho kapesním nožíkem do oka. Hodně štěstí. To, že se ještě v roce 2005 do kin bez problémů protlačili právě tihle Lovci, zůstává dodnes nepochopitelným neštěstím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ben Kingsley s bielou parochňou! Počítačové efekty! Stroj času! Nezávislý Edward Burns! Dobrodružstvo! Svet budúcnosti! Peter Hyams! Zadná projekcia! Skafandre! Džungľa! Motýľ! Sex! Tyranosaurus Rex! Močiare! „Ukryte sa za kríkmi!“! Baterka! Mrakodrapy! Chrobáky! Láva! Dvadsať stupňov v decembri! Indiáni! Záložný generátor! Lovci dinosaurov sú takí blbí a zlí, až je s nimi (svojím spôsobom) sranda. Len proste nechápete, prečo v tom hrajú oscaroví herci a kto na to režisérovi Timecopa dal 80 miliónov dolárov. A prečo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle byla vcelku povedena komedie. Coze, to neni komedie? Aha, tak v tom pripade to je sracka. Ale ne zas takova, jak jsem podle hodnoceni cekal. Zapletka filmu je vcelku dobra, coz o to, jenze zhruba po 30 minutach se napad vyplejtva a uz se jen vrsi jeden problem na druhej, jen aby se film natahl do potrebne delky. Ale je fakt, ze misty je film i docela napinavej. Dalsi, co se da povazovat za klad, je prumerna hudba. Co se tyce hercu, tak Kingsley je naprosto otresnej, jedinej kdo je vcelku dobrej, je Edward Burns, kterej mi trochu pripomina Afflecka. A aby toho nebylo malo, vsechny postavy maj naprosto stupidni dialogy, az sou nekdy vtipny. A pak tu jsou triky. Neco takovyho se fakt musi videt, za ty by se mela stydet i pet let stara hra, to bylo neco tak prisernyho, az sem se musel smat. Za to, ze jsem byl parkrat napnutej a parkrat se zasmal, ty 2* dam. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Efekty nejsou tak strašný, lépe řečeno jsem viděl mnohem horší. Navíc efekty by měly být až podružnou součástí filmu. stejně jako exteriéry nebo kostýmy. To by podle mě mělo až jen dotvářet výsledný dojem a nebýt to hlavním důvodem vzniku filmu. Nejdůležitější je podle mě myšlenka, inteligentní děj a pointa a je jedno v jakém pořadí nebo jestli obsahuje všechny. Aspoň dvě by však měl mít, pokud chce být dobrým filmem. Tento příběh, to se musí nechat, myšlenku má. A jakou myšlenku (lidé duševně ani společensky nedospěli na vlastnění takové technologie, jakou je stroj času). Když si člověk představí, co vše s touto myšlenkou mohli tvůrci vytvořit, je mu až mdlo, co vytvořili. K ději, no řekněme, že se mi nelíbil. Nemohl jsem ani neskřípat zuby ve chvílích, kdy se dělo něco s časem - například "časové vlny" jako když se vznáší horkej opar nad asfaltovou silnicí, akorát mnohem větší a nejen že to měnilo skutečnost a to tak, že si tu původní lidé pamatovali, ale navíc to i odhazovalo na stranu veškeré hmotné předměty, ve kterých se právě herci nacházeli. Tento film měl velký potenciál, časové paradoxy tu mohly být jeden za druhým, ale není tomu tak. Není to film o cestování časem, nebo sociálních následcích pro lidstvo, ale akční film od člověka, který zesenilněl již v kolíbce. Jindy Právě jsem dočetl Bradburyho povídku. Kdyby se drželi víc předlohy, hlavně co se týká změny budoucnosti a toho, co se dělo v minulosti, nebyla by to taková pitomost. V povídce taky zašlápl motýla, krásnýho motýla a tím nakonec lidi nezískali umělecké cítění, nepoznali slovo krásno a tím pádem se z nich stali spíš jen krutí bojovníci. Ovšem ne paviánovarani. Takže kdyby tu nebyla ta odporná akční vsuvka po návratu, kdyby to tam skončilo, dal bych víc. kdyby to trošku převzalo Bradburyho ideu, kdyby tam nestrčili ten pitomej výbuch sopky, když v předloze je jen pád větve a kdyby... (And so on and so long...) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Souvislost s dinosaury je větší, než by se mohlo na první pohled zdát, protože to, kam se podařilo Hyamsovi a Kingsleymu dostat od dob Kozoroha 1 a Gándhího, je skutečně propad až někam do druhohor... ()

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Reklama

Reklama