Reklama

Reklama

Lovci dinosaurů

  • USA A Sound of Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem. Na schopnostech moderních technologií profituje zejména majitel monopolní společnosti Time Safari Inc. Charles Hatton (Ben Kingsley), jehož cestovní kancelář pořádá pro bohaté klienty exkluzivní lovecké expedice do prehistorického věku. Účastníkům expedicí, vedených zkušeným Dr. Travisem Ryerem (Edward Burns), je během výletů do minulosti dovoleno lovit a zabíjet vybrané pravěké živočichy za předpokladu, že budou dodržovat přísná pravidla, která jim brání zasáhnout do běhu evoluce. Po návratu z jedné problémové expedice si však Travis všimne několika významných změn a začíná mít podezření, že některý z členů výpravy stanovená pravidla porušil a změnil tak vývoj dějin. To se potvrdí v okamžiku, kdy se napříč New Yorkem převalí "evoluční vlna". Začíná se měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři. Travis vyhledá Soniu Rand (Catherine McCormack), která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední "evoluční vlny", lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

sharky 

všechny recenze uživatele

30% Čekal jsem film, kterej bude neuvěřitelně blbej, že budu dostávat záchvaty smíchu, párkrát jsem se vydatně zamál (není nad to vytáhnout na 20timetrovýho hada 20ticentimetrovej nůž), ale nejdřív jsem musel vydržet velmi nudnou hodinu. Použití zadní projekce ve filmu z roku 2005 působí snad ještě hůř než bílá paruka na hlavě Bena Kingsleyho (ten už chudák musí mít asi hodně velký dluhy, když vzal tuhle roli). Nelze tomu upřít zajímavej námět, Bradbury holt uměl, škoda, že ho tým scénáristů (ty už museli bejt asi hodně ožralý, když to dávali dohromady) takhle zprznil. Co ještě dodat? Edward Burns se jako vždy ani nepokouší hrát, hlavní ženská představitelka je velmi nesympatická (hezkou herečku už patrně žádnou nesehnali), ale stále ještě existují mnohem horší dílka. ()

EdaS odpad!

všechny recenze uživatele

Hyams dosud točil vždycky aspoň řemeslně spolehlivě. Lovci dinosaurů se opravdu nedají popsat, ti se musí zažít. Chápu, že kulisy zničila velká voda, chápu, že produkční společnost zbankrotovala, ale na IMDB je uveden rozpočet 52 mil. dolarů, zatímco já viděl triky horší než z dvacet let starého televizního seriálu (už ten úvodní dinosaurus připomínající umělohmotnou figurku mi vyrazil dech). Celý příběh zoufale parazitující na Bradburyho povídce (bylo to asi první sci-fi, co jsem četl, takže budu nemilosrdný) je naprosto šíleně špatný (časové vlny, evoluce) - když jsem viděl nedávno Alone In The Dark, myslel jsem si, že tohle nikdo trumfnout nemůže - a vida, oni to pak dokonce dají do našich kin! Nejdřív jsem nevěřícně zíral, pak se smál, nakonec mi bylo stydno za všechny zůčastněné, nejvíc asi za Bena Kingsleyho. Lovci dinosaurů jsou tak špatní, že horší to asi být nemůže. Pobavit ale leckoho svou špatností můžou... ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Ani nevím za co dávám tu jednu hvězdičku. Možná opravdu za bělostné afro Bena Kingsleyho. Ten jediný pochopil, že se Peter Hyams snaží převálcovat veškerou konkurenci (=Uweho Bolla) a je schopen v roce 2005 natočit film s trikovými záběry z let šedesátých. Neuvěřitelně stupidní zápletka o cestování časem a teorii šutru hozeného do vody (to musíte vidět) se mísí s extrémně primitivními triky (ani nevím, kde bych při kritice začal) a nejprkennějšími hereckými výkony letošního roku. Jeskyni jsem neviděl, ale pár lidí se shodlo, že tohle je ještě mnohem horší... a taky zábavnější. Celé kino si film jak se patří užilo, takže pokud se dovedete smát mutantům, které připomínají King Konga kříženého s T-Rexem, spí u stropu jako netopýři a umějí SKVĚLE mizet do temnoty, pak neváhejte ani minutu. Pevně doufám, že se tenhle film do kin probojuje, protože něco takového jste skutečně ještě neviděli. Budiž tahle očistná dvouhodinovka ponaučením pro všechny, kdož jsou schopni napsat, že třeba takový Batman začíná je sračka. Kecáte, protože opravdovou sračku jste ještě neviděli, ta se na vás chystá teď a tady. A jedna rada na závěr: Nekoukejte do světla! :) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ono by to v zásadě nebylo až tak špatné. Scénář sice pokulhává (místy docela fest), ale prvotní myšlenku se zničit nepodařilo a v některých momentech je cítit i určitá řemeslná zručnost, kterou Hyamsovi odepřít prostě nelze. V kombinaci s katastrofickým technickým zpracováním se ale z Lovců stává patlanina nejhrubšího zrna a koho už pak zajímá, že za to tvůrci dost možná ani pořádně nemůžou. Nakonec tedy ne zvrhle zábavné, ale spíše tak nějak podivně smutně bezradné... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Sebevražedná ryba, to tu ještě nebylo..." Naozaj hodne zlé. Keby bolo vo filme aspoň viac vtipných hlášok, možno by som pridal pár bodov; v rámci GP hodnoty ( si rád pridávam), to ale tie filmy musia byť aspoň trošku zábavné (či už chtene alebo nechtene). Nie len koncentrovaná nuda, prepchaná zmätenou akciou a primitívnymi dialógmi, ešte k tomu za 80 mega?!? Šak to vyzeralo ako ten najlacnejší céčkový shit!! Opico jaštero netopier, to je moc ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Film se točil v Praze během velké povodně roku 2002. (ČSFD)
  • Když Kingsley na začátku jmenuje největší přelomy v dějinách lidstva, tak kromě Kolumba a Armstronga jmenuje i Brubakera na Marsu. Brubaker byla hlavní postava jednoho z nejlepších Hyamsových filmů Kozoroh 1, který pojednával o fiktivním přistání na Marsu. (Alex.89)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Reklama

Reklama