Reklama

Reklama

Lovci dinosaurů

  • USA A Sound of Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem. Na schopnostech moderních technologií profituje zejména majitel monopolní společnosti Time Safari Inc. Charles Hatton (Ben Kingsley), jehož cestovní kancelář pořádá pro bohaté klienty exkluzivní lovecké expedice do prehistorického věku. Účastníkům expedicí, vedených zkušeným Dr. Travisem Ryerem (Edward Burns), je během výletů do minulosti dovoleno lovit a zabíjet vybrané pravěké živočichy za předpokladu, že budou dodržovat přísná pravidla, která jim brání zasáhnout do běhu evoluce. Po návratu z jedné problémové expedice si však Travis všimne několika významných změn a začíná mít podezření, že některý z členů výpravy stanovená pravidla porušil a změnil tak vývoj dějin. To se potvrdí v okamžiku, kdy se napříč New Yorkem převalí "evoluční vlna". Začíná se měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři. Travis vyhledá Soniu Rand (Catherine McCormack), která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední "evoluční vlny", lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není tak špatný film až je zvráceně zábavný. Tohle je jednoduše blbost. Ani nemá smysl se navážet do děje nebo hereckých výkonů. To bych se upsal. Sice se tam najde par momentů kdy se člověk zasměje nad hloupostí scénáře a kiksi herců s režiserém, ale to je málo. Docela mě dostala zadní projekce na plátno během cesty městem. Jednoduše tento film je ztráta času. To už raději doporučím podobně zaměřeného Pterodactyla. Jak jsem pročítal komentáře ostatních přispěvovatelů, docela mě zarazila jedna věc. A to hodnocení triků. Triky jsou špatné, ale to je opravdu vedlejší. Vadilo mě srovnávání s filmy Karla Zemana. Zeman točil před padesáti lety. Ten nemohl mít takové možnosti jako Hyams. A v té době byly filmy Karla Zemana považovány za naprostou světovou špičku co do trikovosti. ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Ray Bradbury sa asi v hrobe obracia...Nevedel som že Ben Kingsley je taký recesista, že sa dá nahovoriť na takéto dielko a aby bola recesia dokonalá, dali mu na lebku úžasnú parochňu..WAW!!! To už sa rovno mohol navliecť do kostýmu dinosaura a behať tam...:) Inak samozrejme film je skvelý, triky na Oskara (najmä tá retro spomienka na časy spätnej produkcie stála za to). Už teraz sa neviem dočkať ďalšieho skvostu od Petra Hyamsa, ktorý evidentne "na niečom šlape"...Sound Of Thunder vrele odporúčam všetkým mentálne hlboko subnormným jedincom, snáď aspoň tí tento skvost docenia, pretože toto sa už nedá brať ani ako recesia... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Musí se však uznat, že ten film je kvalitnější komedie než většina komedií. Třeba časové vlny a závěrečná vlna proměňující lidi jako (??!!!!) vrcholek pyramidy živočichů na modrý ufounky. Dveře pro pokračování? Naivita tvůrců mě opravdu zaráží... Neberte to jako spoiler a nepiště mi kvůli tomu tenhle film je k smíchu a neberu ho vážně tak to nedělejte ani vy. Herci jsou snad ze Základní školy a doktorka, která sestrojila hlavní počítač asi ví všechno. O hercích jako je Ben Kingsley raději nebudu mluvit, ten pán asi už nemá v čem hrát, když bere takto "složité" role. Krom toho neskutečných 52 milionů dolarů rozpočet? Jsem celkem rád, že ta společnost, která to financovala zkrachovala, protože tam ty kluci potřebovali přes prsty (na nohách, rukách a opět dokola). Snad jediné plus je "cestování časem", ale to ani největším zahleděným fanouškům nebude stačit... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na dovolenke som na to večer náhodou natrafil a nedalo mi, aby som to aspoň jedným okom nesledoval a potvrdil, či je to vážne také zlé. Videli sme aj horšie "diela", ale najviac bodov strháva katastrofálne kolísavá úroveň trikov, kaskadérskych kúskov i snaha tvorcov napchať do filmu všetko čo sa len dá. Ben Kingsley ani E. Burns sa týmto chváliť určite nebudú. 20%. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

30% Čekal jsem film, kterej bude neuvěřitelně blbej, že budu dostávat záchvaty smíchu, párkrát jsem se vydatně zamál (není nad to vytáhnout na 20timetrovýho hada 20ticentimetrovej nůž), ale nejdřív jsem musel vydržet velmi nudnou hodinu. Použití zadní projekce ve filmu z roku 2005 působí snad ještě hůř než bílá paruka na hlavě Bena Kingsleyho (ten už chudák musí mít asi hodně velký dluhy, když vzal tuhle roli). Nelze tomu upřít zajímavej námět, Bradbury holt uměl, škoda, že ho tým scénáristů (ty už museli bejt asi hodně ožralý, když to dávali dohromady) takhle zprznil. Co ještě dodat? Edward Burns se jako vždy ani nepokouší hrát, hlavní ženská představitelka je velmi nesympatická (hezkou herečku už patrně žádnou nesehnali), ale stále ještě existují mnohem horší dílka. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Původně měl být film vydán již roku 2003. Důvodem pro zdržení byl bankrot produkční společnosti - jednoduše nebyly peníze na jeho dokončení. (ČSFD)
  • Hangár pražského letiska Letňany sa stal prechodným domovom 300 obrovských papradí, ktoré sú veľmi citlivé na teplotu. (Greenpeacak)
  • Film s rozpočtom 80 miliónov amerických dolárov zarobil v kinách slabé dva. (Jello Biafra)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Reklama

Reklama