Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policisté z oddělení majora Špalka mají za úkol hlídat bezpečnost sovětské vojenské delegace, která přijela na inspekci západního vojenského okruhu. Napětí i nervozita stoupají, protože celou akci sledují i tajné služby, včetně československé StB. (Česká televize)

Recenze (41)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Na tenhle okres spadlo hodně velký hovno a je jenom otázka, komu zůstane na uniformě." Je příjemné, když v tomto případě nenaslouchá nepřítel, ale naslouchají přátelé a nejdůležitější je, aby nespadl hotel se sovětskou delegací. Tentokrát zkrátka řádili všichni - náčelník v rámci rekognoskace objektu ztratil přehled o výskytu manželky, Slávek namaloval skvělý plán objektu, Plachý si zašpásoval se zamořením ovzduší dolového území kouřem z cigaret a Filipovy hrátky s STB mě tentokrát taky rozesmály. Parazit jeden záškodnická. Snad jen Klementovo soudružství tentokrát nebylo dostatečně uvědomělé. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napínavý a svým specifickým způsobem zábavný díl, který v sérii asi stojí tak trochu sám o sobě, ale nesmírně mě bavil a s ostatními se shodnu, že dokonce patří k vrcholům. Naslouchající sovětští přátelé byli prostě výborní. Znovu připomínám, že mi dost vadí obsazování herců, kteří neumí mluvit. na konci jsem si každou Trojanovu větu musel přetočit několikrát (a dvěma větám jsem stejně nerozuměl). Jak tohle může být uznávaný a oceňovaný herec, v životě nepochopím bez ohledu na to, že ostatní složky herectví má celkem v pořádku, pokud má vhodnou roli. Takový Leoš Suchařípa míval všechny myslitelné vady řeči, ale přesto mu vždy bylo rozumět excelentně. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zažiť sedumdesátýdevátý, to by už nikto nechcel. Ani poprvé, natož podruhé. Tak sa bratská návšteva organizuje k dokonalosti a splneniu všetkých požiadaviek. Príbeh vyzerá najskôr banálny, ale potom je z toho Bond jedna radosť s prvkami Mission Impossible. –––– Když se kolem soudruhů ze Sovětskýho svazu děje do něco divnýho, tak se do toho nepleť! –––– Jste nesmírně praktickej člověk, pane Šplíchale. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi to úžasný jako připomínka toho, co taky mimo jiné znamenalo podléh(z)at Sovětům. Hotel Rjazaň pobavil moc, stejně tak rodinné poměry štětky Kamilky. Odhalení vraha a jeho motivu mi ale přišlo odbytý a role Filipa v celé záležitosti je pro mě nepochopitelná a naprosto nepřesvědčivá. Bez ohledu na doutníky a zapalovač, co skutečně zapaluje, by si ho STB vychutnala, o tom ani v nejmenším nepochybuju. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do křece vyhnané situace o nepochopitelném špionovi, který si jen tak plul vzduchopázdnem s materiàly, které ho mohly kdyklov usvědčit, ale protože dělal špiona jen tak sám pro sebe, neměl je komu předat. Scénář s zřejmě vyklubal z pachu probdělé noci plné alkoholového opojení. Naštěstí se v tom dílu objeví několik dobrých hlášek a herci opět vytahují film z bažin nepoužitelnosti. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • V tomto díle zazní oblíbená lidová písnička „Do lesíčka na čekanou“. (Winster)
  • Sovětská delegace byla ubytována v loveckém zámečku ve Strašicích. (sator)
  • Kratěnovi bydlí na adrese Na Hanspaulce 43 v Dejvicích. (sator)

Reklama

Reklama