Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla smrt manželky vysokého místního funkcionáře obyčejná nehoda, nebo vražda? A jakou roli v případu hraje Filipův úhlavní nepřítel Klement Kratěna? Odhalení poměrů mezi normalizační společenskou smetánkou je překvapivé i komické zároveň. (Česká televize)

Recenze (50)

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou špatných dílech zase jeden excelentní. Herci i produkce jsou stále obdivuhodní, úroveň textů, nápadů i dějové linky ale díl od dílu značně kolísá. Při svižném rozplétání zápletky jsem se mnohokrát od srdce zasmála, pěknými fórky scénář jen srší. Jedinou vadou na realističnosti příběhu je inteligence, která kouká z očí hercům ztvárňujícím primitivní vekslácké gaunery – takový ten typický, nepřítomný výraz nechápajícího buvola nejspíš ale žádné kontaktní čočky na světě nesvedou ;) Takže soudruhu synu, co bude příště? Už chybí jen soudruh duch svatý... ()

tein 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný dil. Až je z toho člověku úzko u srdce a řekne si, je dobře, že tato doba a podobná zvěrstva jsou už pryč. Pak si ale člověk uvědomí nač celý seriál vlastně naraží a to teprve člověka zamrazí. Ona ta doba (pouze z pohledu na čas jako fyzikální veličinu) sice už je pryč ale vlastně se toho tolik stejně nezměnilo - viz. úvod a vsuvky co se dejě v přítomnosti. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soudruh náměstek je späť a súdruhovania je toľko, až sa hlava zatočí. Znovu paródia na kriminálku, ako sa patrí, pretože vrahom môže byť aj záhradník, teda pracovnik OPBH, ale v rámci čistotnosti určite nie kominár. Heslo je havárie a ide to na faktúru. Trojan je už v maximálnej forme, takže perlí ostošesť a pre veľký úspech sa zopakuje megahit Ne bombu ne. –––– Já jsem tady Klementovi zavolal jako soudruh soudruhovi. Chápeš, soudruhu majore? –––– Mám jednu otázku: Kde najdem soudruha syna? –––– Takže voni se tady nalijou a pak jsou jako koťata, jo? – Kdo si hraje, nezlobí. –––– Soudruh otec je funkcionář. Ten je bohatej, protože pracuje na tom, aby jsme se všichni měli stejně. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Soudruhu sem a soudruhu tam. Soudruhy se to tu jen hemží. A navíc tenhle soudruh může být bohatej, je to velký zvíře a jde příkladem. A chce, aby se tak měli i ostatní soudruzi a soudružky. Tu dobu tady teda vystihli super, už jsem zapomněla, jaký to bylo. A paní Magdička to měla pěkně zmáklý, vobdělávalo ju celý OPBH. Trojan a Neužil dobrá dvojka a ty vohozy? Paráda!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyšetřete to tak, jak to Strana a Šejbové potřebujou." Takže zadání zní srozumitelně a je naprosto jasné, že by ho dokázal splnit jedině soudruh npor. Klement Kratěna. Jenže Marvan s Plachým to plní po svém a je to ohromná zábava. Zejména Plachý se rozsoudruhoval do vysokých obrátek, jeho buzerace vrátných nemá chybu a zjišťování pobytu soudruha syna mě dostalo do kolen. Marvan je tradičně o dost slabší, drzý a stranickému úkolu evidentně nerozumí. Taky dobře, protože tady na fakturu válí soudruzi z OPBH a když má lakýrník vysvětlovat, jakou to musel řešit havárii, tak je to hodně k popukání. Stejně jako nestranní straníci, vrahové zahradníci a bohatí funkcionáři, kteří pracují na tom, abychom se všichni měli stejně. A komu ten nářez nestačí, tak tomu k tanci a poslechu zahraje Peter Nagy, Miro Žbirka a samozřejmě geniální Sloky Luboše Nováčka. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V tomto díle zazní latinský termín „Rigor mortiz“. Tento termín vyjadřuje tzv. mrtvolné změny nebo-li posmrtnou ztuhlost. (Winster)
  • Filmová hospoda Buzuluk, ve které se odehrává výslech řemeslníků, se nachází na adrese Žukovova 69/29 v Ústí nad Labem. (sator)
  • Marvan (Václav Neužil) používá zapalovač slangově pojmenovaný „rakušák“. Historie značky Zippo, vyrábějící tento zapalovač, začíná ve 30. letech v Pennsylvánii. Ale jelikož se pro Evropu vyráběly zapalovače v Rakousku, tak si ho lidé pojmenovali takto. (sator)

Reklama

Reklama