Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrt jednoho z policistů Špalkova oddělení odstartuje otevřený konflikt mezi Filipem a Kratěnou. Je konec předstírání, je jasné, že jedinou možností, jak se zachránit, je zmizet z tohoto světa. Ví alespoň Martin Plachý, kudy vede bezpečná cesta a jak přelstít StB? (Česká televize)

Recenze (47)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál se vyvíjí poměrně...nečekaným směrem. Aspoň já teda tohle nečekal. První polovina je celkem klidná, nikoliv však nudná, a druhá polovina je jedna z nejlepších chvílí českých televizních projektů za posledních několik let. Líbí se mi na tom všechno: to drama, některé hororózní prvky, akce, nějaké to napětí, dokonce i špetka humoru (proč se SNB přejmenovala na DNA?) a tak dále. Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších českých seriálů s seriálů vůbec, tak prosim nepodělejte poslední část. Čest. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečné psycho. "Zpívající" Krbová až děsivá. Promakaná hudba. Nervy drásající napínák od samého začátku. Bože, tohle udělalo od prvního nemastného neslaného dílu neskutečný posun a po tomto dílu bych mohl Svět pod hlavou zařadit mezi nejlepší české seriály všech dob. Měl jsem husinu ještě dobrou půlhodinu po konci. Bylo to psycho, bylo to mrazivé, byl to thriller, bylo to napínavé, bylo to... neskutečné! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zabili Slávka, parchanti! Přes řadu vypjatých akčních scén jsem dokázal hodnocení proti páté epizodě zvednout jen o jednu hvězdičku, protože když se z tohoto seriálu vytratí humor, přestává mě bavit. Při sledování tohoto dílu jsem měl dojem, že kapitán Klíma něco šlehnul celému štábu, protože to byla jedna velká halucinace. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle některých komentářů je zřejmé, že někteří jedinci patrně netuší, co byla STB zač. Označení agent na papírku u mrtvého policajta s vypáčenou skříňkou v práci bohatě stačilo u nepohodlného člověka na likvidaci a nic víc nebylo zapotřebí - navíc u někoho tzv. bez minulosti. Ostatně důvod se vždycky našel, pokud toho bylo zapotřebí. Rozhodující zkrátka bylo odpovídající zadání a ne nalezená a následně zaměněná nábojnice. Vraždit přece nutně nemusel služební zbraní a Klement toho jistě do bytu naservíroval více než dost... Na druhou stranu je dobře, že už si dnes někdo něco podobného nedokáže představit a připadají mu podobné scénáře nesmyslné... Zatím jsme si tak jen hráli, soudruhovali a svým způsobem se bavili. Nyní jde do tuhého. Ale i to odpovídá době minulé. Ledacos působilo v časech hlubokého socialismu směšně, ale pořád to byl nebezpečný režim, který dokázal zlikvidovat, koho chtěl. A na důvody se nikdo neptal. Prostě byl takový jedinec nepohodlný a dle toho s ním bylo zacházeno. Nicméně ona podstrčená nábojnice ještě bude mít svou dohru. Ani bych se nedivil, kdyby kapitán Klíma dospěl k názoru, že Marvan měl komplice a jím hledaný agent nemusí být jediný. Tím by se do popředí zájmu dostal Martin Plachý, který bude patrně jako skutečný agent odhalen. Nicméně bych nevylučoval ani to, že jeho postava nemusí být úplně kladná...Režim měl v různých zinscenovaných provokacích docela zalíbení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Proč se SNB přejmenovalo na DNA?" Tak to je jediné, co mě na této epizodě opravdu bavilo - výslechy za asistence pentotalu sodného. Když totiž začal Marvan blouznit o současnosti, tak se v tom nádherně ztratili estébáci i pan primář. To bylo fajn, ale jinak to bylo jenom o tom, jací byli soudruzi svině či jak mlátili podezřelé. To se sice dělo, což mohou potvrdit má záda, ale mám dobrou zprávu pro všechny, kteří s tím nemají osobní zkušenost - děje se to i v současnosti. Jinak jsem byl trošku zklamán z toho, že zmizel humor, který mě tak potěšil v minulé epizodě, ale to nemění nic na tom, že se těším na finále. Opovažte se mě zklamat, soudruzi. ()

Zajímavosti (5)

  • Vojáka, který při zátahu v lese doprovází Klementa Kratěnu (Jan Budař), ztvárnil Josef Trojan, syn Ivana Trojana (Martin Plachý). V době natáčení seriálu bylo Josefu Trojanovi 15 let a tudíž by ve skutečnosti do ČSLA nemohl být odveden. (Šéfik)
  • Filip Marvan (Václav Neužil) je lékařkou státní bezpečnosti nadopován pro výslech. Jednalo se o barbiturát Thiopental sodný, ten vede k oslabení vůle, označuje se také jako sérum pravdy. (sator)
  • Když Filip Marvan (Václav Neužil ml.) vypráví psychiatrovi o internetu coby o věci ze vzdálené budoucnosti z roku 2016, pravděpodobně netuší, že v roce 1982, kdy se seriál odehrává, již existoval jeho předchůdce Arpanet a s ním i celá řada protokolů, na kterých je postaven dnešní internet a které používáme každý den - např. IP (1981), TCP (1981), UDP (1980), ICMP (1981), FTP (1980) a SMTP (1982). (ryba443)

Reklama

Reklama