Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrt jednoho z policistů Špalkova oddělení odstartuje otevřený konflikt mezi Filipem a Kratěnou. Je konec předstírání, je jasné, že jedinou možností, jak se zachránit, je zmizet z tohoto světa. Ví alespoň Martin Plachý, kudy vede bezpečná cesta a jak přelstít StB? (Česká televize)

Recenze (47)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak mezi stromy prosvítá východ, naráží tohle dílo na zcela zřetelné limity. Vážná témata dokáže nahlédnout jen skrze absurdní logický twist. Čím víc se ten připomíná a zasahuje do dobové linie, tím je seriál slabší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Proč se SNB přejmenovalo na DNA?" Tak to je jediné, co mě na této epizodě opravdu bavilo - výslechy za asistence pentotalu sodného. Když totiž začal Marvan blouznit o současnosti, tak se v tom nádherně ztratili estébáci i pan primář. To bylo fajn, ale jinak to bylo jenom o tom, jací byli soudruzi svině či jak mlátili podezřelé. To se sice dělo, což mohou potvrdit má záda, ale mám dobrou zprávu pro všechny, kteří s tím nemají osobní zkušenost - děje se to i v současnosti. Jinak jsem byl trošku zklamán z toho, že zmizel humor, který mě tak potěšil v minulé epizodě, ale to nemění nic na tom, že se těším na finále. Opovažte se mě zklamat, soudruzi. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totalitní past Světa pod hlavou je těsně před sklapnutím Od prvních dílů, které místy budily rozpaky, mi seriál před očima vyzrál tak, že vyzrál i na mě. Příběh, jak je vyprávěn, vás konečně polapí a zprostředkovaně na sobě i vy zažijete totalitní moc. Předposledním dílem se základní teze, na níž Svět pod hlavou stojí, rozvinula do své nejhrůznější možné logické podoby a maximálně využila svůj ochromující potenciál a vliv, aby dala divákovi úplně pocítit, jak vypadá a co je totalita. Nikoli pouze totalita jako společenské zřízení, to by ještě totalita nebyla, ale totalita, která si systémově učiní absolutní nárok na vaše myšlení sebe sama, vašeho světa a vašeho sebeurčení. Ze seriálu se tím konečně stalo - alespoň právě pro teď - špičkově sklapnuté, pečlivě zrežírované dílo-past, které dovede zastavit srdce a rozběhnout mozek, ale také naopak. Nečekala jsem to a jsem upřímně nadšená. Chystali to pomalu a skoro nenápadně, ale mají mě přesně tam a přesně tehdy, kde a kdy mě chtěli těsně před koncem příběhu mít, přiznávám to, jsem jejich divák, vodí si mě - dovedu si teď představit i to, že postkomunistická budoucnost a naše přítomnost je jen fixní idea agenta Filipa Marvana, stejně jako všechny ostatní alternativně zlé konce, které se najednou děsivě a zcela racionálně nabízejí. Dovedu si představit i ty dobré, z nichž stejně nebude možné setřít pel nostalgie a nános prožité bolesti, takže přinejmenším nic laciného či plytkého tu nehrozí. Nemůžu se dočkat závěru a rozuzlení a jen si držím palce, aby bylo stejně překvapivé jako uspokojující. Šance je teď obrovská. *~ ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Držte huby, chlapi, střelby jsou vážná věc! Tak tady už jde skutečně o život a Filipu Marvanovi nezbývá nic jiného, než se dát na zběsilý útěk. Vynikající scéna s Klementem a vyjukaným vojáčkem v lese a především působivě natočený závěrečný útěk. 85%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zabili Slávka, parchanti! Přes řadu vypjatých akčních scén jsem dokázal hodnocení proti páté epizodě zvednout jen o jednu hvězdičku, protože když se z tohoto seriálu vytratí humor, přestává mě bavit. Při sledování tohoto dílu jsem měl dojem, že kapitán Klíma něco šlehnul celému štábu, protože to byla jedna velká halucinace. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela odlišný díl než předchozí. Komediální a satirické vtípky téměř zcela opustili scénu a tento díl byl nově pojat jako napínavý kriminální thriller vrcholící mysteriózním psycho dramatem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina tohoto dílu byla tak napínavá, že mě mrzelo, když akce skončila, dle mého názoru předčasně. Když jsme se vraceli v druhé půli k mystériu, byla tato část děje sice poutavá, ale pro mě slabší, než kriminálka. Každopádně jsem opravdu zvědav na rozuzlení celého příběhu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To byl panečku díl! Všechna čest autorům, že se nebojí místo humoru hrát i na dramatickou, akční a psychologickou strunu. Marvan se probouzí v bytě Slávka, který je na své nové pračce nalezen zastřelen. Hned je jasné, že je to bouda od soudruhů a že brzy i šéfovi Špalkovi bude jasné, kdo je tu zrádce. Jediný Plachý zůstává na Marvanově straně a pomáhá mu s útěkem společně s Krystýnou. Soudruzi v čele s Klementem ovšem brzy Marvana dostanou a pak už nastává docela drsná část mlácení, zdrogování a výslechů. Ani to ale nestačí, protože když má Marvan mluvit pravdu o svém agentství, plácá jen pro soudruhy nesmyslné řeči o roce 2016 a o budoucnosti. Proto je převezen do psychiatrické léčebny, kde do děje ještě jednou zasáhne psychopat Skála z druhého dílu. Marvan uniká z léčebny a .... . To už bude poslední díl. Jsem zvědav, jak se to celé uzavře, namlsaný rozhodně jsem. Díl, který je výtečný a rozhodně naláká na poslední díl. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oba víme o co jde, ty máš problémy. Všichni tady maj nakonec problémy, já taky. Ale nehodlám připustit aby kvůli tvejm problémům byly ty moje ještě větší.😂 Proč se SNB přejmenovalo na DNA? ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý seriál mě zatím hodně bavil, mj. i pro skvělou vyváženost zábavné a vážné/dramatické složky. Ani ta mysterióznost mi doposud příliš nevadila (ač toto nebývá obvykle můj šálek kávy), resp. v kontextu celého seriálu jsem tuto linku seriálu nepovažoval zatím za tu nejpodstatnější. Dnešní díl byl v tomto směru asi logicky zlomový a já si trošku kladu otázku, zda z hlediska mého vkusu a toho, co jsem na seriálu až doposud obdivoval, je to dobře či špatně. Zatím mám trošku rozporuplné dojmy... Ale uvidíme, jak se to vyvine příště. Každopádně napjatý jsem dost, což jistě svědčí o kvalitě seriálu. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě dost slabej díl. Neuvěřitelně stupidní chování hlavní postavy (proč se prozrazoval útěkem, dalo se to uhrát. To, že někdo napíše o někom na anonymní papírek, že je cizím agentem, přece ještě nemusí nic znamenat, navíc byl krytý tou Kratěnovou vyměněnou nábojnicí. A když už věděl, že teda nemá co ztratit, proč Kratěnu nezastřelil, ale vykecával se s ním?). Nedávalo to smysl, asi chtěli scénáristi epizodu udělat akčnější a chtěli příběh už rychle uzavřít, paradoxně to bylo ale jen natahovaný a nudný. Nejhorší díl seriálu. A až na díl "Závadová mládež" byly daleko lepší epizody, které točil Radim Špaček. /// Ironhead - pokud ho zastřelit chtěl, proč se o to alespoň nepokusil, než dorazily posily, ale mačkal kohoutek až tehdy, když už bylo jasný, že sám umře, kdyby zbraň vystřelila. A pokud dopředu počítal s tím, že zbraň nevystřelí (protože už se to jednou stalo), tak jaký mělo smysl se prozradit a nechat se zajmout? :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto bude ten mŕtvy muž? Tentokrát sa prvá polovica trochu vlečie a scenárista asi tápal, ako ďalej, tak je z toho horor. Aj tá hudba z hracej skrinky znie dosť hororovo a poriadne brnká na nervy. Na nervy môže ísť aj (niektorými nepochopná ale správne začlenená) nemožnosť radikálnym zásahom zmeniť budúcnosť. Uzavretie sa v predposlednej časti nedalo čakať, takže pokračovanie nabudúce. –––– Rozštřílíme ty papírový zločince na cucky. Ať to cáká! –––– Já vím, jsem trochu svině, ale nemusím kvůli tomu zemřít. –––– Proč se SNB přejmenovalo na DNA? ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrý díl, který navazuje na předešlé thrillerové inferno. Děj má spád a napětí a občas překvapí, zejména chováním hlavního hrdiny. Rozhodně vrcholná televizní tvorba u nás. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je Filip Marvan vážně policajt z budoucnosti? Nebo je to jen pako z roku 1982? Furt mi tam chybí nějaká přidaná hodnota, kterou by si sebou zákonitě musel přinést... A proč zpanikařil u toho zavražděnýho kolegy? Martin /Trojan/ už to tam přece tou Klementovou nábojnicí poladil..? A proč Klementa nenechal vykecat před tím mladým vojákem? Měl by svědka... A neměl by na něj kdo přivolat posily..? Není to úplně dobrý. Je to jen dobrý. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kostky jsou vrženy a teď už to pofrčí do finále. Trochu jiný díl s méně humoru více thriller/horor ( zjevení matky ), ale už teď konstatuji, že je teda bída jak málo byla využitá Judit Bardos. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečné psycho. "Zpívající" Krbová až děsivá. Promakaná hudba. Nervy drásající napínák od samého začátku. Bože, tohle udělalo od prvního nemastného neslaného dílu neskutečný posun a po tomto dílu bych mohl Svět pod hlavou zařadit mezi nejlepší české seriály všech dob. Měl jsem husinu ještě dobrou půlhodinu po konci. Bylo to psycho, bylo to mrazivé, byl to thriller, bylo to napínavé, bylo to... neskutečné! ()

Reklama

Reklama