Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 3

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (471)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré jako jednička, bavilo mě to moc. Výskyt klišé je zde sice téměř už neúnosný (postavě v kritický moment zhasne baterka, ležící postavu cosi zatáhne pryč, posedlá postava křupající končetinami, bubák v záběru za postavou, která ho nevidí...) - ostatně ani sám scénář žádnou velkou originalitou zrovna neoplývá a děj je vyloženě postaven na základním žánrovém předpokladu, že postavy lezou kam nemají a celkově se chovají zcela v rozporu s tím, jak by na jejich místě jednal každá normální člověk - a herecké výkony většiny castu jsou dost mizerné (s výjimkou úchvatné T. E. Bateman, která mě už loni okouzlila ve snímku Já, Simon a které předpovídám velkou budoucnost) a celkově mi byly ty holky dost nesympatické - ale má to prostě super atmosféru, mnohokrát mi u toho běhal hrůzou mráz po zádech, a pak již zmíněná oslňující Talitha Eliana Bateman, v době natáčení teprve 15 letá, coby hlavní klad). Rovněž se mi hodně líbilo závěrečné navázání na jedničku, kdy je zde vlastně vysvětleno, co jejímu ději bezprostředně předcházelo. A soundtrack a kamera nemají chybu. Za mě rozhodně super dojem z povedeného hororu. Btw. ta základní myšlenka filmu - rodiče zdrcení ztrátou dítěte překročí tabu, aby ho dostali zpět, ale místo milovaného potomka se vrátí jen čisté zlo - mi připomněla Řbitov zviřátek. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sandberg se dočista posral a kvalitativně padá dolů. Kdyby zůstal u kraťasů, udělal by mnohem líp. Jelikož utáhnout celej film evidentně nedokáže. Annabelle pro mě byla odpadovou záležitostí. Proto jsem šel do pokračování s obavama, které se postupně taky naplnily. Sice je to o chlup ( hvězdu ) lepší než jednička, ale i tak to pro mě bylo utrpení. Nuda s přepálenou stopáží. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nie sme už nejak moc zhýčkaní? Pred prvým Insidious by sme za takýto horor predali obličku a dnes sa tu veselo trojkuje. Akože wtf? Je to neoriginálne ako napríklad Conjuring. A to je všetko, možno ešte zopár klišé. A osraté trenky. Jeden z najlepších hororov posledných rokov, s prvým dielom totálne neporovnateľný, asi tak skoro 5 hviezd. Ešte pár filmov a Sandberg bude lepší jak Wan. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Obrovský skok oproti prvnímu dílu. Zřejmě pomohla výměna režiséra. Děj se posouvá do minulosti (zřejmě 60. léta) a ukazuje nám původ Annabelle. Ta se přiživuje na slabých a to se jí daří. Zabíjí kolem sebe lidi hlava nehlava. Atmosféra je super, dokonce i lekačky fungují. Víc už se z toho asi vytáhnout nedá. Konec nás láká na spin-off zvaný Nun. Tak uvidíme. Zbytek obsazení není moc zajímavý, leda Miranda Otto v roli matky. "Víš, co mám na Zuzance nejradši? Že vypadá jako ty." ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je to lepšie ako jednotka, aj keď príbeh nebol žiadne terno. Uvítal by som trocha menej banálnejšie vysvetlenie ako to celé začalo, hlavne k záveru, ktorý bol trocha postavený na hlavu. No ale čo sa týka hororových prvkov tak celkom spokojnosť, našlo sa tu pár solídnych ľakačiek a pár vydarenejších hororových scén. Škoda len, že na tú prvú človek pomerne dlho čaká. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Když si (jeptiška) sestra Charlotte (Stephanie Sigman) vybaluje věci z kufru, tak pan Samuel Mullins (Anthony LaPaglia) si všimne fotky, na které je sestra Charlotte a další klášterní řádové sestry. Na temném koutku fotografie se objeví démon Valak, o kterém bude další film z kolekce Conjuring universe The Nun (2018). (kytka.patrik)
  • Natáčelo se od 27. července do 15. srpna 2016 v Los Angeles. (rafix)
  • Film se odehrává v roce 1958. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama