Není stále zamračeno

Dokumentární

Československo, 1950, 65 min

Krásné lyrické čb obrazy našeho venkova a hor jsou hyžděny oslavným komentářem opravdu směšnými hranými scénami o rudé soudržnosti tehdejších venkovanů (třeba ta scéna s tou košilí pro dva traktoristy).(12.4.2010)

na jednu stranu oslava lidské práce a píle, která je mnohdy opravdu obdivuhodná, ale bohužel doprovodný komentář a až přespříliš viditelná inscenace některých scén kazí celkový dojem nádherné horské krajiny, která je pro mě osobně srdeční záležitostí.(19.10.2010)

Je to zvláštní,jak se dnes mladí lidé dokáží na první pohled zamilovat-do stroje.... Nejdřív mě poslal k čertu a pak ke komisaři.... Na Moldavě bylo tenkrát možné úplně všechno...Ale vážněji, film je řemeslně velmi dobře natočen. Propagandy na rok 1949 tam ještě není tolik,ale o to více rafinovanější.A závěr to je úplný Ejzenštejn sám :)(27.2.2010)

Těžce agitační hraný "dokument". Příšerné "herecké" výkony. Občas však jako by tvůrci využívali westernové schéma a chybí jen třesk pistolí. Ovšem nádherně snímané záběry opuštěné Moldavy a tamější přírody. Podivný mix krásna a agitační tuhosti.(9.4.2011)