Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po snímcích ŽIVOT NENÍ KRÁSNÝ a JEHOVOVA POMSTA připravilo ZNK Productions zcela nový film pod názvem MÁMA MÁ RAKA, který se nese v duchu již zmíněných dvou kraťasů. Příběh se točí okolo alkoholika Kamila, celoživotního lůzra, jehož matka dostane rakovinu konečníku. Jelikož nemají peníze na operaci, tak se Kamil rozhodne vydělat kýžený obnos v ilegálních zápasech. Tento silný snímek je plný odvahy, vytrvalosti, opravdového přátelství a porozumění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač je to téměř nemožné, pokusím se teď pokorně vyjádřit veškeré niterné pocity z tohoto mimořádného filmového díla. Je to jako hřejivá a bezpečná mateřská náruč, totálně poblitá zpola natráveným kefírem s kousky nazelenalého kabanosu, jako něžné, pomalé a romantické milování s nádhernou modelkou na kompletně posraných a pochcaných hajzlech v šesté cenové, jako osvěžující letní větřík, vanoucí směrem od čerstvě exhumovaného masového hrobu, jako veselý, čistý a upřímný dětský smích, znějící z onkologické kliniky, jako překrásně rozkvetlá jarní louka, posetá hovny tureckých řidičů kamiónů, plnými hlíst a obsypanými masařkami, jako bezstarostné brouzdání chladivým příbojem v kouzelném tichomořském ránu hned vedle vyvrženého a hnijícího keporkaka, jako první nesmělý polibek na dychtivé dívčí rty, olezlé hnisajícím herpesem, jako právě upečený, křupavý a ještě teplý domácí chléb, velkoryse namazaný ráfkovým tvarohem pět let nemytého bezdomovce či jako milé, citlivé a konejšivé pohlazení po análním znásilnění tlustým, chlupatým a smradlavým cigánským spoluvězněm. Prostě, když se bezbřehý intelekt takto snoubí s absolutní estetikou, nezbývá, než celou duší podlehnout a opájet se pocitem, kolik tu s námi stále žije krásných, moudrých, kulturních, příjemných a neskonale empatických lidí. Ač mě kapku jímá přirozený stud za takovéto explicitní emoční projevy, dvakrát mě to nahlas rozřehtalo tak, že jsem, kurva, nemohl přestat. Díky, Řezníku! ()

kiddo

všechny recenze uživatele

Že čeští amatéři a videotvůrci mají obecně vzato nulové standardy na cokoli a notují si spíš s totálním diletantstvím ve stylu mimáčové Máni, která se s těma háčkovanýma plavkama přece nebude nějak srát, než s nějakou tvůrčí alternativou, jsem za ta léta naplněná jednou neschopnou, usilovně fťypnou křečí za druhou už tak nějak neochotně akceptovala. V kategorii "dyž vono je nám to vlastně úplně u prdele" ale tenhle řitní výtok představuje zcela nové dno. Můj odpor ke Kung Fury najednou zpětně působí dost neoprávněně a cokoli, co odteď vyleze z RLM, má ode mě automaticky pětihvězdu. Nezájem maskovaný za nadhled, jen tomu hezky pleskejme. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší kraťas, který jsem kdy viděl. Je to sice další absurdní píčovina z Řezníkova těžko uchopitelného světa, ale má tolik vtipných hlášek, stejně vtipných scén a tolik bizarních postav, že je snad Pohl pěstuje v květináči ze semen od Monsanta. Nákup pervitinu, pasáž v nemocnici, flashback na životní strasti krkajícího zmrda nebo Řezníkův teplý fotr v sauně, u těchto scén jsem se málem epilepticky zechcal. Vlastně jsem u toho chcal mnohem víc než při součtu všech hollywoodských komedií, které jsem letos viděl. Možná jsem jen retardovaný kretén, možná je Máma Má Raka nejlepší film všech dob. Těžko říct, odpověď zná jen to masivní dildo z prdele Kamilovy mámy. 100% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

To, co jsem napsal o Pohlově Životě, který není krásný, platí do písmene i zde. Oceňuji zachycení typicky české hospodské atmosféry. Je to absurdní, vtipné v rovině zoufalosti a je to trefné, protože tyhle výpitky můžete bohužel najít téměř na každém rohu. Pohl šel tentokrát ještě více do absurdna a nešetřil ani dost nechutnými vtípky. Kdyby k sobě dostal zkušeného scenáristu, nemusel by v určitých momentech vařit z vody a mohla by z toho vzniknout konečně vtipná a odvážná česká komedie. 7/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší než ostatní řezníkovi filmy se spoustou zbytečných scén. O největší zábavu se tu postaraly většinou vedlejší postavy, které již zazářily v ostatních filmech. Dále také velice chválím nápad s poručíkem Danem a bojovou scénou z lesa. Lehce nadprůměrné s několika dobrými vtipy. Sledování určitě nelituji. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Od oscarového začátku až po romantický konec jsem seděl, poulil svá švidravá kukadla a samým nadšením flatuloval natolik, až jsem proflatuloval gaučík. Samozřejmě lžu. V zaujetí dílem jsem naprosto rezignoval na nějaké rozlišování odchozího skupenství a ta hezká, stylová skvrna na parketách mi bude už jednou provždy připomínat, jak měla ondyno máma raka! ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

My, pre ktorých je lenivosť vlastne čisto filozofickým postojom (samozrejme na báze nihilizmu), by sme mali tento počin snáď aj oceniť. Kamil je chlap na pohľadanie (na jednoduché pohľadanie, voľne pohodený v každej najbližšej krčme), humor sa mu ale zadrháva. Jeho death metalový guru je síce zaujímavý a nedostatok končatín nahrádza výraznou charizmou, ale celkovo nie som spokojná. Ale ja nie som spokojná takmer nikdy, problém môjho posraného života to asi bude. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Řezníkův filmovej zářez nezklamal. Pořád je to starej dobrej Řezník a jeho typickej styl. Plno výživnejch hlášek, spousta drsnýho černýho humoru, hafol ujetejch postaviček - počínaje Fighterem, Řehákem, poručíkem Danem,přes cigánskýho dealera a konče buznou, kterou si opět parádně střihl starej Řezník. Nasral mě jen konec od kterýho jsem čekal víc. Jinak jde o nadstandartní zábavu alá Řezník. Kdo jeho tvorbu zná ví co čekat a zklamanej nebude. Pro ostatní " normální " lidi to bude asi těžce stravitelný soustu na hraně nechutnosti, nevkusu a trapnosti. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od posledního počinu romantika Pohla uplynulo 6 let a na filmové kvalitě snímku je to dost znát. Snímek se samozřejmě drží osvědčeného schématu, ale každičký záběr působí tak nějak profesionálněji. Dokonce i humor se mi zdá být propracovanější. Místy je k zaznamenání i jakýsi náznak děje. Herci jsou solidní. Opět nechybí alkohol, drogy, trvale opálení spoluobčané, bitky...zkrátka věci, které člověk potkává denně. Právě s určitým mírným nárůstem profesionality se mi humor zdál býti mírně utlumeným ve srovnání s předchozí tvorbou. Dost lidí, povětšinou čůráků, se zde má tu drzost otírat o neotřelý závěr, respektive jedno mírné překvápko. Mě překvapivá závěrečná odbočka od očekávaného průběhu naopak potěšila a nově vzniklé situace z ní plynoucí mě pobavily. Já dostal to, co jsem dostat chtěl. Zvláštní poklonu bych vyzdvihl Pohlovi seniorovi za jeho pravidelný příval homo vtipu. Nezbývá, než si tiše přát, aby tento snímek nebyl z režisérské dílny autorův poslední. Film je volně ke zhlédnutí třeba zde. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré. Ten konec mě dostal :D Jestli tohle je studentský film, tak bych byl zvědavej na reakci postarších profesorů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky jsem od toho čekal něco jiného – tedy hlavně co se závěru týče. Řezníkův styl amatérského natáčení mi nějak nevadil v jeho předchozích snímcích, šlo hlavně o všechny ty vulgarity, černý humor, dementní postavy a tak – což bylo splněno i zde, protože Kamil to byl pěkně vychlastaný čúrák – zmlácení chuligánů v lese a teplý fotřík v sauně super, jen škoda, že se tu neobjevilo víc postav z předchozích kousků. Takže já zůstávám pořád u stejného, lehce nadprůměrného ohodnocení. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Řezníkovou filmařinou a jako jo. Čekal jsem to sice drsnější, ale je to docela zábavné, ti týpci jsou fakt dementně zábavní. Ale ten konec mě hodně zklamal. Opravdu to všechno směřovalo k tomuhle? I v případě, že to byl záměr mi to zkazilo skoro celý film. 2.5* ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy, u kterých tvůrci serou na nějaké produkční limity, což Pohlova tvorba splňuje v pořádku. Bohužel se vznikem Párty hárd pozbyl Řezník určitou dosavadní devizu své tvorby a to byla pro mě domnělá vehementní snaha se neposouvat v tom okouzlujícím amatérismu dál. S vědomím toho, že se chtěl odjakživa profesionalizovat to pak ani zpětně neni už úplně ono, jakkoli opětovný setkání se starými známými smažkami z Rumburka u srdíčka zahřeje. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého, ty tam jsou nešvary obou předchozích dílů. Neroztříštěný a zároveň skvěle nadupaný příběh, výborní (ne)herci, a na amatérský kraťas překvapivě kvalitní zpracování (tedy aspoň v porovnání se dvěma předchozími díly). Megadrsný gag s těhulkou z jedničky zůstal bohužel nepřekonán; mohla ho trumfnout scéna z lesa (ta, ve které Kamil omylem "k smrti umlátí" jiné "vypatlané retardy" než měl), ale režisér asi nesebral chuť nebo odvahu k jejímu natočení a ponechal ji jen v divákových představách. Ale zase se filmu podařilo vyvolat můj nejhlasitější chechot z celé volné trilogie - odrovnal mě totiž dvojitý arschtwist! ()

Reklama

Reklama