Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kovboj Frank Hopkins, jehož matka byla indiánka, se pokouší utopit v alkoholu výčitky svědomí. Před půl rokem totiž jako nic netušící kurýr Pony Expresu osobně doručil majoru Whitsideovi rozkaz k masakru indiánské vesnice. Jednoho dne ho osloví rádce arabského šejka a vyzve ho k účasti v legendárním vytrvalostním závodu, nazvaném Ohnivý oceán. Závod dlouhý přes tři tisíce mil vede přes Irák a Syrskou poušť až do Damašku a šejk chce, aby Frank poměřil síly především s jeho šampiónem, hřebcem Al-Hatalem. Přátelé Franka přesvědčí, aby výzvu přijal. Od příjezdu do tábora, kde Arabové více či méně skrytě vyjadřují pohrdání nad ním i jeho koněm, je Frankovi jasné, že to nebudou mít snadné. Největším soupeřem bude pyšný princ Al Ríh, který pojede na Al-Hatalovi. Cenou za vítězství má být šejkova dcera Džazíra. Po startu Frank na rozdíl od ostatních šetří síly. Brzy ale musí čelit rozpálené poušti i lidským úkladům, ať už je to odepření vody v oáze, různé pasti na trase nebo zákeřné pokusy zastřelit ho ze zálohy. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto som v telke nikdy nebol schopný dopozerať, alebo som si vždy na chvilu odskočil, prípadne pozeral od pólky. Asi by som to nemal hodnotiť, ale keď tie časti, čo som postupne videl, spojím, tak som to vlastne videl celé. No a nič moc......Ešteže Mortensena odchytil Cronenberg, inak by už bol v péčku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $67,303,450Tržby Celosvetovo $108,103,450║ Strhujúci dobrodružný film o boji kovboja s démonmi, kde máme pekný vizuál, dobrých hercov. Podarená je súhra medzi Mustangom a kovbojom, pobaví ale aj v závere dojme. /videl v kine: 75%/ ()

Reklama

pivo 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je fajn. Zoznámime sa s hlavným hrdinom, ktorý si rád vypije (trochu mi to pripomenulo Posledného samuraja-ten bol ale lepší). Začnú sa závody, fajn. Potom sa to však začne zamotávať a čím ďalej, tým som sa viac nudil. Už som si myslel, že zaspím, ale našťastie prišiel záver a sním posledných 20 minút, ktoré sú naozaj super. Keby bol celý film taký, ako tých 20 minút, tak je to pecka. Nanešťastie ale nie je. Miesto pretekov sa tu dívame na nejakú čudnú romancu, ktorá ani nemá nejaké vyústenie. Treba však pochváliť Vigga Mortensena, ktorý svoju úlohu zahral presvedčivo a človek mu uverí. A aj ten kôň je dobrý :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná cesta, na které vám bude dělat průvodce charismatický Viggo Mortensen a pár digitálních pouštních šelem, mohla jít klidně ještě o stupínek nahoru. Jenže Joe Johnston se držel místy až moc při zdi a rozvláčnou cestu poctivě dávkoval na sled lepších, nudnějších a výborných scén, aby si každý divák mohl vybrat tu svou nej scénu. Postrádal jsem nějaké razantnější uchopení děje, abych si z filmu pamatoval po jeho skončení víc. Délka je trochu přepálená a rozumnější stopáž by dodala na větší kompaktnosti díla o přátelství muže a krásného koně, který zdolal stovky kilometrů v tak trochu méně reálném příběhu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oddechový film o muži a jeho koni, kteří se snaží porazit obrovskou poušt. Ano asi jste to už někde viděli a určitě si ten film umíte perfektně představit, ale vy se na něj stejně podíváte, protože tam hraje Viggo "Aragorn" Mortensen a dva velikání, kteří již dosluhují a to Omar Sharif a Malcolm McDowell. Neočekávajte víc než oddechový film, který vás ve dne potěší a v noci uspí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • V cieľovej rovinke má Hidalgo v jednom z prestrihov na sebe konské sedlo, pričom ho Frank Hopkins (Viggo Mortensen) z neho sňal ešte pred záverečnou pasážou. (YoZo8)
  • Svého filmového koně si Viggo Mortensen tak oblíbil, že po skončení natáčení si jej koupil a odvezl domů. (haushinkaa)
  • Frank T. Hopkins v skutočnosti so svojím koňom Hidalgom, zdolal 3000 míľ dlhý závod cez Arabskú púšť za 68 dní. Do cieľa sa dostali celkovo iba štyri kone. (dom1niq)

Související novinky

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (více)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama