Reklama

Reklama

Frigo má smůlu

  • USA Day Dreams (více)

Obsahy(1)

Frigo žádá otce svojí dívky o její ruku, ten chce ale důkaz, že Frigo svojí budoucí ženu uživí. Frigo se tedy vydává do města se slibem, že se někým stane, jinak se zastřelí. Projde si různá zaměstnání ... Stane se Frigo opravdu někým a získá si tak ruku svojí dívky, nebo se bude muset zastřelit? (Rosana)

Recenze (21)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"I'll work very hard. If I fail, I'll kill myself." "Fine... I'll lend you my revolver."     Groteska mimoriadne pestrá, čo sa týka obsahu. Buster Keaton v nej musí bojovať o ruku svojej vyvolenej a boj je to nesmierne trvrdý, ide v ňom doslova o život. V priebehu rozmanitých zamestnaní, v ktorých sa Buster snaží preraziť, sa striedajú vtipné momenty s tými menej vtipnými, s trochu sileným humorom (upratovanie ulice). Medzi najvtipnejšie scény radím divadelné vystúpenie, naháňačku s policajtom (prechod pre chodcov vládne!), Bustera ako figurínu na šaty, kúpu obleku a akrobaciu na kolese parníka. Celkom vtipný je i ten rozpor medzi obsahom Busterových listov a skutočnosťou. Koniec je na grotesku trochu nečakaný a moc mi teda na nálade nepridal. Videná reštaurovaná verzia z roku 2015 s výbornou orchestrálnou hudbou od Mont Alto (táto skupina ma takmer nikdy nesklame). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Groteska odráží dobu, kdy se lidé nemohli povětšinou brát jak chtěli, ale museli počítat se souhlasem rodičů. Otec správně žádá, aby Frigo svou ženu uměl uživit. A ten to zkouší různými cestičkami. Většinou vtipnými, ale humorné jsou hlavně představy v dopise se skutečností. Vlastně nikdy nelhal a přitom v jednom kuse prášil... ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Touto groteskou mě Frigo pobavil a potěšil. Hraje tu roztomilého smolaře, který se snaží, seč mu síly stačí, avšak pokaždé to končí fiaskem. Přesto se hrdina s kamennou tváří nevzdává a hledá si stále novou a novou práci, aby dokázal potenciálnímu tchánovi, že se dokáže uživit. Poněkud průhledná je ona sázka, že když neuspěje, zastřelí se, avšak v rámci celého snímečku to funguje dobře. À Propos když Frigo na ulici krade oblečení, tak mi figurína nápadně připomínala Chaplinova Tuláka. :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Buster Keaton tentokrát slabší, ale jen nepatrně. A taky s nečekaně vážným (a ne moc dobrým) koncem. Jinak je to ale opět paráda. Fantastická záležitost, kde jsou zpočátku nejvtipnější hlavně mezititulky ("Když neuspěju, příjdu zpět a zastřelím se." - "Půjčím ti svůj revolver." Postava pana otce skutečně nemá chybu) a ačkoliv mě to (asi jako jednoho z mála) nesmírně bavilo už od začátku, pravda je, že skutečné koule to má až od policejní honičky, která je opravdu vynikající a luxusně natočená (tramvaj, žebřík a hlavně závěr na parníku, to jsou věci, které se opravdu mimořádně vyvedli). Opět jsem nadšen. Téměř dokonalé. 85%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Frigo a jeho honba za zaopatřením se skrze poctivou a úctyhodnou práci je v první polovině taková nijaká. Až od chvíle kdy se začne tradičně špičkovat s policisty to dostává ty správné groteskové grády, které navíc ozvláštní poněkud jiný konec, než-li jaký byste v rámci žánru očekávali. O to více pak zamrzí onen podprůměrný začátek. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama