Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze (798)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Unikátny seriál, ktorý spája národ naprieč všetkými sociálnymi skupinami. Pracuje s liberálnymi "kaviarenskými" témami až po drsné chlebové motívy rasizmu, kriminality, chudoby a života vo vylúčených komunitách. Pritom v podstate nemoralizuje, nevyužíva sentiment na presadenie nejakej ideológie - nie, iba berie príbehy zo života, kombinuje ich a na základe toho vytvára neopakovateľný humor. O to úprimnejší a reálnejší je. Bavil som sa skvelo, no scenár bol miestami dosť rozháraný, jednotlivé línie sú dosť násilne pospájané a postavy a príbeh často prechádza veľmi krkolomným až samoúčelným prechodom, ktorý sa hodí skôr do papundeklového sitcomu v štúdiových kulisách, nie do realistického prostredia Mostu (napr. v prvom diele línia s automobilovým závodom zmiešaných párov). Niekedy je menej viac. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jednou jsi dole a jednou nahoře. To bych asi tak řekla k Mostu. Jeden díl byl super a pak se to zase prostřídalo s těmi slabšími, ale to nic nemění na faktu, že se Honza Prušinovský trefil přesně do mentality lidí všech, kteří byli v tomhle filmu na paškále. Za to smekám a myslím, že ta pětka je zasloužená. Jen na ten konec bych zahrála nějakou tu rómskou muziku, vždyť v tom jsou oni prim https://www.youtube.com/watch?v=Q0dRgEmzE9c, ale holt to musela být nějaká čočkinionáda, ale taky dobrý...….a ještě budu opakovat druhé uživatele, casting byl vynikající ! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nějak mi nepřišlo, že by se Most! chtěl tvářit realisticky, byť otevřel všechny černobílý díry naší společnosti, ale asi záleží na úhlu pohledu, Na rozdíl tady od přítele verbala jsem v Mostu zahlédl zmrdy bílé i černé. Černá tu rozkuřovala, cikáni kradli, prodávali drogy či házeli odpadky do křoví, ale to bylo samozřejmě asi málo, páč   zcela a jasně nerealisticky se tu vyskytovala skupina těch, co chtěli  i něco změnit. To samozřejmě  není možné! To kurva ani náhodou!  Také manipulace si strčtě do řitě či urny, ANO?  Cikán vždy bude cikánem, NE?  --- Tak jsem si trochu zavymezoval a teď k Mostu!   Vulgární kokotina, kde jsem se těm kokotinám smál až jsem se za břicho popadal a zdaleka to nebyly jen ty nadužívaný piče.   Dycky Most! za pět. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je fajn, když po tak masivním a otravném hypeu přijde kvalitní věc, která si opravdu zaslouží, aby se o ní mluvilo. Most! je jeden z mála současných českých seriálů, které jsem za posledních deset let rozkoukal a jediný, co jsem dokoukal. Protože je to pecka. Hlavně díky hravému a vtipnému scénáři, který se věnuje podstatným lokálním tématům a nikdy nesklouzne k přílišné karikatuře nebo moralizování. Herci výborní a Martin Hofmann jako Luďan absolutní king a bůh. A na té hudební dramaturgii jsem se hodně nasmál. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že jsem z Mostu, žil jsem tam 25 let a pořád tam jezdím za příbuznými, takže je dost možný, že budu nadržovat. No, za mě absolutní překvapení a rozhodně úžasný seriál. Já se bavil od začátku do konce, neskutečné hlášky, neskutečné herecké výkony, všechny postavy byly maximálně sympatické a bavily mě, musím opravdu vypíchnout Michala Isteníka jako Edu, ten byl výbornej a samozřejmě Martina Hoffmana a Jitku Čvančarovou, od které bych něco takového nečekal. Výborné, tenhle humor prostě umíme jen my, Češi. PS: hned, jak přijedu za rodinou do Mostu, zajdu na jedno do Severky. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (81)

  • Křížová cesta na Hněvín zde byla postavena jen pro účely seriálu, ve skutečnosti je zde jen lesní cesta vedoucí nahoru. (Lajty)
  • Během pauz mezi natáčeními zpříjemňovali romští herci čas všem zúčastněním hraním na všemožné hudební nástroje. (zbyshek)
  • Herečka Dominika Býmová prozradila, že nejdřív šla na konkurz na jinou postavu. Místo Luďanovy sestry Dáši si nakonec zahrála servírku. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama