Reklama

Reklama

Parta Maraton

(pořad)

Obsahy(1)

Šéfkuchař, studentka, manželský pár policistů, spisovatel a provozovatelka kavárny. Šest lidí z různých koutů Česka, kteří by se v normálním životě nejspíš nikdy nepotkali. Spojí je běžecký guru, Miloš Škorpil, který je má zvednout z gauče a pomoci jim do šesti měsíců uběhnout maraton. Může se to podařit? V první epizodě se šest vybraných běžců z rozdílného zázemí a různého věku seznámí se svým mentorem, Milošem Škorpilem, který je bude provázet tréninkem na pražský maraton. Na nikoho ale nebude křičet, ani je nebude striktně do něčeho nutit. Každý se rozhodl vyzkoušet si sám za sebe, jestli dokáže za osm měsíců natrénovat své tělo, ale hlavně hlavu, a postavit se na start jednoho z nejnáročnějších běžeckých závodů. Motivace jsou různé a každého čeká boj s něčím jiným. Za cílovou páskou čeká ale na všechny nový život obohacený o neopakovatelnou a jedinečnou zkušenost.

Začátky jsou těžké pro všechny. Spisovatel Josef (46) bojuje se strachem o vlastní zdraví a ve výzvě hledá novou závislost. Nezaměstnaná Magda (49) se nedávno rozvedla a přestěhovala se s novým přítelem na sever Čech, kde mu vypomáhá v kavárně. Běhání nemá ráda, ale chce si dokázat, že v padesáti ještě není na odpis.

V kontrastu s Magdou je šéfkuchař David (39), běhání má rád, ale vzhledem ke své náročné profesi a dvěma malým dětem, mu na běhání nezbývá vůbec žádný čas. Chce se zkusit překonat a do svého života svoji oblíbenou aktivitu vrátit. Pár policistů z Mostu, Zdeněk (35) a Katka (32), reprezentuje typickou českou rodinu – oba hodně pracují, ale Katka se k tomu musí starat i o domácnost a malou dceru, zatímco Zdeněk má více času na svoje koníčky. Poslední členkou party maraton je čerstvá maturantka z Karlových Varů, Katka (20). Kvůli vrozené vadě kyčlí ještě před deseti lety nechodila a hrozilo jí, že bude navždy na vozíčku. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Kolísavá kvalita epizod závisela od tréninkového procesu a vaty účinkujících, kteří prezentovali své životy. Sledovat běžecký vývoj bylo vcelku zajímavé, horší to však bylo s medailonky z osobního života. Závěrečný maratónský díl ukázal pravdu. Kromě jednoho účinkujícího šel zbytek spíše pochoďák. 57%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Daleko víc mě baví Superchlapi, kde je druh tréninku i sportovních aktivit rozmanitější (třeba trénink s pneumatikama byl super), stejně tak děj a motivace gradovanější. Tady se jenom furt dokola běhá a plká o minulosti účastníků, která mě po třech dílech upřímně stále vůbec nezajímá. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

David Šašek (39), Kateřina Drexlerová (32), Zdeněk Drexler (35), Kateřina Krucká (20), Josef Formánek (46) a Magda Kutková (49) se pod vedením trenéra Miloše Škorpila pokusí za 8 měsíců natrénovat formu, aby byli schopni uběhnout maraton. Seznam doposud odvysílaných epizod: 1. Z gauče na start, 2. Těžké začátky, 3. První překážky a 4. Radost z pohybu. Čtvrtá epizoda je jednoznačně nejlepší, protože se samotnému běhu věnuje nejvíce. Snad i zbytek bude ve stejném sportovním duchu. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to socio, tak přebíjí těch pár věcí, které se týkají běhu samotného. Socio je občas zajímavé, protože i s tím během to souvisí (dokopat se do pohybu v začátcích, najít si čas atd.). Ale nesmí se to moc rozpliznout. Kladně hodnotím jakoukoliv snahu zvednout lidi z gauče. Ikdyž si tady spíš říkám, jestli zde nebylo primárním cílem spíš dostat reklamu na SSimo do hlavního vysílacího času hned za upoutávku na tenhle pořad :) ()

solver 

všechny recenze uživatele

V dokumentu zazní několik dobrých rad pro běh, ale je to ubité tou "reality show", kdy výběr některých adeptů absolutně neodpovídá plánovanému cíli, ten bych u nich viděl někde na 10 km. Jde o policistku, děvče s vadou kyčlí (ta je mladá a bojovná, tak snad...) a tu pani, co ani v 49 letech nezjistila, proč je na světě - neviděl jsem lehkomyslnější osobu, ale některé vtipy má dobré, zasmál jsem se. Vrcholem je pak exhibicionista, který nejeden díl doslova vystlal žvásty o smyslu bytí, meditacích a toho, co má doma za krámy. Co poudal Škorpil spolehlivě upadne do pozadí, cože běh? Tady se podívej, jaký mám výhled... takový světaznalec si ještě neodbyl postpubertální držkopády? Ten mě baví nejvíc... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama