Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stejně trapné jako jednička, jen více zábavnější. Spíše než horror je to dobrodružná fantasy komedie s mnoha odkazy ke slavným horrorovým příběhům a jiným filmům (snad si stihnete všimnout odkazu např. na Jasona nebo Dobyvatelé ztracené archy) a mihnutím několika herců z horrorových filmů s Bruce Campbellem v čele (zde hodně komická role) a takřka vteřinovým výstupem ještě mladičké a šukézní Drew Barrymore (stylově v posteli hraběte Orloka z Nosferatu). Nezáživná nuda (neúnosně dlouhá část odehrávající se zřejmě v Artušovské Anglii, jež se naštěstí v závěru zvrhne v lehce zábavnou humornou smršť) se střídá s povedenými vtípky. Jmenovat všechny filmy z nichž film čerpá, v nichž se odehrává a na které odkazuje by zabralo hodně místa a připravilo vás alespoň o nějakou zábavu. Možná by se šikl moderní lehce parodicky laděný remake, ten by mohl mít úspěch a zaujmout více, než tahle slátanina, jež si však zaslouží trošičku uznání alespoň za to, že pobaví více než její předchůdkyně. 1,5* Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se fanoušci prvního dílu dočkali pokračování, které se nese poněkud odlišnějším duchu, než tomu bylo minule. I zde sledujeme jakousi variaci na hororovou komedii, plnou suchého černého humoru, ale tentokrát do toho všeho tvůrci přimíchali ještě pořádnou dávku fantasy, což ve finále filmu docela uškodilo. No vlastně jak se to vezme, protože ani jednička nebyla zrovna cool. Tedy alespoň pro mou osobu. I tentokrát jsem tak musel doslova přetrpět další dávku nudných a místy až trapných scén, při kterých jsem se ani moc nezasmál. Přesto musím uznat, že i zde se čas od času objevilo něco, co upoutalo mou pozornost. Na úkor smíchu však vzala za své kvalita speciálních efektů a nešlo si nevšimnout nepříliš vábivé gumovitosti masek. Někomu to možná nevadí, ale já bych přece jenom už v roce natočení očekával něco navíc. To samé se dá říci i o místy až teatrálních hereckých výkonech, které se alespoň místy pokusili trochu vylepšit známé tváře. Waxwork 2 by se měl brát s nutnou nadsázkou, ale z trochy srandy se bohužel nedají dělat zázraky. U někoho to možná zabere a určitě ne každý bude souhlasit s mým hodnocením, ale já jsem z toho moc odvařený nebyl. Popravdě jsem se většinu času nudil a víckrát si to už asi nepustím. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle už je spíš pouhá parodie na věechno možný,po němého Dráculu až po Vetřelce , někdy jsem nestačil kroutit hlavou kam se zase dostali. Třeba v tom strašidelném domě ,kdy tomu chlápkovi koukají žebra a Mark mu tam omylem nasype sůl a pak ocet a pod jsem se smíchy válel a to bych asi u hororu neměl ,ale tohle je komedie s prvky hororu.. V tom středověku to byla taky síla. Někdy se nestíhím divit co ty tvůrci všechno nevymyslí. ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film se nepovedl už v době svého vzniku. Což pak je to za utrpení jej sledovat v dnešní době, jak jsem udělal já ... Film selhává naprosto ve všem. Otřesné herecké výkony, trapný děj, trapný humor a hlavně neskutečná nuda. Do poloviny je to ještě koukatelné, ale jakmile začne druhá polovina odehrávající se někde ve středověku, začnou ta opravdová muka ... Ale ne z důvodu, že by se snad člověk bál u tohoto "horroru", ale z důvodu nekonečné 40 minutové nudy. Postavy pobíhají nesmyslně sem a tam, řeší naprosto otřesné blbiny, sledování soubojů na meče je úplně zbytečné, protože jakákoliv akce zde vypadá jak trapná šarvátka dětí na pískovišti... Těch pár vtipů a Bruce Campbell film nezachrání. Není to horror, není to splatter, není to komedie ani parodie ... je to ubohost. Tímto se Hickox definitivně zahrabal ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní sešup nejméně o dvě třídy. Hickox překvapivě ustoupil od hororu a přednost dává hlavně humoru. A i ten po většinu času smrdí sterilitou. Přeskakování v časových rovinách je tentokrát nudné a v druhé půli dokonce otravné a bez nápadu, protože tu velkou část filmu zabírá trapné šermování. Nejlepším okamžikem budiž účast Bruce Campbella, který exceluje v pěkně ztvárněné parodii na klasickou duchařinu The Haunting. Ve zdejší mučednické roličce tu božský Ash s rozdrásaným hrudníkem snáší jednu bolest za druhou v podobě soli, octa a dřevěné podlahy. Jeho odpověď však pobaví: "Vždyť je to jen maso!" ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama