Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh nás zavádí do chladného severu Evropy na začátku 20. století. Děvčátko Eva se narodilo s hypertrichózou – onemocněním, díky kterému jí po celém těle roste nadměrné množství chlupů. Odmala tak prochází rukama doktorů, kteří si s ní neví rady, a spolužáků, kteří se jí smějí. Ani vlastní otec netuší, jak má ke své dceři přistupovat, a drží ji raději v ústraní. Eva se ale rozhodne, že svůj sen žít jako ostatní naplní za každou cenu... (Fénix Distribution)

(více)

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Norové umí natočit komerčně zajímavé náměty po vzoru Hollywoodu. Lví žena je jedním z nich a pochybuji, že by děj někoho nebavil. Prostředí Norska začátku 20. století bylo skvělé. Námět umí vyvolávat emoce. Umí rozbrečet, ale umí i dodat energii do života. Nakonec sice zjistíte, že je to klasický příběh o silné ženě, což je dnes oblíbené téma, ale Vám to určitě nebude vadit, protože v tom příběhu je všechno to, co z podobných námětů dělá dobrý film na večerní program. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol veľkolepý, takisto koniec. Že sa medzitým vyskytli hluché miesta a ku koncu sa hromadili nelogické rozhodnutia a chovanie hlavnej hrdinky, odpúšťam. Moja zásada, že päťhviezdu má automaticky každý film, ktorý dostane slzu z môjho cynického oka, stále platí. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Sloní muž pro holky. Filmařsky špičkové. Herecky především. Emocionálně skvěle dotažené až do konce (paní Zajíčková plakala a nebyla sama). Výprava poctivá. Masky taky. Zůstává jen otázka - proč na to ti lidi nechodí? ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ne celkový příběh je to až moc dlouhé a chvílemi příliš o ničem. Nicméně jinak je to víceméně zajímavé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Najmä v prípade takého silného námetu, ktorý nie je založený na skutočnosti šlo pritlačiť na city. Nič tu však nebolo využité. Dievča ani raz nezaplače, šikanu prežíva v pohode, vlastne tá šikana je ukázaná len tak slabo, takže ani divák nič necíti. Ani smrť ju nerozhodí, ani sklamania v láske, všetko preskáče len tak s úsmevom. Toľko premárnených príležitostí som už dávno nevidel vo filme, ktorý s kvalitnejším scenárom a réžiou mal nárok na plný počet v hodnotení. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z profesionálneho hľadiska, ide o vynikajúce filmové remeslo. Príbeh ma však neuchvátil, z dôvodu primalej dramatičnosti a minima gradácie. Film si proste len tak voľne plynie, ako loďka na pokojnom jazierku. Žiadny závan čerstvého vetra v podobe aspoň akejsi ,,akčnosti´´, sa nekoná. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Těžko se ubránit pojmenování Sloní muž v sukni. Příběh ale primárně stojí na vztahu otec-dcera a má výtečnou režii i herectví. A ač je film norský, nejde o drsné drama, jak v případě Lynchova filmu, i když růžová knihovna to samozřejmě také není. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Film mal krásnu atmosféru. To sú hneď 2*. Vzťah Evy s otcom a vychovávateľkou sa mi páčil, ale s jej okolím mi pripadal až veľmi idylický vzhľadom na dobu, v ktorej sa príbeh odohráva. Skok od cirkusovej atrakcie k váženej profesorke, bol dosť nelogický a prekvapivý. Skóre vylepšila posledná minúta filmu. Celkovo som však očakávala viac drámy. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh o žene ktorí bola iná ako ostatní ľudia ale aj napriek tomu mala talent si nájsť svoje miesto vo svete. Sloní muž v ženskej verzii je síce silní prirovnanie ale svojím spôsobom správne. Oceňujem dobrú výpravu hlavne v krásnej nórskej prírode. Aj keď je to dlhší film nemal som pocit, že je tam niečo navyše. Skôr by som ešte nejakú tú minútu uvítal o ďalšom osude Evy. 70 % ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Geniální matematička a kočkodlak v jednom. Oslava inkluzivity a metafora jinakosti, kterou Norové umí (či spíše musejí umět, jinak by nedostali grant na film dotovaný státem, který je majoritním vlatníkem ropné společnosti ničící křehký mořský ekosystém). Jako milovník koček (dvě mě vlastní, Britská modrá a Ragdoll) dávám jednu hvězdičku za tu kočičandu v hlavní roli a druhou za ...(doplňte si sami). ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Názov filmu odkazuje k hlavnej hrdinky Eve, ktorá sa narodila s hnedou srsťou po celom tele a preto to nemá v živote ľahké. Film popisuje jej detstvo a dospievanie, komplikovaný vzťah s otcom a odmietanie okolia. Môj obľúbený moment bol rozhovor s druhou Evou a dojalo ma ako si hlavná hrdinka našla miesto vo svete skrz matematiku. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Bol by to banálny príbeh nebyť toho, že sa Eva narodila so zvláštnou poruchou a ochlpenie pokrýva celé jej telo. Matka zomrela po pôrode a otec ju spočiatku odmieta. Nájde jej opatrovateľku, ale postupne sa s ňou zbližuje a chráni ju pred zvedavými zrakmi a posmeškami. Zdá sa, že oproti knihe tvorcovia filmu pridali kúsok príbehu a spravili z nej nadanú profesorku a na záver pripravili emotívnu scénu, pri ktorej nezostane žiadne oko suché. Tá však na rozdiel od kariéry profesorky celkom zapadá do príbehu a prináša hlavnej postave katarziu. Produkcia je dobrá aj herecké výkony sú obstojné. 65% ()

Petro 

všechny recenze uživatele

O jinakosti v lidském světě. Stejně jak mi není přirozené, když se muckujou dva chlapi, potkám ženu bez rukou, byl bych vykolejenej z takové ženy i muže. V tom je to dobré - kladu si otázky. Barevné podání, lehce přebarevné. Diane Arbus: Příběh jedné obsese je jiná liga. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Jak přijmout jinakost? S otevřenou myslí i srdcem... Film je silným příběhem rodiny, kde je ta jinakost patrná na první pohled. Osud Evy mne zasáhl, prožívala jsem s ní každou minutu a byla na ní neskonale pyšná, kam až se vypracovala. Moc hezká ukázka síly a odhodlání jak zabojovat s nepřízní osudu. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Dívka, která se narodila jako „jiná“. Řada dětí se narodí v pořádku a v podstatě si prožijí ještě horší život než ona. Výhodou tu bylo, že kolem sebe měla mnoho přátel, kteří ji milovali. Kladně hodnotím Evu ve věku 7 (8) let, tam jsem jí opravdu mnohokrát litovala a držela palce, aby jí někdo konečně řekl, že je hezká. Kromě toho fakt, že se příběh vyhnul silnější romantické lince, která v takovýchto příbězích bývá častá, dodalo všemu punc „reálného“ vyprávění. ()

Reklama

Reklama