Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh nás zavádí do chladného severu Evropy na začátku 20. století. Děvčátko Eva se narodilo s hypertrichózou – onemocněním, díky kterému jí po celém těle roste nadměrné množství chlupů. Odmala tak prochází rukama doktorů, kteří si s ní neví rady, a spolužáků, kteří se jí smějí. Ani vlastní otec netuší, jak má ke své dceři přistupovat, a drží ji raději v ústraní. Eva se ale rozhodne, že svůj sen žít jako ostatní naplní za každou cenu... (Fénix Distribution)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (21)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Bol by to banálny príbeh nebyť toho, že sa Eva narodila so zvláštnou poruchou a ochlpenie pokrýva celé jej telo. Matka zomrela po pôrode a otec ju spočiatku odmieta. Nájde jej opatrovateľku, ale postupne sa s ňou zbližuje a chráni ju pred zvedavými zrakmi a posmeškami. Zdá sa, že oproti knihe tvorcovia filmu pridali kúsok príbehu a spravili z nej nadanú profesorku a na záver pripravili emotívnu scénu, pri ktorej nezostane žiadne oko suché. Tá však na rozdiel od kariéry profesorky celkom zapadá do príbehu a prináša hlavnej postave katarziu. Produkcia je dobrá aj herecké výkony sú obstojné. 65% ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Jak přijmout jinakost? S otevřenou myslí i srdcem... Film je silným příběhem rodiny, kde je ta jinakost patrná na první pohled. Osud Evy mne zasáhl, prožívala jsem s ní každou minutu a byla na ní neskonale pyšná, kam až se vypracovala. Moc hezká ukázka síly a odhodlání jak zabojovat s nepřízní osudu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Norové umí natočit komerčně zajímavé náměty po vzoru Hollywoodu. Lví žena je jedním z nich a pochybuji, že by děj někoho nebavil. Prostředí Norska začátku 20. století bylo skvělé. Námět umí vyvolávat emoce. Umí rozbrečet, ale umí i dodat energii do života. Nakonec sice zjistíte, že je to klasický příběh o silné ženě, což je dnes oblíbené téma, ale Vám to určitě nebude vadit, protože v tom příběhu je všechno to, co z podobných námětů dělá dobrý film na večerní program. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Dívka, která se narodila jako „jiná“. Řada dětí se narodí v pořádku a v podstatě si prožijí ještě horší život než ona. Výhodou tu bylo, že kolem sebe měla mnoho přátel, kteří ji milovali. Kladně hodnotím Evu ve věku 7 (8) let, tam jsem jí opravdu mnohokrát litovala a držela palce, aby jí někdo konečně řekl, že je hezká. Kromě toho fakt, že se příběh vyhnul silnější romantické lince, která v takovýchto příbězích bývá častá, dodalo všemu punc „reálného“ vyprávění. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Najmä v prípade takého silného námetu, ktorý nie je založený na skutočnosti šlo pritlačiť na city. Nič tu však nebolo využité. Dievča ani raz nezaplače, šikanu prežíva v pohode, vlastne tá šikana je ukázaná len tak slabo, takže ani divák nič necíti. Ani smrť ju nerozhodí, ani sklamania v láske, všetko preskáče len tak s úsmevom. Toľko premárnených príležitostí som už dávno nevidel vo filme, ktorý s kvalitnejším scenárom a réžiou mal nárok na plný počet v hodnotení. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Okrem Nórska sa natáčalo aj na viacerých miestach v Nemecku. (MikaelSVK)
  • S celkovým rozpočtom až 80 miliónov nórskych korún sa jednalo o najdrahší tamojší film. Rozpočet prekonal dovtedy najdrahší nórsky film a to Kon-Tiki (2012). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama