Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlavní roli klapka, tak by mohl znít název tohoto filmu. Nápad udělat z dřevěné tabulky hlavního aktéra děje, přinesl Kieslowskému další krátkometrážní film v experimentálně dokumentární formě. Vystříhané záběry ze snímku Jizva (Blizna) sestavuje Kieslowski do příběhu o lidech, kteří mají před kamerou své role a za kamerou své životy. A napětí mezi těmito dvěma rovinami je to, co činí tenhle snímek zajímavým. (anniehall)

(více)

Recenze (7)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá, aj keď trochu natiahnutá koláž... No najviac ma zaujalo jedno meno, ktoré je uvedené ako spolupracovník v titulkoch - Tarkowski:))) ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Ako uz bolo spomenute...zostrih nepouzitych zaberov filmu Blizna...samozrejme s klapkou a uchu lahodiacim odklepnutim:). Ja uz len podotknem...103 klapiek v piatich minutach...to nam robi v priemere 20 zaberov, ehm sorry...20 klapiek za minutu :),nazdar ()

Bláža 

všechny recenze uživatele

Film sestříhaný z nepoužitých záběrů k filmu JIZVA. Jen série nepovedených záběrů, několikrát se opakujících. Kupodivu je to i docela vtipné. A samozřejmostí je klapka. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Klapky jsou zajímavou hravostí Krzysztofa Kieślowskiho. Využívá k tomu odpadový materiál z filmu Jizva. Nic více za tím hledat nelze. Hraje si s rytmem a náladou střihajících filmových klapek. Zdejší popis je umanutým hledáním vyššího smyslu, nadšení je zbytečné. ()

Reklama

Reklama