Reklama

Reklama

Dvojica skúsených vedcov skúmajúcich paranormálne javy prichádza v spoločnosti mladej dievčiny do údajne strašidelného  novozélandského domu, z ktorého musela ujsť na smrť vystrašená rodina vlastníkov. Holly ale nie je len tak obyčajným dievčaťom. Je médiom, ktoré musí potvrdiť výskyt entity, odmietajúcej akúkoľvek "spoločnosť". Po prvej noci strávenej v starom farmárskom dome nič nenasvedčuje tomu, že by sa v jeho priestoroch nachádzali temné sily. Neubehne však dlhý čas a ukážu svoju moc i podstatu svojej existencie. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (18)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo rodina opustila svoj dom behom niekolkých sekúnd kvôli paranormálnym aktivitám, prichádza do domu tím vyšetrovatelov. Tí hladajú senzáciu a myslia si, že toto odlahlé miesto na Novom Zélande by mohlo byť ideálnym miestom. Počas prvých dní ich pobytu sa nič zvláštne neodohrá, ale po niekolkých dňoch sa tím zobudí o tretej ráno a stane sa svedkom záhadných úkazov. Zdá sa, že konečne našli to, čo dlho hladali, ale ešte si neuvedomujú, že démonické sily nemajú v láske narušitelov. - Po horore Housebound, ktorý sa pre mňa stal jedným z najlepších hororov roku 2014 a po horore Deathgasm, ktorý sa pre mňa stal jedným z najlepších hororov roku 2015, mi bolo jasné, že sa nemôžem vyhnúť žiadnemu hororu, ktorý vznikne na Novom Zélande. Preto som sa tešil aj na The Dead Room, ale ten je nanešťastie najslabším hororom z tejto krajiny, ktorý som zatial videl. Klasický opozeraný horor o partii lovcov duchov, ktorá v odlahlom dome narazí na entitu, ktorá sa ich snaží vyhnať. Technicky to bolo spracované parádne, ale scenár bol katastrofálny a nesnažil sa vytvoriť nič inovatívne. Nesympatické herecké obsadenie, ktoré podávalo podradné herecké výkony z toho urobilo napriek velmi krátkej stopáži slabý zážitok, a keď som doteraz chválil moje najoblúbenejšie hororové štúdio IFC Midnight za to, ako sa v roku 2016 parádne rozbehlo, tento horor považujem za mierny krok dozadu. Pevne dúfam, že prichádzajúce horory Carnage Park a Intruder budú niekolkonásobne zaujímavejšie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Paranormální vyšetřovatelé jsou téma, které bude v hororu už fungovat opravdu jen málo. Snímek "The Dead Room" je toho důkazem. Ne každý má rozpočet k tomu, aby udělal film krásný a děsivý svou výpravou, ne každý má nápady na to, aby dění nějak oživil. Tvůrci "The Dead Room" neoživili v podstatě vůbec, ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpruzená buchta, tatík od rodiny a nerudný technokratický dědek tvoří trio novozélandských lovců duchů, kteří se usalaší ve staré barabizně uprostřed ničeho, aby zdokumentovali zdejšího údajného poltergeista. Nevěrohodná, nepravděpodobná, divákovu náklonnost nevzbuzující partička. Ale netrvá dlouho a z dědka se vyklube pohodářský sympaťák, z buchty vcelku přesvědčivé médium, a z filmu záživná a skvěle natočená duchařina. Duchařina sice s porcí nadsázky a s občasným spikleneckým pomrkáváním na diváka, ale s o to nečekanějším, plnotučně duchařským závěrem. Naprostá spokojenost, Kiwiové umí, film po večeři jedna báseň. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi líbilo, jakým způsobem režisér dokázal vystavět jednoduchou zápletku do originálního balení. Všichni herci ztvárnili velmi dobře postavy třech badatelů paranormálních jevů, kteří jsou schopnostmi odlišní a jejich pobíhání po domě k sobě docela ladí. Tempo je vystavěn velmi pomalu, ale daří se jej dobře stupňovat i díky náznakům, které působí hodně realisticky. Velké plus hrálo, že se zde neobjevují žádné hollywoodské přehnané výjevy zla. Samotná pointa přichází až na samotný závěr, nemá tolik prostoru a překvapivě to bohatě stačí. Žádné nepěkné digitální triky, ale výborná práce s kamerou a co se děje po odhalení tajné místnosti, nemá chybu. Originálních momentů zde tolik není, ale dobře odvedená práce určitě......7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvojica skúsených vedcov paranormálnych javov prichádza v spoločnosti mladej dievčiny do údajne strašidelného domu z ktorého musela ujsť na smrť vystrašená rodina vlastníkov. Holly ale nie je len tak obyčajným dievčaťom. Je médiom, ktoré musí potvrdiť výskyt entity, odmietajúcej akúkoľvek "spoločnosť". Po prvej strávenej noci nič nenasvedčuje tomu, že by sa v priestoroch starého farmárskeho domu nachádzali temné sily. Neubehne však dlhá doba a ukážu svoju moc i podstatu svojej existencie. Menšia, "lacnejšia" ducharinka, ALE ... zato s neuveriteľnou snahou o budovanie hutnej atmosféry hneď od úvodu (takmer). Mrzí ma minimum laku ktorý snímok ponúka, či z môjho pohľadu absolútne nevýraznú, priam nevhodnú mladú herečku, ktorá by sa na miesto ghost hororu, kde by mala vzbudiť nepríjemné pocity, hodila skôr do nejakého teen seriálu s častým striedaním partnerov. Keby sa jej úlohy zhostila stará pani, najlepšie slepá černoška s bielymi viečkami, ktorá kráča o paličke, ako Kubáni v Tatrách, verím že by to na atmosfére pridalo omnoho viac. Záver živší, ale na vyššie ako 45% hodnotenie to skrátka nebude. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama