Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (121)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert žánr anime příliš nevyhledávám, avšak přítelkyně je do anime blázen, takže když se objevil Kingsglaive: Final Fantasy XV, tak jsem vyhověl jejím sladkým prosbám a obětoval svou tradiční hororovou noc ve prospěch společné anime noci. Přesto jsem se "hororu" svým způsobem dočkal, jelikož sledování Kingsglaive: Final Fantasy XV se proměnilo v opravdovou noční můru. Tak chaotickou splácaninu už jsem hodně dlouho neviděl. Snímek bych přirovnal k mixu Harryho Pottera, Hvězdné pěchoty a Warcraftu. Troufám si říci, že i fanoušek anime se musel v daném příběhu ztratit a to i přesto, že se vůbec nejedná o kdovíjak sofistikované dílo. Mimochodem přítelkyně mi asi v polovině filmu usnula na rameni, což o "kvalitách" daného snímku říká naprosto vše. Ocenil bych jedině vskutku výbornou animaci, která Kingsglaive: Final Fantasy XV uchránila od odpadu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Značka Final Fantasy ma necháva skôr chladným a až tretí animovaný film urobil správny krok k tomu, aby ma jej mytológia začala viac zaujímať. Nie je to tým, že by film nemal dosť svojich problémov. Vystavaný svet nepôsobí nijak zvlášť originálnym dojmom a zápletka je skôr mimoriadne dlhou cutscénou s viac či menej predvídateľnými zvratmi. Lenže i napriek tomu má táto kombinácia sci-fi a fantasy niečo do seba a za plus považujem aj ďaleko prístupnejší príbeh ako v Advent Children. Nehovoriac o tom, že audiovizuálna stránka je i navzdory chaotickejšej akcii naozaj ohromujúca a príjemným bonusom je aj vydarený anglický dabing. Chápem, prečo každému tento filmový prírastok Final Fantasy XV Universe nesedí každému, ale ja som v zásade spokojný. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dechberoucí, akčně obstojné, zasazením japonské (tedy svým způsobem originální, ale záleží kolik má člověk nakoukáno), postavami spíše unylé, příběhově.. No má to jistě potenciál a celá ta "hra o trůny" a pletichy tajných agentů byly zajímavé, ale nakonec se to stejně svrhne v exploze a vizuální obžerství. Proti čemuž nic nemám, ale ta variace na Minatův Hiraishin, na které je postavená veškerá akce mohla být choreograficky zvládnutá zábavněji. Ale hlavní problém bude asi v tom, že mě nezaujaly postavy. Anglický dabing na špičkové úrovni, ale Lena Headey byla na Lunu trochu stará (resp. nedokázala změnit hlas tak, aby Luně seděl). Prostě průměr, maximálně mírný nadprůměr. 6/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na tieto moderné japonské animované filmy a hlavne zo známych univerz nedám nikdy dopustiť. S herným univerzom Final Fantasy síce nemám vôbec žiadne skúsenosti, teda vlastne rovnako, ako aj so všetkými ostatnými známymi hlavne zo sveta fantasy, ale to mi nebránilo sa na tento film tešiť a celkom si ho aj užiť. Na rozdiel od už jedenásť rokov starého Advent of children, ktorý bol viditeľne určený len herným znalcom a tak som sa v deji dosť strácal je mi už táto nová verzia podstatne prijateľnejšia a síce sa nejedná úplne o môj žáner, ale aj tak mi to prišlo dejovo dostatočne zaujímavé a hlavne prvé dve tretiny, kedy sa vlastne predstavuje všetko dôležité mi ušli veľmi rýchlo. A môže za to aj tento veľmi zaujímavý a netradičný mix sci-fi a fantasy, s ktorým som sa v takto vyrovnanom pomere asi ešte nestretol. Postavy sa rozprávajú, ako členovia špeciálnych jednotiek a používajú zbrane, dopravné prostriedky a techniku blízku tej našej, ako z čistého sci-fi, ktoré mám veľmi rád a zároveň bojujú s rôznymi tvormi, používajú mágiu, občas meče a nejaké tie fantasy teleporty ako zase z čistokrvného fantasy, ktoré zase vôbec nemusím, ale musím uznať, že v takejto kombinácii to má svoje čaro. Plusom sú aj postavy, síce ma trochu sklamalo, že ženské sú tentoraz dosť v úzadí, pričom práve v takýchto filmoch som si už zvykol na charizmatické hlavné hrdinky, ktoré to aj sami bez problémov utiahli. Tu sú vlastne len dve ženské postavy, jedna ma moc nezaujímala a tá druhá, v ktorej som od začiatku videl najväčší potenciál a čakal som, že čoskoro pôjde do popredia zase dlho nevydrží, čo ma teda veľmi prekvapilo, ale zase aj k tým mužským som si celkom vytvoril vzťah a predstavujú hlavne zaujímavých členov špeciálnej jednotky. Čo sa týka akcie, tak vizuálne je úplne dychberúca, na všetky je radosť pozerať, ale kompletne som si vlastne užil len tú veľkolepú úvodnú. Tie zvyšné, ktoré sa nachádzajú hlavne v poslednej tretine mi už obsahovo vôbec nie sú blízke, toto už nie je môj štýl, ale tých kladov majú stále dosť. Ale samozrejme aj celkovo je to vizuálne úplná lahôdka, nielen akcia, ale aj prostredie, technika a hlavne postavy, ktoré vyzerajú úžasne a občas už boli takmer na neroroznanie od skutočných hercov. Takže nepochybujem o tom, že fanúšikovia herného univerza budú z tohto úplne nadšení, ale aj mňa to väčšinu času dosť bavilo, Japonci takéto filmy vedia. 75% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film s názvem FF je prakticky pokaždé událostí. I když jde skoro pokaždé o marketingový tah, jak upoutat pozornost k herní sérii, je to vždy i krásná ukázka toho, kam se zase pohnula kvalita CGI animace "made in Japan". Prostě když máte pořádný budget a zkušenosti z tvorby PC her, pak je výsledek skoro vždy minimálně dobře koukatelný. Co byl povětšinou problém obou předchozích filmů a čeho se vždy tak trochu bojím u filmů FF je příběh. Buď je to v podstatě o ničem, jako byla Esence života, nebo je děj tak úzce spojený s hrou, že se v něm nezasvěcený divák, který nezná FF hru, pravděpodobně nevyzná (Advent Children). Tady máme v podstatě úvod k nové hře, která se na nás chystá, film ale díky hlavnímu hrdinovi, kterým není hlavní postava z nadcházející hry, má i docela dost prostoru pro svůj vlastní příběh. No a ten není úplně špatný, jsou tam bitvy, je tam politika a má to i atmosféru. Charaktery ujdou a jsou velmi dobře nadabované (viděl jsem anglickou verzi). Sice jsem u první bitevní sekvence chvíli přemýšlel, jestli se nedívám na nové Starship Troopers, ale finální střet a okolnosti, které k němu vedli se mi líbily. U mě nové FF končí prostě dosti dobře, přeloženo do řeči čísel - 7,7/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak se přesně na Japonce a jejich vypiplané CGI animáky sluší a patří, je zatím nejnovější Final Fantasy opět pompézním akčním blockbusterem. A nejen to. Uragán gigantických čepelí a monstrózních démonů je tentokrát dokonce až tak dramaturgicky našláplej, že v mých očích hravě překonává naprostou většinu letošního amerického filmového léta. Bylo to šíleně drahý a je to na tom vidět, tady se vařily serverovny. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrá animace, toť vše. Zase ty nesmysly japonské provenience.. Hlavně obrovské příšery bojující s prťavoučkým lidským faktorem, už toho je opravdu dost! Myslím si... Tohle nikomu nic nepřináší... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Není to Advent Children, poslední FF, které jsem měl možnost vidět, i tak se jedná o velmi kvalitní a zábavný počin. Finální bitva byla naprosto epic :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Dabing 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Animace 8/10/// PLUS: stále vizuálně krásné a na svoji dobu to muselo být vizuálně na vrcholu, bavil mě příběh a líbili se mi pestré postavy a zajímavý hrdinové, i záporáci, všichni měli svoji motivaci, fascinovalo mě prostředí a kombinace prvků z nám známe současnosti, futuristické budoucnosti a fantasy prvků vč. kouzel a magie MÍNUS: v současné době animace není TOP, je to znát nejvíc na pohybu postav, zběsilá akce je místy nepřehledná, spíš otevřený konec. doufal jsem, že se to nějak dořeší/// Shrnutí: V případě, že by jsme film hodnotili jako další adaptaci videohry, tak budu tvrdit, že to je adaptace zdařilá. Předlohu jsem nehrál, přesto mě děj zaujal, bavil, celkem jsem se ve vyprávění orientoval a častokrát jsem žasnul nad tím co se zrovna odehrává. Stále je podle mě nejlepší Esence života, na dobu vzniku byla přelomová, třeba že stála hodně peněz a nebyla finančně úspěšná. Kingsglaive je však rovněž povedený./// Celkem 85%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

To se tak ve Square Enix podívali na sérii Transformers, Warcraft a Hvězdnou Pěchotu, a řekli si že to jsou jen komorní konverzačky, které by bylo pozvednout na konečně pořádně epickou úroveň - a tak i udělali. V jediném filmu, však co na tom že konzistence filmového světa bude připomínat jogurt s projímadlem potom co už společně prošly trávícím traktem, když se v tom filmu smíchá úplně čistý svět současnosti v napodobenině Londýna, fantasy hrdinů a kouzelníků, obřích mechů, vesmírných lodí a armád brouků (a do toho klasicky japonští gigadémoni a chapadlovitá gigamonstra), všechno přitom v silně klišé podobě. Pejsek s kočičkou skotačí nadšením, krom základního pravidla "všechno musí být megacool" tu ale smysl nedává vůbec nic, obzvlášť příběh je prostě jen chaotický bordel který se jen "nějak" snaží uvést další akční scénu. A ty pak tedy vypadají vážně epicky. Technický posun za těch deset let od Advent Children je znát, jak postavy, tak i prostředí jsou zase o krok blíž k fotorealismu, a když jim v akčních scénách sekundují hroutící se města, boje těžké techniky, vybuchující všechno, i Assassins Creed styl osobní akce, tak se na to kouká vážně náramně. No asi jako by si někdo pustil sestřih nejlepších herních CGI videí z Final Fantasy her, a všechno v nich přepálil ještě o sto procent. Otázkou je ale jestli to má pak vůbec smysl brát jako film, když navíc podobně vizuálně úchvatnou a dynamicky natočenou akci nabídl už ten Advent Children, ale ten měl navíc i mnohem konzistentnější svět, fungující příběh, smysluplnější postavy, a hlavně zajímavou atmosféru. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte k hráčům počítačových her a chystáte se na FinalFantasy XV, doporučuju jako první shlédnout tento film, který předchází samotné hře a poté jak hra tak film dávají větší smysl a více vás obě díla zaujmou. Poté doporučuji hráčům nehnát se za dokončením hry...zkuste napřed ukončit "né" všechny questy a sidequesty. Pro filmové fandy platí toto...i přes the whole CGI film jde o neskutečnou podívanou! Kvalita animace se blíží realitě! Ta technika je neuvěřitelná. A film jako takový, pokud budu nezaujatý, je někde na 4*. Je to taková akční pohádka o vítězství dobra nad zlem. Já, jakožto fanda FF přidávám jednu * za nostalgii. A mimochodem, Sean Bean zase umře....to už není spoiler :-D ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Můj synu, jsi mé všechno, jsi světlo mého života a poslední naděje, na záchranu našeho království, proto věz že ať udělám cokoliv, je to pro tvé dobro a teď běž, běž a zachraň náše domovy, naše rodiny. Byť se tenhle film, může zdát nedůležitý a smysl jeho existence, na první pohled asi nebude zřejmý, tak neni, tenhle film slouží jako prequel ke hře Final Fantasy XV a taky k Brotherhood: Final Fantasy XV. Logicky hlavním tahákem, tohohle filmu je vizuální stránka a akce, akce a zase akce ? Tohle ve filmu taky je, ale sou tady zároveň, drobounké odkazy, kterélecos vysvětlí již ve zmíněné hře. Nicméně osobně sem tuhle animaci, nikdy nemusel, takové ty 3D animace a snímání obličeje, vždycky to působil divně a hrozně uměle. Ale tady mi to kupodivu moc nevadilo, hlavně je to tím, že konečně technologie dosáhla tohohle bodu, kdy to vypadá prostě nádherně. A akce je super, šermířské souboje, boj s monstry a útěk z města bez schopností byl prostě super, závěrečná akce by se dala shrnout asi takto : Michael Bay se svojí akcí v Transformers, působí naprosto směšně a nudně. Takže tenhle film, je prostě určený pro hráče, aby se pak ve hře věděli co a jak, pro ostatní je v podstatě nepotřebný a nebude pochopen. PS: Původně sem chtěl dát, hezké čtyřky, ale Psychorova neexistující přítelkyně a jeho snaha ublížit, co nejvíce filmům co to jde, mně donutily dát pětku. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

To mi chcete říct, že tenhle film byl animovaný? V tom případě skládám poklonu tvůrcům, protože to celou dobu vypadalo jako hraný film. Naprosto dokonalá animace. Jinak svět Kingsglaive neznám, ani nevím, jestli to je podle nějaké hry anebo seriálu, ale film mě zaujal, je to velmi povedená akční fantasy jízda. Je tam spousta dobré akce, takže já byl spokojen. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Kromě grafické stránky není film zrovna něčím úžasným, ale já si ho užil věru dosti. Akce obohacená warpováním, prvky magie a částečně i moderními zbraněmi mě zaujala. Příběh i postavy byly laciné, ale zase ne výrazně špatné. Film v celkovém výsledku nakonec buď potěší nebo urazí, za mě čistě subjektivní hodnocení. (Viděno po dohrání FFXV) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Final Fantasy animáků zvykem, tak jsme dostali opět naprosto parádní animaci, pěkný příběh a dokonce i zajímavé postavy.Filmek má nabušený začátek i konec a prostředek je spíše upovídaný, ale to mi nevadilo. Jsem spíše odpůrce FF15, ale zde mi to nevadilo, protože zde nejsou ty přibuznělý trapáci jako ve hře. Film jsem si užil a dávám 80% :) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na moje nízke hodnotenie by som na začiatok komentára mal podotknúť, že ho nepíšem ako „nehráč“ neznalý sveta Final Fantasy, ale ako dlhoročný fanúšik hernej série. Na druhej strane nie som typ zaslepeného fanúšika, ktorý bude adorovať všetko s nálepkou Final Fantasy odhliadnuc od výslednej kvality. A faktom je, že Kingsglaive: Final Fantasy XV jednoducho nie je dobrý film. Po prvých zahraničných recenziách som bol síce taktiež rozhorčený z absolútne zdrvujúcich hodnotení a vinil kritikov, ktorí nie sú „hráči“ a tak film nedokážu pochopiť a užiť si ho ... až dokým som sám nevidel výsledný produkt. Kingsglaive je síce hravo prístupný masám (de facto sa jedná o úplne novú story) a tak na rozdiel od takého Advent Children, ktorý bol akýmsi pokračovaním príbehu z hry Final Fantasy VII, určený výhradne fanúšikom (including me) a bez znalosti príbehu zo „sedmičky“ bolo iba veľmi ťažké pochopiť príbeh, ktorý sa už nezaoberal žiadym vysvetľovaním, ani predstavovaním postáv, tak v Kingsglaive na to síce priestor je, ale film zlyháva v tom najzákladnejšom. Predstaviť pútavý svet, pútavé postavy, s ktorými by divák (a následne hráč) chcel stráviť čas, zaujímal sa o nich, nosný konflikt, ktorý by sa tiahol celým filmom a následne prichádzajúcou hrou. Namiesto toho nastupuje úplne tuctová story s mixom fantasy a sci-fi, ktorý sme v sérii už niekoľko krát videli, tentoraz navyše až okato vykrádajúci Game of Thrones a zameniteľné postavy, kde si sympatie nezíska ani jedná z nich. Tobôž, aby sa tu vyskytol akýkoľvek ikonický záporák po vzoru Sephirotha. Tento príbehový prequel pred dianím vo Final Fantasy XV, tak namiesto toho, aby budil záujem o to prežiť s hrdinami ďalšie dlhé hodiny pred obrazovkou a s Playstation 4 skôr udupáva akékoľvek nadšenie na Final Fantasy XV do zeme. A to som sa na ten titul tešil už pomaly dlhých desať rokov od času, keď bol ešte ohlásený ako Final Fantasy Versus! Animácia je síce perfektná a skutočne som nečakal, že sa s tým v Square Enix až takto vyhrajú, tobôž nie pri filme, ktorý v podstate ani nejde v širokom nasadení do kín. To čo bolo svojho času dych berúcou animáciou v Spirits Within sa posunulo o značný kus ďalej (občas skutočne až na nerozoznanie od reality) a dnes už to pôsobí ako štandard. Animácia sa však po čase opozerá a neostáva nič iné než chabé postavy v nezaujímavom príbehu a akcia bez jediného momentu napätia. To je škoda, pretože napriek veľkolepým plánom Square Enix, takto ďalší ikonický prírastok v sérii Final Fantasy ako bola svojho času sedmička, prípadne desiatka nezačne. Teraz už iba dúfať, že s hrou to bude podstatne lepšie. CELKOVO: 2* (4/10) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Japonci opět vystrčili své růžky a vytasili se s novým CGI animovaným filmem, který je z hlediska vizuálu to nejlepší, co v dnešní době můžete očekávat. Západní konkurenci v tomto žánru zase strčili do kapsy. Nádherná a skoro už i reálná grafika je jedním z hlavních taháků filmu, ale tím nechci říct, že ostatní věci jsou tím pádem špatné. Ba naopak. Příběh samotného fantasy světa FF pořádně neznám, ale příběh tohoto filmu měl něco do sebe. I když jsem tam našel pár much, tak v celkovém součtu byl na japonské anime filmy nadprůměrný. Akce je zde dostatek, stejně tak i zajímavých příběhových zvratů. Uvidíme, s čím se ukážou Japonci příště a také mě zajímá, jestli to své CGI posunou ještě o kus dál. Pokud ano, tak za pár let si vystačíme bez herců z masa a kostí a přejdeme na pouhou práci na počítači. Kdo má rád akční fantasy filmy s překrásnou vizuální stránkou, tak tento film je určený přesně pro něj. Za mě dávám 90 % ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Což o to, že to vypadá jako reálný film díky velmi kvalitnímu CGI. Což o to, že je tam magie, kterou zbožňuji, ať už je kdekoli. Což o to, že je tam.. Hmm.. Sympatický král možná? Tím asi končí můj výčet pozitivních věcí. Nastupuje naprosto nezáživný příběh, který byl silný na začátku, ale naprosto nicotný na jeho konci. Hru jsem nehrál, nemohu tedy soudit, zda tam byly nějaká propojení. Už od první bitky s nestvůrama a warpujícíma vojákama jsem začal cítit nudu. Ta přešla, když film vstoupil do fáze poznávání postav a opět nastoupila, když začala akce. Ta to pohřbila. Ano, efektivní, spektakulární, úžasná podívaná, ale což o to, když tam jen vidíte věci blikat, řvát po sobě, svítit, žhnout, rozbíjet, vybuchovat, ale necítíte žádné napětí, žádnou sympatii k hlavnímu hrdinovi či princezně, nebojíte se záporáka, atd... Celý film působí, jako kdyby po vás autoři chtěli, ať znáte veškeré LORE Final Fantasy, všechny postavy, politické frakce. Možná pak bych si film vychutnal. Playstation jsem však nikdy nevlastnil, takže se toho ani nedočkám. Za mě velké zklamání. 1,5 hodinový "kolos", který přišel, nestačil se ani překvapit a odešel... FF Advent Children bylo lepší. magie puff... 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na japonské animaci je strašně moc vidět, jak se chce přiblížit realitě a jak se jí to postupně stále více a více daří, kdy v některých scénách je rozlišení na první pohled skoro nemožné. Jenže už od prvního dílu se s touhle sérií vleče skutečnost, že příběh je až někde v pozadí. Efektní, hezké na oko, ale tak nějak prázdné. ()

Reklama

Reklama